Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Διακήρυξη Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία δήμου Αμυνταίου στα πλαίσια της 3η Δεκέμβρη Εθνικής και Παγκόσμιας Ημέρας ΑμεΑ

Για την αξιοπρέπεια την κοινωνική προστασία, την ισότητα , τη δικαιοσύνη .
Εμείς τα άτομα με Αναπηρία σήμερα 3η Δεκέμβρη 2015 Εθνική και Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία δηλώνουμε την απόφασή μας να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε
για να ανατρέψουμε τις δυσμενείς καταστάσεις που βιώνουμε από τα μέτρα της διαρκούς πολιτικής λιτότητας.
Σήμερα 3η Δεκέμβρη 2015 διατρανώνουμε ότι δεν θα πληρώσουμε μία κρίση που δεν δημιουργήσαμε. Εμείς τα άτομα με Αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειες μας, που  βιώνουμε τη διάκριση σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, κάνουμε πράξη το σύνθημά μας «Τίποτα για εμάς», παλεύοντας για τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την πρόνοια, τα εισοδήματα, τα επιδόματα, την εργασία, την κοινωνική ασφάλιση, τις συντάξεις, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη και περίθαλψη, την αποϊδρυματοποίηση, τη διαβίωση στην κοινότητα και την προστασία ζωής.
Από την αρχή αυτής της κρίσης με το 1ο και το 2ο Μνημόνιο το Ελληνικό αναπηρικό κίνημα κλήθηκε να αντιμετωπίσει τη διάλυση των προνοιακών , υγειονομικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών για τα άτομα με αναπηρία και χρόνια πάθηση, τον κεντρικό κορμό δηλαδή του κοινωνικού κράτους.
Το 3ο Μνημόνιο έδωσε τη χαριστική βολή στα δικαιώματα και τους όρους διαβίωσης μας.
Η ρητορική συμπάθειας στα άτομα με αναπηρία χωρίς αλλαγή προσανατολισμού στην οικονομική πολιτική στερείται νοήματος.
Οι πολίτες με Αναπηρία δεν θα αποδεχθούμε και δεν θα συμφωνήσουμε ποτέ στην εξόντωση μας. Με τη σημερινή διακήρυξη δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την διεκδίκηση των ανθρώπινων και κοινωνικών δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία.
Η πρόεδρος Η γραμματέας
Ηλία Θεοδώρα          Ευθυμίου Φωτεινή  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου