Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Φράγμα καπνού στο δρόμο για Μελίτη (ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ-Φωτορεπορτάζ)


Φράγμα καπνού υπάρχει αυτήν τη στιγμή στην Ε.Ο. Φλώρινας-Μελίτης στο ύψος της Παλαίστρας με αποτέλεσμα η κίνηση των οχημάτων να γίνεται με ιδιαίτερη δυσκολία. 

Η φωτιά προκλήθηκε από την καύση καλαμιών, αλλά μεταδόθηκε και σε παρακείμενα δέντρα με αποτέλεσμα να πάρει μεγάλες διαστάσεις. Στο σημείο βρίσκονται άνδρες της Π.Υ. και ένα πυροσβεστικό όχημα. Ταυτόχρονα η Π.Υ.Φλώρινας επεμβαίνει σε δασική έκταση κοντά στο κλειδί καθώς επίσης και στην Α.Υδρούσα.  













2 σχόλια:

  1. Όλοι αυτοί που καίνε τις καλαμιές παρά τις ισχύουσες απαγορεύσεις, χωρίς μάλιστα να επιτηρούν τη φωτιά. Όλοι αυτοί που καταστρέφουν το περιβάλλον, σαν να μην τους αφορά καθόλου. Όλοι αυτοί που με τον καπνό από τις φωτιές που ανάβουν περιορίζουν την ορατότητα στις οδούς, με κίνδυνο να προκαλέσουν κάποιο τροχαίο ατύχημα, ή ακόμη και δυστύχημα. Όλοι αυτοί οι φανατικοί πυρομανείς - δεδομένοης της επανάληψης της πράξης τους κάθε χρόνο τέτοια εποχή - βρίσκονται στο απυρόβλητο; Δεν υπάρχουν συνέπειες γι' αυτούς όλους; Μήπως είναι άγνωστοι οπότε δεν μπορούν να συλληφθούν; Οι - κατά τα άλλα - ευαίσθητοι οικολόγοι γιατί δεν ακούστηκαν καθόλου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς οι Οικολόγοι δεν έχουν θεσμική εκπροσώπιση στην Φλώρινα, ούτε στο ελληνικό κοινοβούλιο και τα ΜΜΕ έντυπα ή ηλεκτρονικά βάζουν ανακοινώσεις μας σύμφωνα με τα δικά τους κριτήρια.

    Ανακοίνωση για το θέμα έβγαλε η αυτοδιοικτητική κίνηση Οικολογία Αλληλεγγύη στην Κεντρική Μακεδονία. Δείτε αν θέλετε http://eco-solidarity.org/?p=2441

    ΑπάντησηΔιαγραφή