Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Αντιπαράθεση Βοσκόπουλου-Παπαναστασίου για την τηλεθέρμανση


Για το θέμα της τηλεθέρμανσης έκανε δηλώσεις ο Στέφανος Παπαναστασίου τονίζοντας τη σημασία του έργου, αλλά και την προσωπική συμβολή του, αφού κατά τη διάρκεια της θητείας του ξεκίνησε η όλη προσπάθεια. Στις δηλώσεις αυτές απαντά ο Ι.Βοσκόπουλος λέγοντας τα παρακάτω:

"Δυστυχώς, για άλλη μια φορά αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε σε δηλώσεις του τέως Δημάρχου Φλώρινας κ.Στέφανου Παπαναστασίου. Η υπεροπτική και αλαζονική συμπεριφορά του, προκαλεί κάθε καλόπιστο πολίτη, και η προσπάθεια του να κρατηθεί με κάθε τρόπο στην επικαιρότητα, είναι περισσότερο από κάθε άλλη φορά εμφανής. Κανείς ποτέ δεν διεκδίκησε την πατρότητα της τηλεθέρμανσης, που είναι ένα μεγάλο και συνεχιζόμενο έργο. Δουλέψανε πολλοί για το έργο αυτό και μέχρι την ολοκλήρωση του θα δουλέψουν ακόμα περισσότεροι. Αυτό όμως δεν μας απαγορεύει να επισημάνουμε τις όποιες καθυστερήσεις και ελλείψεις υπήρξανε. Κι αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς. Το λέει η ίδια η μελετητική αρχή η ΑΝΚΟ. Ο Διευθυντής της ο κ. Αμανατίδης πριν από λίγες μέρες αναφέρθηκε στις καθυστερήσεις και τη λαθεμένη φιλοσοφία της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής, που κόντεψαν να «ακυρώσουν» το τόσο σημαντικό έργο για τον Δήμο μας. Εμείς, κ. Παπαναστασίου συμπληρώσαμε τον φάκελο, τον στείλαμε στην αρμόδια υπηρεσία και στις 15 Σεπτεμβρίου του 2011, ενημερωθήκαμε με έγγραφο από το ΕΠΠΕΡΑΑ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη), ότι υποβλήθηκε ο φάκελος της Τηλεθέρμανσης Φλώρινας στην Γ.Δ. Ανταγωνισμού. Έχει ήδη αποσταλεί ο φάκελος στην Ευρωπαϊκή Ένωση η οποία και θα μας ανακοινώσει το ποσοστό με το οποίο θα χρηματοδοτηθεί το έργο από την Ευρωπαϊκή Ένωση και μετά θα ξεκινήσει το έργο. 
Μας κατηγορείτε ότι ως Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν σας δώσαμε το ποσό το οποίο ζητήσατε για την Τηλεθέρμανση της Φλώρινας. Τα ώτα μας ήταν ευήκοα κ. Παπαναστασίου, απλά εσείς κινηθήκατε σε λάθος δρόμους. Εμείς δεν εκλιπαρούμε την Περιφέρεια ή κανέναν άλλον να μας βοηθήσει, διεκδικούμε και απαιτούμε από το αρμόδιο Υπουργείο και τη Δ.Ε.Η. αυτό το οποίο μας οφείλουν ως τοπική κοινωνία για αυτά που έχουμε προσφέρει. Αυτό θα έπρεπε να είχατε κάνει και εσείς. Και εσείς τι κάνατε; Διακατεχόμενος έναν Μιθριδατισμό εδραζόμενο στην αλαζονεία και τον εγωισμό, διακόψατε κάθε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αρχή και δεν προβήκατε σε καμία άλλη διεκδίκηση, ως οφείλατε, και κάνουμε εμείς σήμερα !!!
Για την παρούσα Δημοτική Αρχή όλα είναι πάνω στο τραπέζι, στο φώς. Πρώτα ο Δημότης μας, γιατί αυτόν υπηρετούμε και αυτόν νοιαζόμαστε.
Στην κοινή συνέντευξη που δώσαμε στις 16 Σεπτεμβρίου 2011, με την Διευθύντρια της ΔΕΥΑΦ, τον Γενικό Διευθυντή της ΑΝΚΟ και την Διευθύνουσα Σύμβουλο της ΑΝΦΛΩ, ενημερώσαμε τους Δημότες μας, σε ποια φάση βρίσκονται δύο μεγάλα ζητήματα. Η Τηλέθέρμανση Φλώρινας και η Πανεπιστημιούπολη Φλώρινας.
Δεν έπρεπε να ενημερώσουμε τον λαό της Φλώρινας για τις όποιες καθυστερήσεις; Σε ποια φάση βρισκόμαστε σήμερα; Τι ενέργειες έχουμε κάνει; Τι έπρεπε δηλαδή να κάνουμε; Να πούμε ότι όλα είναι μια χαρά για να μην σας χαλάσουμε το όνειρο; Εμείς έχουμε μάθει να κοιτάμε τους συνδημότες μας στα μάτια και να τους λέμε την αλήθεια. Η πραγματικότητα κ. Παπαναστασίου είναι αμείλικτη για σας. Τσακίζει κόκαλα. Ειδικά εσείς, δεν δικαιούστε να μιλάτε για πολιτικό ήθος και παλικαριά, έχοντας ήδη προδιαγράψει μια πορεία που δείχνει το ακριβώς αντίθετο. Εμείς γνωρίζουμε το παρελθόν μας και δεν το αποποιούμαστε, ούτε διατυπώνουμε αστήρικτες και αβάσιμες κατηγορίες δεξιά και αριστερά, προκειμένου να καλύψουμε αστοχίες που μπορεί να έγιναν. Αναλαμβάνουμε στο ακέραιο την ευθύνη των πράξεων ή παραλείψεων μας. Λέμε «τα σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη». Γι’ αυτό μας εμπιστεύθηκαν οι συνδημότες μας. Όσον αφορά το θέμα του Πανεπιστημίου, το πόσο ασχοληθήκαμε ή όχι, έχει φανεί όλα αυτά τα χρόνια και με τις συμβάσεις που υπογράψαμε, αλλά και με τις παρεμβάσεις που έχουμε κάνει στο χώρο του.
Μας κατηγορείτε κ. Παπαναστασίου ότι ο Δήμος Φλώρινας στερείται ενός σωστού και μεγάλου Δημαρχείου εξαιτίας μας, καθώς στη θητεία μας ως Νομαρχιακή Αρχή δε σας παραχωρήσαμε το χώρο της «μάντρας», ώστε να κατασκευάσετε ένα σύγχρονο κτίριο εκεί. Σκόπιμα βέβαια παραλείπετε να αναφερθείτε στην μεταξύ μας αλληλογραφία, με την οποία σας ζητήσαμε την ανταλλαγή του χώρου της «μάντρας» με αντίστοιχο κομμάτι στο στρατόπεδο ΤΑΓΑΡΗ, που το είχατε ανεκμετάλλευτο, για να κατεσκευάσουμε έναν πολυχώρο και μας αρνηθήκατε, προφασιζόμενος ότι κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό!!! Γιατί δεν ήταν εφικτό κ. Παπαναστασίου; Δεν ήταν στην κυριότητα του Δήμου; Ποια θα ήταν η απώλεια του Δήμου Φλώρινας, εάν γινόταν η ανταλλαγή αυτή; Καμία. Όσο για το αν απασχόλησε τη νέα Δημοτική Αρχή το θέμα της στέγασης, την απασχόλησε από την επόμενη των εκλογών και για το λόγο αυτό είχε πολλές συναντήσεις και συνεργασίες με τους αρμόδιους της Περιφέρειας, οι οποίοι αρχικά είχαν συναινέσει στην παραχώρηση μέρους του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας στον Δήμο όμως αργότερα δεν γνωρίζουμε τι μεσολάβησε και δεν προχώρησε η συνεργασία αυτή.
Περιμένατε λέτε, να περάσουν εννέα μήνες για να μιλήσετε, προκειμένου να μην παρεξηγηθείτε ή ότι οι δηλώσεις σας έχουν θυμό ή κάτι άλλο. Όμως κ. Παπαναστασίου έχετε επιλεκτική μνήμη. Θυμάστε ότι θέλετε. Ξεχνάτε προηγούμενες δηλώσεις σας στα τοπικά ΜΜΕ, στις οποίες διαπιστώνει κανείς απίστευτη επιθετικότητα και ειρωνεία, πικρία και εμπάθεια, απέναντι στη νέα Δημοτική Αρχή. Η προσπάθεια σας να αποδείξετε οτιδήποτε αντίθετο, έχει δυστυχώς ναυαγήσει. Και είναι τέτοιος ο εγωισμός, το πείσμα και το μένος σας, που κατηγορείτε ακόμα και υπηρεσιακούς παράγοντες, οι οποίοι απλά έκαναν και κάνουν τη δουλειά τους, και νοιάζονται για το καλό του Δήμου μας. Αυτούς κατηγορείτε γιατί δεν βγήκαν να υπερασπιστούν την πολιτική την οποία ακολουθήσατε!!!
Κύριε Παπαναστασίου, «στου κρεμασμένου το σπίτι δεν μιλάνε για σκοινί» λέει ο λαός μας. Και εσείς ελέγχεστε για τα λάθη και τις παραλείψεις σας. Λυπούμαστε ειλικρινά που δεν μπορούμε να είμαστε ευχάριστοι μαζί σας. Εμείς θα επαναλάβουμε για άλλη μια φορά, ότι κανείς δεν περισσεύει στον Δήμο μας. Σας καλούμε για άλλη μια φορά σε συσστράτευση. Να είστε αρωγός με την εμπειρία σας στην προσπάθεια που κάνουμε για το καλό του Δήμου και των συνδημοτών μας".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου