Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

Το μεγάλο φαγοπότι του πρώην Νομάρχη (από το zougla.gr)



Το χοιρινό με τραχανά, οι κεφτέδες με λαχανικά, το μπουγιουρντί και ένα καλό κρασί αξίας… 560 ευρώ, είναι μόνο μερικά από τα «εδέσματα» που ενέκρινε ως δαπάνες η πρώην Νομαρχιακή αυτοδιοίκηση της Φλώρινας. 

Δείτε το τιμολόγιο που κόπηκε «επί πιστώσει» στην Νομαρχία της Φλώρινας, στις 15 Απριλίου 2010, την ημέρα που όπως φαίνεται από την προσωπική του κάρτα, έχει τα γενέθλια του ο πρώην Νομάρχης και νυν Δήμαρχος της Φλώρινας, Ιωάννης Βοσκόπουλος. 

Ρίχνοντας μια ματιά στο τιμολόγιο, αντιλαμβάνεται κανείς ότι στους συνδαιτυμόνες άρεσαν πολύ τα «ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΣΠΑΝΑΚΙ», από τα οποία παρήγγειλαν 10 μερίδες και μόνο για αυτά πλήρωσαν 45 ευρώ.

Το γεύμα συνοδεύτηκε με πολύ ψωμί, 24 μερίδες, και από οίνο, ερυθρό. Δύο μόνο φιάλες ήταν αρκετές, μόνο που η μία κόστισε 560 ευρώ και η δεύτερη 132.

Το κυρίως πιάτο βέβαια, πάντα με κάθε επιφύλαξη, ήταν το ΡΙΒ ΕΥΕ, που αν δεν ξέρετε ποιο είναι σας το δείχνουμε εμείς. Από αυτό η νομαρχία παρήγγειλε 20 μερίδες που στο σύνολό τους κόστισαν 320 ευρώ. Και όλα αυτά … «ΕΠΙ ΠΙΣΤΩΣΗ».



Το link από το zougla.gr είναι:

Σ.Σ. Τα στοιχεία που παρουσιάζει η zougla.gr είναι από τις αναρτήσεις της Florine@:
http://florineanews.blogspot.com/2011/07/blog-post_3465.html
http://florineanews.blogspot.com/2011/07/blog-post_4068.html



10 σχόλια:

  1. βγηκε σημερα ο ΒΟΣΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΥΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΟΜΩΣ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙ ΠΩΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΕΡΝΑ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΥΣ Η ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρκετά με το τι έφαγε στο γενέθλιο παρτάκι του το βοσκόπουλο-βαρεθήκαμε! Κανένα καλύτερο σκάνδαλο δεν έχουμε; Είμαι σίγουρος ότι μπορείτε να βρείτε κάτι πιο πιπεράτο. Έλα florine@, προσπάθησε λίγο. Εδώ ακούμε για πολυτελή τζιπ που αγοράστηκαν και δεν υπάρχουν, για μίζες της τάξης των εκατομμυρίων και για άλλα πολλά. Μόνο από την φάτσα που έχει ο τύπος, φαίνεται ότι του αρέσει το μέλι. Φτάνει πια με το rib-eye και τα κρασιά.........με πιάνουν και λιγούρες,όχι τίποτα άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πράγματι έχει τυπογραφικό λάθος το τιμολόγιο. Αντί για Φλώρινα 53100 γράφει Αμύνταιο 53200.

    κατά τα άλλα όμως μια χαρά είναι, τι ήθελε να πει ο Βοσκόπουλος; ότι κατα λάθος το κοψανε στη νομαρχία και κατά λάθος μετά πληρώθηκε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μου κάνει εντύπωση που αλλά ΜΜΕ της πόλης δεν βγάζουν τέτοια σκάνδαλα. Λογικά μέχρι και οι τελευταία τρύπα του ζουρνά στον χώρο των ΜΜΕ (ο πιο βαριεστημένος δημοσιογράφος δηλαδή), θα έχει φάει κανά ψιχουλάκι και δεν μιλά. Καημένη Φλώρινα με τους Γκρούεζες που έχεις μπλέξει. Φαντάζομαι πως αν όντως είχαμε δημοσιογράφους εδώ, θα ενημερωνόμασταν για ένα σωρό τέτοια σκάνδαλα.

    Τους κλείνουν το στόμα όμως και τους βάζουν να ασχολούνται με συναυλίες

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αγαπητέ Praetorian,

    εδώ εφημερίδα της Φλώρινας είναι στο σκαμνί για δεύτερη φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, και τα άλλα ΜΜΕ μόλις και μετα βίας κάνουν κάποια αναφορά...

    Το θράσσος δε κάποιων ξεπερνά τα όρια..
    Ενώ παρακολουθεί την δίκη όπου προσκομίζεται σωρεία στοιχείων για τη κατασπατάλιση, την κακοδιαχείριση, για δαπάνες εκατομμυρίων ευρώ χωρίς προγραμματικές συμβάσεις, αυτό που του έκανε εντύπωση ήταν ο διπλός μισθός που έπαιρνε ο Στρατάκης και τίποτα άλλο!!

    Ο τύπος λένε, είναι η τέταρτη εξουσία. Στη Φλώρινα, είναι η "τέταρτη πόρτα δεξιά"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. (Συμφωνώ Δημήτρη. Έχει γνωστούς τυχοδιώκτες που επωφελούνται, με λίγο απ' όλα. Οι ίδιοι δεν είναι καλύτεροι και το 'χουν αποδείξει όταν τους είχαν διορισμενους σε σημαντικές θέσεις εδώ στην Φλωρινα).

    - Τόσο κόσμο στην νομαρχία είχε. Οικογενειακώς τον ψήφιζαν στη συνέχεια. Αυτός βγήκε δήμαρχος απο ότι περίσσεψε. Την αποχή την θυμάστε;

    Βγήκε γιατί ο μπαμπάς ή η μαμά που τα έτρωγε απο αυτόν, είχε και 2-3 παιδιά, κάτι ξαδέρφια κ.λ.π. και έπρεπε το σόι να στηρίξει αυτόν που τους τάιζε. Δεν χρείαζεται να ψάξετε και πολύ για να δείτε ποιοί είχαν συμφέροντα. Μέχρι Πρέσπα του χρωστούσαν, γιατί είχε στενές συνεργασίες και εκεί (που τις σέρνει για ένα κομμάτι ψωμί μέχρι και σήμερα).

    Φυσικά οι νεότερες γενεές, καταλαβαίνουν πως τώρα δεν έχει νόημα να του μιλούν και να τον πλησιάζουν σαν φίλο (μέχρι χθες ήταν μαγκιά να του μιλούν στον ενικό και ένιωθαν περίφανοι για τα κονέ τους). Γέρασαν οι γονείς τους, βγήκαν στην σύνταξη, έφαγαν ότι έφαγαν, ότι έγινε-έγινε, βγαίνουν πολλά άπλυτα στην φόρα και το πιο αστείο απο όλα είναι, πως παίρνουν το μέρος τώρα αυτών που τον κυνηγάνε για τα "όσα καλά" έκανε στην πόλη.

    Τα πατσαβούρια αυτά τα ξέρουμε οι περισσότεροι, όμως είναι αυτό το εθνικό μας "καθήκον" (το να μην εκθέτουμε αυτούς που κοιτάνε μόνο το συμφέρον τους, πατώντας επί πτωματων), που λέει "έλα μωρέ, δεν κάνει να μιλάς έτσι", (αν πας να τους κακολογήσεις-να τους ξεμπροστιάσεις ουσιαστικά).

    Με τέτοια λογική που έχουμε και στηρίζοντας ανθρώπους σαν και αυτούς που περιέβαλαν τον τέως, έκανε ότι έκανε σαν νομάρχης και δεν έδινε λογαριασμό.

    Συγχαρητήρια στον ίδιο λοιπόν, σε αυτούς που τον στήριξαν, στα παιδιά αυτών που τον ψήφιζαν γιατί χρωστούσαν οι γονείς τους και πάνω απο όλα σε εμάς που ζούμε, ανεχώμαστε και ίσως συνεργαζόμαστε με τέτοια άτομα.

    Praetorian.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ζηλεύω πολυ. ποσες γυναίκες ήταν στο φαγοποτι; τι ειναι αυτο το ΑΙΒΑΡ,σαν αραβικό μου ακούγεται. εκτος αν σημαίνει αι-βαρωνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επίσης, σε θητείες παλαιοτέρων Νομαρχών του άλλου πολιτικού χώρου, είχαν ακουστεί και συζητηθεί ευρύτατα, χωρίς ποτέ να αποδειχθούν ούτε να ασκηθεί καμία δίωξη: α) Ότι ο νέος (τότε) Νομάρχης κατά την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, ζήτησε να αντικατασταθούν οι κουρτίνες και τα χαλιά του (πολύ μεγάλου για όσους το γνωρίζουν) γραφείου του. Οι κουρτίνες και τα χαλιά αντικαταστάθηκαν και μάλιστα τα επέλεξε η ίδια η σύζυγός του. Όταν στις επόμενες εκλογές ο εν λόγω Νομάρχης δεν εξελέγη, φρόντισε ο ίδιος να διευκολύνει τον επόμενο Νομάρη να αντικαταστήσει τα ίδια, μεταφέροντας τα παλιά στο σπίτι του. β) Κομματικά στελέχη που υπηρετούσαν στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και είχαν την ευθύνη του χειρισμού των περίφημων "ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ", είχαν μεριμνήσει για τον καθημερινόν επιούσιον, απολαμβάνοντας επί μακρόν τα εδέσματα διαφόρων "ΟΥΖΕΡΙ", προπληρώνοντας μάλιστα το λογιαριασμό για ένα μήνα, με την καταβολή στον ιδιοκτήτη ενός - κατά προσέγγισιν - χρημστικού ποσού και προβαίνοντας στην εκκαθάριση στο τέλος του μήνα. Τον επόμενο μήνα ακολουθούσαν το ίδιο πρόγραμμα σε άλλο "ΟΥΖΕΡΙ". Για όλα αυτά ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ δεν έκανε καταγγελία. ΠΟΤΕ, ΚΑΝΕΝΑΣ, δεν άκουσε το παραμικρό. Παρότι τα συζητούσε και τα σχολίαζε όλη η Φλώρινα. Βέβαια, σήμερα ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ντρεπεστε να χρεώνετε τα γαμ.......α στο κοινό ταμείο; ντροπή σας τρισάθλιοι.. πηγαίνετε και στις εκκλησίες.. υποκριτές. να φύγετε μόνοι σας ,να ξεβρωμίσει ο ΄τόπος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φ.Α.Ε --ΦΑΕ..ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΦΑΕ..Φ.Α.Ε= Φατε Αρχοντες Εσεις γιατι εμεις ξερωμε να σας ψηφιζουμε!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή