Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Θέλεις τρένο... πλήρωνε!

Τρένου συνέχεια θα μπορούσαμε να πούμε για τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φλώρινας. Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φλώρινας το θέμα της  ημερήσια διάταξης ήταν να κυρωθεί ή όχι η πρόταση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της γραμμής. 

Στην πρόταση που είχε καταθέσει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Δήμο Φλώρινας περιγράφονταν το χρηματικό αντίτιμο που έπρεπε να καταβάλλει ο Δήμος Φλώρινας για την επαναλειτουργία της γραμμής, το ποσοστό κέρδους που θα έπρεπε να έχει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι τυχόν ζημιές που θα προέκυπταν από την επαναλειτουργία της. 
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι δε δίστασαν να απορρίψουν μια τέτοια πρόταση που χωρίς αμφιβολία μια καταφατική απόφαση θα δημιουργούσε ένα πολύ αρνητικό προηγούμενο για όλες τις ακριτικές περιοχές της Ελλάδος, δίνοντας το δικαίωμα, ανά πάσα στιγμή στη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, να πει: "αν θέλεις τρένο πλήρωσέ το και πλήρωσε και εμένα για να το λειτουργώ". Σημαντική βέβαια εξέλιξη είναι και η απόφαση που πάρθηκε για μια δυναμική    διεκδίκηση και κινητοποιήσεις, στη συνέχεια του θέματος "ΤΡΑΙΝΟ" στην Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου