Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ" απαντά στο δικηγόρο του Γ.Μπουτάρη


Κύριε δικηγόρε του Γ.Μπουτάρη
Ο κ. Γεώργιος Μ. Μπουτάρης, στην επιστολή που δημοσιεύουμε παραπάνω, μας ζητά να την δημοσιεύσουμε χωρίς περαιτέρω σχολιασμό. Εμείς επειδή, λόγω του ύφους της επιστολής, φοβηθήκαμε πολύ, την δημοσιεύουμε «χωρίς περαιτέρω σχολιασμό».
Δεν σχολιάζουμε τα λεγόμενα του κ. Γ. Μ. Μπουτάρη!
Όμως ο κ. Γ. Μ. Μπουτάρης δεν μπορεί
να μας απαγορεύσει να θέσουμε ορισμένα ερωτήματα στον δικηγόρο του. Γιατί στο δικηγόρο του; Ρωτήστε τον κ. Γ. Μ. Μπουτάρη και τον δικηγόρο του.
Κύριε δικηγόρε, εσύ που μπορεί να επαίρεσαι για τα προσόντα σου, και δικαίωμά σου να το κάνεις, όπως δικαίωμά μας να διαφωνούμε μαζί σου, μήπως δεν εξυπηρετεί πάντοτε το ψευτο-τσαμπουκαλίδικο ψευτο-δικηγορίστικο ύφος; Δεν φοβόμαστε, και δεν ΣΕ φοβόμαστε, και το αποδείξαμε! Μην κρίνεις εξ’ ιδίων τα αλλότρια, και μην νομίζεις ότι επειδή εσύ ενδεχομένως φοβάσαι αυτό το ύφος, ότι όλοι το φοβούνται.
Κύριε δικηγόρε, νομίζεις ότι δεν ξέρουμε ότι εάν είχες «πάτημα» να μας κάνεις μήνυση, δεν θα το έκανες; Θα το έκανες! Δεν το κάνεις όμως! Και δεν το κάνεις γιατί δεν έχεις «πάτημα»! Οπότε τα ψευτο-δικηγορίστικα νταηλίκια, να πας να τα πουλήσεις αλλού και όχι σ’ εμάς.
Κύριε δικηγόρε, το «νόμιμο» είναι και «ηθικό»;
Κύριε δικηγόρε, μήπως είναι λάθος να νομίζεις ότι μπορείς να μας επιβάλεις να δημοσιεύουμε χωρίς να σχολιάζουμε;
Κύριε δικηγόρε, γιατί σ’ ενοχλεί τόσο πολύ, το ότι ως εφημερίδα «σηκώσαμε κεφάλι» σ’ ένα σάπιο κατεστημένο που λυμαίνεται την Φλώρινα;
Κύριε δικηγόρε, ποια είναι η δική σου σχέση με αυτό το κατεστημένο;
Όμως δεν αντέχουμε στον πειρασμό και, παρά τον φόβο μας, θα κάνουμε ένα σχόλιο επί της επιστολής του κ. Μπουτάρη. Χαιρόμαστε που μας απήντησε! Αυτός είναι ο ρόλος μας ως εφημερίδα: Να θέτουμε δύσκολα ερωτήματα, για να δίνουμε ευκαιρία στους θιγόμενους ή μη να δίνουν απαντήσεις, έτσι ώστε να διευκρινίζονται τα θέματα και να μην μένουν στρεβλές εντυπώσεις, οι οποίες μπορεί αν είναι στρεβλές και με την έννοια ότι κάποιος κατηγορείται άδικα, αλλά και με την έννοια ότι κάποιος αγιογραφείται άδικα. Μακάρι και ο κ. Ν. Ι. Μέρτζος να ακολουθούσε την, πολύ σωστή, τακτική του κ. Μπουτάρη του ν’ απαντάει σε ερωτήματα.
Επειδή ο κ. Μπουτάρης μας φόβισε ως προς το να σχολιάζουμε, αλλά δεν μας είπε να μην θέσουμε περαιτέρω ερωτήματα, ας ρωτήσουμε μερικά πράγματα:
1.Πως σας ήλθε ότι θέτοντας ερωτήματα, ο ερωτών «ενστερνίζεται»,  «διαδίδει» και «διασπείρει», και μάλιστα «απερίσκεπτα» και «αβασάνιστα»; Δηλαδή, τα μόνα ερωτήματα που μπορεί να τίθενται, είναι αυτά που αγιογραφούν ανθρώπους και καταστάσεις;
2.Πώς σας ήλθε ότι άκριτα και αβασάνιστα θέσαμε τα ερωτήματα; Δεν διαβάσατε αυτό που γράφουμε, ότι πολλές φορές προσπαθήσαμε, χωρίς επιτυχία, να έλθουμε σε επαφή με την κ. Μέρτζου-Λεβαντή, πρόεδρο της «ΝΥΜΦΗΣ», ή μήπως «νεβέστας» (= «νύφη» στα ντόπια, αλλά και στα βλάχικα! Τώρα συνειδητοποιώ πόσο κοντά είναι η λέξη «νεβέστα» με το όνομα «Νέβεσκα»! Το «Νέβεσκα» είναι βλάχικο ή ντόπιο;)
3.Γιατί η κα Μέρτζου-Λεβαντή δεν απήντησε στο δημοσίευμα; Αν την άφησε αδιάφορη το δημοσίευμα, πως εξηγείται ότι εσάς σας θύμωσε τόσο, που μας απευθύνατε μία επιστολή σε τέτοιο ύφος; Ποιος κάνει λάθος; Εσείς, που θυμώσατε τόσο πολύ, ή η κα Μέρτζου-Λεβαντή που δεν θύμωσε καθόλου;
4.Ποιος σας είπε πως θέτοντας ερωτήματα ότι ισχυριζόμαστε «γεγονότα», τα οποία μάλιστα προβάλουμε ως «αληθινά», ενώ στην πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι «δεν είναι αληθινά»; Όποιος σας το είπε, αρπάξ’ τε τον απ’ τον σβέρκο, διότι δεν σας λέγει τα πράγματα όπως είναι. (Βλέπετε, χάρη στην κα Α. Ρίζου και τον κ. Ι. Βοσκόπουλο, έχω αρχίσει κι’ εγώ να σπουδάζω νομικά.)
5.Το ότι ο προμηθευτής δεν είναι ο γαμπρός σας, αλλά ο πατέρας του γαμπρού σας, πόσο αλλάζει την όλη εικόνα;
6. ‘Όταν λέτε «ο Συνεταιρισμός αποφάσισε», ποιο άτομο αποφάσισε και με εισήγηση ποίου; Η κα Μέρτζου-Λεβαντή είχε καμία σχέση με την απόφαση; Δεν μπορώ να μην παρατηρήσω ότι το «συνεταιρισμός» το γράφετε με κεφαλαίο «Σ», προσδίδοντάς στον συνεταιρισμό επισημότητα, και αναρωτιέμαι: εάν πρόεδρος της «νεβέστας», συγνώμη «Νύμφης», δεν ήταν η κα Μέρτζου-Λεβαντή, το «σ» θα το γράφατε «Σ»;
7.Γιατί εσείς απαντάτε για λογαριασμού του συνεταιρισμού, ή Συνεταιρισμού;
8.Είναι πιθανόν ένας δημόσιος υπάλληλος (που δεν επιτρέπεται να είναι και επιχειρηματίας), ν’ ανοίξει επιχείρηση (π.χ. καφετερία) στο όνομα συγγενούς του; Συμβαίνουν αυτά;
9.Με το γκρέμισμα του κοινοτικού καταστήματος του Νυμφαίου, πήραν αξία τα γύρω ακίνητα;
10.Οι τιμές του σανού που γράφετε, περιλαμβάνουν τον ΦΠΑ;
11.Οι αμοιβές των δύο υπαλλήλων, εάν προσθέσουμε τις ασφαλιστικές εισφορές, διαφέρουν από τα ποσά που γράψαμε εμείς; Θυμάστε εάν από εσάς μάθαμε τα εν λόγω ποσά;
Θα θέλαμε απάντηση στα παραπάνω ερωτήματα και από τον κ. Μπουτάρη, αλλά και από οποιονδήποτε κρίνει ότι μπορεί να απαντήσει.
Πηγή: Εφ. "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου