Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

…και τελικά μπήκαν μέσα (video)



Δυναμική παρουσία των μαθητών ήταν το χαρακτηριστικό της σημερινής ένατης ημέρας των καταλήψεων. Στην προσπάθειά τους να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς οι μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Φλώρινας κατευθύνθηκαν αρχικά προς το Δημαρχείο για να συναντήσουν τον Ι.Βοσκόπουλο και να συζητήσουν μαζί του. Όπως μπορείτε να δείτε και στο παρακάτω video,
παρά τις επίμονες προσπάθειες και τα συνθήματα που φώναζαν οι μαθητές, ο Δήμαρχος δεν κατέβηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, με αποτέλεσμα οι μαθητές να εισέλθουν στο κτήριο φτάνοντας μέχρι την πόρτα του γραφείου του. Στο σημείο αυτό πρέπει να τονίσουμε ότι η ενέργεια αυτή των μαθητών μόνον κατάληψη δεν είναι (έστω και συμβολική) όπως ατυχώς προσπαθεί να την παρουσιάσει το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου.




Η συνάντηση τελικά έγινε έξω από το γραφείο του Ι.Βοσκόπουλου, όπου ο ίδιος προσπαθώντας να στρέψει αλλού τις ευθύνες και αφού παραδέχτηκε ότι τα αιτήματα των μαθητών είναι απολύτως δίκαια, ισχυρίστηκε ότι για την επίλυσή τους αρμόδιοι είναι η Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και το Υπουργείο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου