Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ στο Αμύνταιο

Πολιτική εκδήλωση με θέμα τις θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές, τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές πραγματοποιήθηκε στο Αμύνταιο την Πέμπτη 13/2/2014.
Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Αντώνης Τσάκωνας, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, ο οποίος, αφού
ανέπτυξε αναλυτικά τις θέσεις του ΚΚΕ για τις Ευρωεκλογές και τις τοπικές εκλογές (Περιφερειακές και Δημοτικές), κλείνοντας την ομιλία του τόνισε:«Με ισχυρό ΚΚΕ παντού, στις ευρωεκλογές, στους δήμους και στις περιφέρειες, υπάρχει ελπίδα - υπάρχει προοπτική. Έχουμε τη δύναμη να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση. Για αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για τη λαϊκή εξουσία».
Στην εκδήλωση έγινε παρουσίαση των επικεφαλής της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, - των συνδυασμών που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές εκλογές, - για την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας:
Υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας: ΒήταςΓιάννης. – 29 χρονών. Δικηγόρος. - Μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ. 
Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Φλώρινας: ΚαραντζίδηςΒασίλης. – 39 χρονών. Δικηγόρος. Μέλος του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Φλώρινας. Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Φλώρινας. - Μέλος της Τ.Ε. Ν.Φλώρινας του ΚΚΕ.
Υποψήφια Δήμαρχος Φλώρινας:Παπαναστασίου Βίκη. – 39 χρονών. Απόφοιτος Νομικής. Υπάλληλος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φλώρινας (μέλος της ΟΓΕ). - Μέλος της Τ.Ε. Ν.Φλώρινας του ΚΚΕ.
Υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου: Βογιατζή Μαρία. – 27 χρονών. Μηχανολόγος Μηχανικός. - Στέλεχος της ΚΝΕ.
Στην εκδήλωση έκαναν σύντομη παρέμβαση ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης στην Π.Ε. Φλώρινας Βασίλης Καραντζίδης και η υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου Μαρία Βογιατζή.
Η υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου, στη σύντομη παρέμβασή της σημείωσε:
«Αρχικά θα ήθελα να πω ότι νιώθω μεγάλη ευθύνη και τιμή για την πρόταση που μου έκανε το ΚΚΕ να είμαι επικεφαλής του Δημοτικού Ψηφοδελτίου της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ στον Δήμο Αμυνταίου. Στόχος του επόμενου διαστήματος είναι να ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο με ανθρώπους αγωνιστές στα προβλήματά τους. Ανθρώπους που δεν βλέπουν την διαχείριση ως λύση. Στόχος μας σ’ αυτές τις εκλογές είναι να σπάσουμε την Ομοφωνία τους μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Να ακουστούν άλλες προτάσεις και απόψεις στον κόσμο και να καταδικαστούν οι προηγούμενες αντιλήψεις και το πολύ χαμηλό επίπεδο αντιπαράθεσης μέσα στο Δήμο το οποίο αγγίζει τα όρια θεατρινισμού.
Δυο λόγια για τον ρόλο των Δήμων και Περιφερειών. Η ΤΟΠΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ, - και όχι Τοπική Αυτοδιοίκηση όπως θέλουν να την αποκαλούν, - καλείται να παίξει τον ρόλο της κυβέρνησης. Σε τομείς όπως η Παιδεία, η Υγεία, η Πρόνοια, ο Αθλητισμός και ο Πολιτισμός στους οποίους δεν μπορούν άμεσα και χωρίς αντιδράσεις να κάνουν αλλαγές περνούν την διαχείριση στους Δήμους και τις Περιφέρειες και χωρίς μάλιστα τους αντίστοιχους πόρους που χρειάζονται όχι μόνο για να βελτιωθούν αλλά ούτε καν για να συντηρηθούν. Έτσι η Τοπική Διοίκηση καλείται να παίξει το ρόλο του διαμεσολαβητή και διαχειριστή καταπατώντας μια σειρά κεκτημένα.Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΡΟΛΟΣ λοιπόν είναι να γίνει ο Δήμος εφαλτήριο αγώνα όχι μόνο για να αντικρούσουμε αυτά που θα έρθουν αλλά για να διεκδικήσουμε αυτά που μας πήραν και ακόμη περισσότερα. Το σύνθημα « Κανένας μόνος του στην κρίση» είναι το σύνθημά μας. Τα προβλήματα είναι κοινά. Είναι σοβαρά προβλήματα επιβίωσης. Είναι οι πάμπολλοι λογαριασμοί που ταράζουν την λαϊκή οικογένεια, το κομμένο ρεύμα – το χαράτσι (το οποίο το επόμενο διάστημα έχουν σκοπό να το εισπράττει ο Δήμος και από αυτό να καλύπτει τις υποχρεώσεις του. Εδώ πρέπει να δούμε τι θέση παίρνουν οι άλλες δυνάμεις. Εμείς λέμε αντίσταση, να μην πληρώσει κανείς), η θέρμανση (δήμος με πολίτες 2 ταχυτήτων τηλεθέρμανσης και μη που και από τις δύο πλευρές υπάρχουν απλήρωτοι λογαριασμοί), η ανεργία (την οποία οι Δήμοι καλούνται να λύσουν με τα άθλια 5μηνα και όχι με αιτήματα σταθερής και μόνιμης δουλειάς), τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί , συνολικότερα η Παιδεία για τη οποία τα κονδύλια όλο και περισσότερο λιγοστεύουν.Όλα τα παραπάνω είναι ζητήματα που δεν αφορούν μόνο τον Δήμο μας και δεν μπορούν αν βελτιωθούν , πόσο μάλλον να λυθούν, μέσα στα όρια της διαχείρισης που προτείνουν οι άλλοι. Παρόλα αυτά πολλά από αυτά είναι στη δικαιοδοσία του Δήμου και της Περιφέρειας. Πώς λοιπόν ο κάθε Δήμος θα τα αντιμετωπίσει; Ήδη ακούγονται προτάσεις για εταιρείες Δήμου με Ιδιώτες με στόχο το κέρδος και την βιωσιμότητα.
Εμείς, πρώτον, κατεβαίνουμε ενιαία  πανελλαδικά ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ. Μπορείτε να φανταστείτε κοινά να παλεύουν οι Δημότες από όλες τις πλευρές της Ελλάδας;
Εμείς λέμε ΨΗΦΙΣΤΕ ΜΑΣ – ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΜΑΣ  γιατί δεν θα σας προδώσουμε, θα παλέψουμε μαζί σας γιατί δεν ντρεπόμαστε να δείξουμε την πολιτική μας ταυτότητα και αυτό λέει πολλά. Θα εμφανιστούν πολλά σχήματα στην Περιφέρεια και ήδη τα δύο που υπάρχουν στον Δήμο μας ως ανεξάρτητα. Μας κοροϊδεύουν! Προσπαθούν να κρύψουν τον πολιτικό τους μανδύα, τον οποίο ποτέ δεν πέταξαν και με την πρώτη ευκαιρία θα φορέσουν και θα εξυπηρετήσουν τα κόμματα που στήριξαν και τους στηρίζουν τόσα χρόνια.
Λοιπόν εμείς καλούμε τον κόσμο, σας καλούμε τον Μάη όταν βρεθείτε μπροστά στις 3 κάλπες να σκεφτείτε πολιτικά. Δεν πρέπει κανένας άνεργος που του τάζουν 2μηνα και 5 μηνα, καμία μητέρα που πηγαινοφέρνει το παιδί της στο σχολείο γιατί δεν υπάρχει λεωφορείο, καμία μητέρα που κάθε χρόνο είναι με την αγωνία αν θα φτάσουν οι θέσεις για να πάρουν και το δικό της μικρό στον παιδικό σταθμό, κανένας συνταξιούχος που δεν έχει γενικό ιατρό στον τόπο του, κανένας νεολαίος που δεν έχει διέξοδο στα όνειρά του, στον αθλητισμό, στον πολιτισμό κανένας δεν πρέπει να κάνει το λάθος και να ψηφίσει μια από τα ίδια. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε και στα απλά καθημερινά δίπλα σας αλλά και στα πιο σοβαρά θέματα. Δεσμευόμαστε ότι η ψήφος σας δεν θα αλλάξει μετά τις εκλογές, ότι λέμε τώρα θα κάνουμε.Όσο πιο δυνατοί βγούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο πιο δυνατοί βγούμε μέσα από τις 3 κάλπες τόσο περισσότερη δύναμη θα έχουμε και μαζί μας και εσείς!
Στις Ευρωεκλογές, στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές Στηρίζουμε ΚΚΕ, Στηρίζουμε ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΗΡΩΣΗ».
Ακολούθησε συζήτηση με τον κόσμο, που παραβρέθηκε στην εκδήλωση.

Τομεακή Επιτροπή Ν. Φλώρινας  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου