Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Κατάλευκη και ξεχασμένη Φλώρινα


Μετά από 18 ώρες χιονόπτωσης, με την Πρέσπα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και το τραίνο σταματημένο εδώ και έναν ολόκληρο χρόνο σας ξεναγούμε με τον φωτογραφικό φακό μας, στην ολόλευκη και ξεχασμένη Φλώρινα. 















14 σχόλια:

  1. Ζούμε σε μια όμορφη πόλη, όπου τα χρώματα εναλλάσονται όλο τον χρόνο. Ο χειμώνας κάνει την Φλώρινα νυφούλα στα λευκά, όμως χωρίς τρένο, ακριβό πετρέλαιο, και μεγάλη ανεργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ρομαντικη και ομορφη, στην εγκαταλειψη της ,με εισοδηματα συρικνωμενα , με ανεργεια να κοκκινιζει το χιονι , με το τρενο μεχρι την Εδεσσα, με τους ψευτες μονο ψευτες, με ευχες χωρις νοημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φλώρινα πιό πίσω και απ τους ινδιάνους...και κάποιοι καρδινάλιοι χορεύαν στα ραγκουτσάρια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΑΣ ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΠΟΥ ΒΓΑΖΑΝΕ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΑΣΤΕ ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ισως δεν έχετε δεί όμορφες πόλεις γιαυτό νομίζετε ότι η Φλώρινα είναι όμορφη πόλη. Ηταν όμορφη πόλη που διατήρησε κάποιες γωνίες ενώ η υπόλοιπη καταστράφηκε με την κατασκευή απαράδεκτων αισθητικά πολυκατοικιών.
    Η αισθητική της πόλης είναι απαράδεκτή. Απλά το χιόνι μας δίνει μια ψευδαίσθηση ομορφιάς που χάνεται και αυτή με το πρώτο λιώσιμο του χιονιού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ANVNYME MONO APO TON PEZODROMO PERPATAS....
    MILAME GIA TON NOMO OXI GIA 500 METRA BLAKEIAS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πες τα φίλε... Jan 10, 2012 08:02!!! πόσο όμορφη πόλη... πόσο αγαπημένη... από τα λίγα πράγματα της καθημερινότητάς μου που μου έμειναν για να περηφανεύομαι...

      Διαγραφή
  7. ΑΓΑΠΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΧΕΙ ΦΥΣΙΚΗ ΟΜΟΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΣ-ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΗ ΡΥΠΑΝΣΗ!!Ειδικότερα και σύμφωνα με τις μετρήσεις του Εργαστηρίου Μέτρησης ποιότητας της Ατμόσφαιρας του ΚΕ.ΠΕ., την Τρίτη 17 Ιανουαρίου στις 10 το πρωί η ρύπανση «χτύπησε κόκκινο» και οι σχετικοί δείκτες ρύπων στο σταθμό μέτρησης της ΔΕΗ στη Φλώρινα εμφανίζουν 10 στα 10....ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΗΝ ΡΥΠΑΝΣΗ ΚΑΙ ΣΚΟΥΡΟ ΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ......ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΤΟ ΛΕΡΙΝ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. κροποτκιν η Πολη λεγεται Φλωρινα και ΟΧΙ Λεριν...αλλα με καποιους σαν εσενα πως να προχωρησει αυτος ο τοπος..σαρακια ειστε και 8α την φατε οπως πατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Κατ’ αρχάς μιλάμε για την πόλη (απ’ όπου και οι φωτογραφίες) και όχι για το νομό. Η πόλη λέγεται Φλώρινα. Δεν της ταιριάζει κανένα άλλο όνομα όπως θα επιθυμούσαν κάποιοι.
    Η αισθητική της πόλης των παιδικών μας χρόνων, επηρεάσθηκε αρνητικά από τις τσιμεντοκατασκευές (πολυκατοικίες) χωρίς καμία αισθητική. Αλλά, γι’ αυτό δεν φταίνε οι Φλωρινιώτες. Φταίνε οι κατά καιρούς διάφοροι προϊστάμενοι ορισμένων υπηρεσιών, χωρίς κουλτούρα, χωρίς ίχνος πολιτισμού, με ανύπαρκτη αισθητική, που επέτρεψαν και πολλές φορές ενθάρρυναν την κατασκευή τέτοιων απαράδεκτων κτιρίων, ίσως και με το αζημίωτο. Παρ’ όλα αυτά, η πόλη διατηρεί ακόμη αρκετά στοιχεία του πολιτισμικού της χαρακτήρα.
    Η ρύπανση είναι άλλη μια πονεμένη ιστορία. Η αύξηση των πολυκατοικιών επέβαλε σταδιακά την κεντρική θέρμανση «χωρίς τη βρωμιά» της στάχτης από τα καυσόξυλα. Η ποσότητα των εκλυόμενων καυσαερίων από το πετρέλαιο είναι πολύ μεγαλύτερη και επιβαρύνει το ευρύτερο περιβάλλον πολύ περισσότερο.
    Επί πλέον, είχαμε το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας των γειτόνων, θέλαμε και το δικό μας χωρίς να το σκεφτούμε καθόλου. Πιστεύαμε ότι θα απασχοληθούν πολλοί συμπολίτες μας εκεί, αλλά με ποιο τίμημα; Δεν βλέπαμε την οικολογική καταστροφή που συντελέσθηκε στην Πτολεμαΐδα, ή δε μας ενδιέφερε, σκεπτόμενοι μόνον το προσωπικό μας βόλεμα.
    Όλα τα παραπάνω λάθη του παρελθόντος τα πληρώνουμε σήμερα. Ας προσπαθήσουμε τουλάχιστον, να μην γίνουν άλλα παρόμοια λάθη στο μέλλον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή