Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ανεβάσαμε την Φλώρινα εκεί που της αξίζει…στην ΚΟΡΥΦΗ!!!

Ιστορικές στιγμές ζούμε στον Όμιλο Ξιφασκίας Φλώρινας αφού μετά την ολοκλήρωση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών και την επικύρωση από την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας της Τελικής Βαθμολογίας Σωματείων για το 2016, κατακτήσαμε την 1η Θέση!!!

23 χρόνια μετά την ίδρυσή μας (1993), κατορθώσαμε να νικήσουμε τον Παντοκράτορα 22 συνεχόμενων Τίτλων Πανελλήνιο Γυμναστικό Σύλλογο σε έναν Αγώνα κυριολεκτικά σώμα με σώμα και πόντο με πόντο. Για 1η φορά στην Ιστορία της Ελληνικής Ξιφασκίας, Σωματείο της Επαρχίας «ανεβαίνει» στην Κορυφή και για 2η φορά στην ιστορία του Φλωρινιώτικου Αθλητισμού Σωματείο της περιοχής κατακτά την Πανελλήνια Γενική Βαθμολογία σε όλα τα Σπορ!!! 
Είναι, επίσης, πολύ σημαντικό να γνωρίζετε ότι η αξιολόγηση των 50 και πλέον σωματείων απ’ όλη την Ελλάδα, έγινε μέσα από το σύνολο των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων όλων των κατηγοριών και ηλικιών, με τον ΟΞΙΦ να συμμετέχει με περισσότερους από 60 αθλητές – αθλήτριες και 16 ομάδες!!!!
Αναλυτικά η Βαθμολογία:

  1. Όμιλος Ξιφασκίας Φλώρινας 1.218
  2. Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω 1.192
  3. Πανελλήνιος Γ.Σ.  1.112
  4. Α.Ε.Κ. 930
  5. Οδυσσέας Χαλανδρίου 694
  6. Ίριδα Ψυχικού 678

Στο σύνολο των 48 κατηγοριών που παίχτηκαν, συμμετείχαμε και βαθμολογηθήκαμε στις 36 κατακτώντας  43 (χρυσά -  αργυρά – χάλκινα) μετάλλια ενώ συνολικά 38 αθλητές και αθλήτριες του ΟΞΙΦ στέφθηκαν Πρωταθλητές Ελλάδος (ατομικό ή ομαδικό).
Η Αξία της Νίκης είναι ακόμα πιο σημαντική αν αναλογιστεί κανείς από τις 36 κατηγορίες που συμμετείχαμε (-13, -17, -20, Ανδρών / Γυναικών στο ξίφος ασκήσεως και ξίφος μονομαχίας) οι 32 οργανώθηκαν στην Αθήνα (!) και οι 4 στα Χανιά διανύοντας συνολικά περισσότερα από 30.000 χιλιόμετρα!
Όλη η Οικογένεια του Ομίλου Ξιφασκίας Φλώρινας είμαστε περήφανοι γιατί δουλέψαμε σκληρά, συστηματικά, οργανωμένα και πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες, συχνά αντιμέτωποι με κακόπιστη και άδικη κριτική και τα ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ, φέραμε τον τίτλο του ΚΑΛΥΤΕΡΟΥ στην Φλώρινα μας και σκοπεύουμε να τον κρατήσουμε για πολλά ακόμα χρόνια.
Το Δ.Σ. του ΟΞΙΦ θεωρεί υποχρέωσή του να ευχαριστήσει δημόσια πρώτα απ’ όλους τους Προπονητές: Πέτρο Τσώκα – Λεωνίδα Καλυβιάνο – Στάθη Γεροσίδερη – Βασίλη Καραγκιοζίδη – Παναγιώτη Δούδο – Σωτήρη Σωτήρα για την σκληρή και επίπονη δουλειά και αφοσίωσή τους, τους δεκάδες Αθλητές και Αθλήτριες που τους πίστεψαν, προσπάθησαν, αγωνίστηκαν και πέτυχαν, τους Γονείς τους, για τον  Σεβασμό και την Πίστη που απλόχερα πρόσφεραν σε Όλους μας,  Αθλητές και Αθλήτριες, Προπονητές, Παράγοντες, Γονείς που στο παρελθόν έβαλαν το Λιθαράκι τους στην Νίκη, Τον Δήμο Φλώρινας, Όλους όσους βοήθησαν λιγότερο ή περισσότερο σε αυτόν τον Μαραθώνιο, τα ΜΜΕ που στέκονται συνέχεια δίπλα μας και μας προβάλουν, την Ελληνική Ομοσπονδία Ξιφασκίας και την ΠΑΣΥΠΚΟ καθώς και όλα τα Σωματεία που πήραν μέρος σε αυτόν τον πολύ όμορφο Αγώνα.
Στην Μεγάλη Γιορτή των Πρωταθλητών θα τιμηθούν ΑΠΑΝΤΕΣ! Ο Τόπος, ο Χρόνος και ο Τρόπος θα ανακοινωθούν σύντομα.

Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου