Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Ο Πάτρικ «επισκέφθηκε» το Καταφύγιο για να μείνει

Μία γνώριμη φυσιογνωμία αντίκρισαν πριν από λίγες ημέρες οι φροντιστές του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ όταν μία μικρή αρκούδα εμφανίστηκε έξω από το Καταφύγιο στο Νυμφαίο σε μη επισκέψιμο, ωστόσο, σημείο. 
Οι φροντιστές αναγνώρισαν αμέσως τον Πάτρικ, ο οποίος λίγες εβδομάδες
νωρίτερα είχε επανενταχθεί στη φύση. Η εμφάνιση του Πάτρικ τόσο κοντά σε σημείο με ανθρώπινη παρουσία κινητοποίησε την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, ώστε να τον «συλλάβει» και να τον οδηγήσει σε προστατευόμενο πλέον χώρο. 
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Πάτρικ να έχει μία δεύτερη ευκαιρία στη φύση ως ελεύθερη αρκούδα. Ωστόσο το γεγονός ότι όταν βρέθηκε ήταν μόλις δύο εβδομάδων με αποτέλεσμα να χρειάζεται πολύ στενή φροντίδα (το τάισμα το πρώτο διάστημα γινόταν με μπιμπερό) είχε ως αποτέλεσμα να εξοικειωθεί τελικά με την ανθρώπινη παρουσία. 
Σύμφωνα με το στίγμα που μετέδιδε το κολάρο που φορούσε ο Πάτρικ, στο διάστημα που κυκλοφορούσε ελεύθερος στη φύση δεν είχε πλησιάσει κατοικημένες περιοχές και όσες φορές τις προσέγγισε, απομακρύνθηκε χωρίς να εισέλθει. Ωστόσο η προσέγγισή του στο Καταφύγιο έδειξε ότι η ανθρώπινη παρουσία δεν τον αποθαρρύνει. Έτσι, προκειμένου να εξασφαλιστεί τόσο η ασφάλεια των ανθρώπων όσο και του ίδιου του Πάτρικ κρίθηκε σκόπιμη η μεταφορά του σε περιφραγμένο χώρο του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ. Ο μικρός αρκούδος θα παραμείνει για ένα περίπου χρόνο σε χώρο του Κτηνιατρικού Κέντρου και στη συνέχεια όταν θα ενηλικιωθεί θα ενταχθεί στο Καταφύγιο μαζί με τις υπόλοιπες αρκούδες.
Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ έκανε τα πάντα για να σώσει ένα άγριο ζώο και το πέτυχε. Η επιβίωσή του στο φυσικό περιβάλλον, όμως, θα εγκυμονούσε κινδύνους. Έτσι ο Πάτρικ θα ζήσει στον περιφραγμένο χώρο μέσα σε φυσικό βιότοπο αρκούδας, έναν χώρο που ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ σκοπεύει σύντομα να επεκτείνει λόγω του αυξημένου αριθμού των αρκούδων που φιλοξενούνται πλέον στο Νυμφαίο ώστε να συμβιώνουν με ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου