Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Ιδρύθηκε Φιλοζωικό Σωματείο στη Φλώρινα



Το Φιλοζωικό Σωματείο Φλώρινας "Η Πατούσα" συναντήθηκε μέσω ενός διαδικτυακού καλέσματος διαφόρων φιλοζωικών συλλογών από αλλά μέρη και δημιουργήθηκε ως αποτέλεσμα της αγάπης μας για τα ζώα.

Αφορμή ήταν ένα βίντεο που κυκλοφόρησε και παρουσίαζε τις άθλιες συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούσαν τα σκυλιά του λεγόμενου Κυνοκομείου. Από την ημέρα της ίδρυσης του Σωματείου, τα μέλη του αγωνίζονται γι’ αυτά προσφέροντας όσο ελεύθερο χρόνο και προσωπική εργασία μπορούν. Σκοπός τους είναι οι καλύτερες συνθήκες διαβίωσης των ζωών, αλλαγή χώρου φύλαξης, περισυλλογή, καταγραφή, σήμανση, εμβολιασμός, στειρώσεις, αποπαρασιτώσεις και περίθαλψη αυτών που χρήζουν θεραπείας ζώα και τέλος την υιοθεσία ή επανατοποθέτηση των αδέσποτων ζώων στο φυσικό τους χώρο. Όλοι μαζί μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις παραπάνω προτάσεις, ώστε να εξαλειφθεί το απαράδεκτο φαινόμενο των αδέσποτων ζώων και ταυτόχρονα να διαμορφωθεί ένα φιλικό προς τα ζώα περιβάλλον στην πόλη μας αλλάζοντας την σημερινή κατάσταση που προσβάλει τον πολιτισμό μας.


3 σχόλια:

  1. Καλή αρχή και μακάρι να στηρίξουνε όλοι οι Φλωρινιώτες αυτή την προσπάθεια..Εγώ το έκανα και αισθανομαι ήδη πολύ όμορφα που θα είμαι εκεί όταν χρειαστει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. συγχαρητηρια για την κινηση!!!!!!!!αυτό σημαίνει πολιτισμός!!!!!ολα τα άλλα είναι απλώς πυροτεχνήματα.......
    Ο ευγενής της 4

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θερμά συγχαρητήρια με την παράλληλη ευχή οι Φλωρινιώτες να αποκτήσουν ευαισθησία σε τέτοια ζητήματα. Πολύ φοβάμαι ότι τα μέλη της "ΠΑΤΟΥΣΑΣ" θα αποκτήσουν πλατυποδία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή