Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

24ωρη πανελλαδική απεργία σε δημόσιο και ΔΕΚΟ


Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρούν σήμερα οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ εκφράζοντας την αντίθεσή της στην εκποίηση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών που προωθεί η κυβέρνηση.

Με  κεντρικό σύνθημα "Όχι δεν πουλάμε" η ΓΣΕΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους στις ΔΕΚΟ να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα, Πέμπτη 9 Ιουνίου και στο συλλαλητήριο στις 11:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος.
"H απεργία και ο αγώνας των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ έχει στόχο και σκοπό τη διασφάλιση των δημοσίων επιχειρήσεων και οργανισμών κοινής ωφέλειας που αποτελούν μοχλό ανάπτυξης της χώρας και υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Αντιδρούμε και απεργούμε ενάντια στις εκβιαστικές απαιτήσεις των τροϊκανών οι οποίοι για να διασφαλίσουν τα δικά τους συμφέροντα και κέρδη προωθούν τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές" τονίζεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.
Η ΑΔΕΔΥ διοργανώνει στάση εργασίας μετά τις 11:00 σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.
Στάση εργασίας από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου τους, ανακοίνωσαν και οι έκτακτοι αρχαιολόγοι, οι οποίοι θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.
Στις κινητοποιήσεις θα συμμετάσχουν οι υπάλληλοι της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των ΕΛΤΑ, του ΟΣΕ, της ΕΥΔΑΠ, της ΕΥΑΘ, οι εργαζόμενοι στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  και η ΟΤΟΕ. Στην απεργία μετέχουν επίσης οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς και οι λιμενεργάτες.
Πηγή: Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου