Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Κινητοποίηση γονέων στο Μανιάκι για το κλείσιμο του Παιδικού Σταθμού


Έξω από το κτίριο του παιδικού σταθμού Μανιακίου του Δήμου Αμυνταίου συγκεντρώθηκαν χθες οι γονείς των μαθητών και οι κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου του Δήμου, να ανασταλεί προσωρινά η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού Μανιακίου απαιτώντας συγχρόνως την άμεση λειτουργία του.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των γονέων κ.Διαμαντίδης μεταξύ άλλων τόνισε ότι «θεωρούμε άδικη την απόφαση αυτή του δήμου γιατί είμαστε νέοι που έχουμε παραμείνει στο χωριό και δεν έχουμε φύγει. Θέλουμε τα παιδιά μας να έχουν αυτά που δικαιούνται και στην εκπαίδευση τους χωρίς να φεύγουν μακριά από το χωριό τους και από το σπίτι τους».
Επεσήμανε δε πως κανένας γονέας δεν θα στείλει το 3χρονο παιδί του με ταξί σε κανένα άλλο χωριό όπως θέλει να κάνει ο δήμος υπογραμμίζοντας πως «θέλουμε να ανοίξει ο παιδικός και τα παιδιά μας να πηγαίνουν εδώ σχολείο. Δεν είναι δικαιολογία για να κλείσει ο σταθμός ότι ο αριθμός των παιδιών έπρεπε να είναι 7 και εμείς έχουμε 6 που φοιτούν στο παιδικό»
Η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κα Βεράνη η οποία, εκ μέρους του Δήμου, επισκέφτηκε την Τ.Κ. Μανιακίου, δήλωσε ότι «στην πανελλαδική και παγκόσμια κρίση που διανύουμε, δεν είναι εφικτή η λειτουργία ενός τέτοιου Σχολείου… Η απόφαση μας αφορά την προσωρινή αναστολή του Παιδικού Σταθμού έως ότου ο αριθμός των παιδιών θα είναι επαρκής, ώστε να μπορεί να απασχοληθεί η δασκάλα αλλά και τα παιδιά να φοιτούν σε σχολείο που θα προσφέρει την ανάλογη φύλαξη τους. Αυτή την στιγμή με τα 4 παιδάκια, ο Παιδικός Μανιακίου στην ουσία υπολειτουργεί…Υπόσχομαι στους κατοίκους ότι με 6-7 παιδάκια το σχολείο θα ανοίξει».

1 σχόλιο:

  1. Αντί να τους ευγνωμονούν που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο, αντί να τους δίνουν κίνητρα να μείνουν στο χωριό, αντί να τους ενισχύσουν για να μπορούν να κάνουν και άλλα παιδιά, τους αναγκάζουν ουσιαστικά να φύγουν. Αυτή είναι η βαρβαρότητα της κατοχικής κυβέρνησης. Ξαναψηφίστε τους...

    (Αλλά ξέχασα. Φταίει ο Καραμανλής)

    ΑπάντησηΔιαγραφή