Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Πλήρωσαν οι κάτοικοι για πετρέλαιο στο αγροτικό ιατρείο


Οι πολικές θερμοκρασίες και τα άδεια ταμεία του Δήμου Φλώρινας ανάγκασαν τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Κάτω Κλεινών να... ζητήσει από μισό ευρώ από τους συγχωριανούς του, προκειμένου να πάρει πετρέλαιο για το αγροτικό 

ιατρείο της περιοχής και να γίνεται η ιατρική εξέταση υπό... φυσιολογικές συνθήκες και όχι συνθήκες ψύχους.
Αναλυτικότερα, τους -20 βαθμούς Κελσίου έχει «αγγίξει» ο υδράργυρος στις Κάτω Κλεινές και ενώ το χιόνι δεν λιώνει εδώ και δύο εβδομάδες, πάνω από τετρακόσιοι άνθρωποι εξυπηρετούνται στο παγωμένο αγροτικό ιατρείο που λειτουργεί μία φορά την εβδομάδα.
Τα καύσιμα τελείωσαν και το θέμα απασχόλησε την κοινότητα και τους κατοίκους. Έπειτα από πρόταση ορισμένων από αυτούς, ο πρόεδρος της κοινότητας έλαβε την πρωτοβουλία να ζητήσει την ελάχιστη συμβολή του τοπικού πληθυσμού για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.
«Τα έξοδα δεν είναι πολλά για να ζεσταθεί ο χώρος, καθώς ο αγροτικός γιατρός έρχεται μια φορά την εβδομάδα και χρειάζονται μόνο 5-6 ευρώ για να ζεσταθεί λίγο το ιατρείο. Το κρύο όμως είναι τσουχτερό και επειδή ο δήμος δεν μπορούσε να μας εξυπηρετήσει, καθώς δεν έχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμες πιστώσεις, δεν μπορούσα να περιμένω άλλο.Κάποιοι συγχωριανοί μου έδωσαν την ιδέα και έτσι ζήτησα μισό ευρώ από τον καθένα για την αγορά καυσίμων. Ανταποκρίθηκαν οι περισσότεροι και πάνω από σαράντα οικογένειες έδωσαν από λίγα. Μαζί και με δικά μου χρήματα αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα», αναφέρει ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μιχάλης Ευθυμιάδης.
Πηγή: aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου