Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011

Η απάντηση του Γ.Μπουτάρη στην "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ"

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Μ. ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ 
ΝΥΜΦΑΙΟΝ ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
Νυμφαίον 2 Μαΐου 2011 

Προς
Εφημερίδα «Κρουά – Κρουά»
Στ. Δραγούμη 13
53100 Φλώρινα

Σε απάντηση ανυπογράφου δημοσιεύματος («άρθρου») της εφημερίδας σας (τεύχος Μαρτίου - Απριλίου, σελίδα 19, Φύλλο 31ο – 32ο) και στο μέτρο που με αφορά, σας αναφέρω τα εξής:

Παρά το γεγονός ότι ο ανώνυμος συντάκτης σας σπεύδει εξ αρχής να διευκρινίσει ότι μεταφέρει απλώς ερωτήματα και ζητεί απαντήσεις, από τον ειρωνικό τόνο και το καταγγελτικό ύφος του υπολοίπου άρθρου, προκύπτει ξεκάθαρα ότι όχι μόνο υιοθετεί και ενστερνίζεται άκριτα τα «ερωτήματα», αλλά τα διαδίδει και τα διασπείρει απερίσκεπτα και αβασάνιστα. Είναι σφάλμα του πάντως να πιστεύει ότι αυτή η «διευκρίνιση» τον απαλλάσσει (όπως μάλλον επιδιώκει) από την ευθύνη του για δυσφήμιση (απλή και συκοφαντική), εξύβριση και προσβολή της προσωπικότητας.
Ως προς τα κατ’ ιδίαν ερωτήματα τώρα:
1)Η σύμβαση προμήθειας τριφυλλιού-μηδικής (και όχι «σανού» βεβαίως) της προηγούμενης χρονιάς ήταν συνολικού ύψους 10.000,00 €,  (ας ρωτήσει λοιπόν ο συντάκτης σας το «ελάφι» που τον πληροφορεί, πόθεν προέρχεται η πληροφορία για 12.500,00 € για το τρέχον έτος). Για όλες τις συμβάσεις του παρελθόντος (που συνήφθησαν δηλαδή από την πρώην Κοινότητα Νυμφαίου) τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες από τον νόμο διατυπώσεις και διαδικασίες, υπάρχουν δε όλες οι απαιτούμενες εγκρίσεις. Γι’ αυτές δε τις συμβάσεις πρέπει να πληροφορήσω τον συντάκτη σας ότι στο ύψος του ποσού της συμβάσεως περιλαμβάνονται: τροφή όχι μόνο για τα άλογα αλλά και για τα ελάφια (τα κανονικά), κρατήσεις υπέρ ΕΛΓΑ (3%), μεταφορά της ζωοτροφής από τον Αετό προς το Νυμφαίο, εκφόρτωση και αποθήκευσή της στον αποθηκευτικό χώρο του σταύλου, αλλά και η διάθεση αποθηκών στον Αετό, όπου αποθηκεύεται η ποσότητα που δεν χωρά για να αποθηκευθεί στο Νυμφαίο και η –κατόπιν- μεταφορά αυτής της ποσότητας στο Νυμφαίο. Επισημαίνω δε ότι ο προμηθευτής δεν είναι γαμπρός μου (αλλά ο πατέρας του) και δεν είναι έμπορος ζωοτροφών αλλά αγρότης. Επιπλέον, πράγματι κατά τους χειμερινούς μήνες φιλοξενούνται στον σταύλο τόσο το δικό μου άλογο όσο και αυτό του πρώην Προέδρου κ. Μέρτζου (αλλά και άλλων ιδιωτών: κ. Γκλαβίνα, κ. Μπουτάρη), χωρίς όμως καμία οικονομική επιβάρυνση του σταύλου, αφού οι ιδιώτες καλύπτουμε την τροφή των ζώων μας και τον καθαρισμό του χώρου τους εξ ιδίων.
2)Κανέναν υπάλληλο (πόσο μάλλον εξάδελφο μου) δεν είχε προσλάβει η Κοινότητα Νυμφαίου. Η Κοινότητα είχε συνάψει, νομότυπα και με όλες τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις προϊστάμενες αρχές, προγραμματική σύμβαση για την λειτουργία του Μουσείου «Το Σπίτι των Χρυσικών», του Κοινοτικού Σταύλου και των Αλόγων Περιπάτου  με τον Συνεταιρισμό Γυναικών «Η ΝΥΜΦΗ». Υπάλληλοι του συνεταιρισμού και μάλιστα από πολύ καιρό (έντεκα χρόνια και πλέον) είναι οι αναφερόμενοι στο δημοσίευμα κ. Οικονομίδης και κ. Μπόντε (Ελλην Πολίτης από την Βόρειο Ηπειρο σημειωτέον και όχι «ορμώμενος εξ Αλβανίας», όπως ισχυρίζεται ο συντάκτης σας) και ο Συνεταιρισμός αποφάσισε την θέση όπου απασχολούνταν ο καθένας. Σημειώνεται δε εν προκειμένου  ότι η ισχύς όλων των συμβάσεων (όπως και της παραπάνω) έληξαν την 31-12-2010. Ο μεν μισθός του κ. Οικονομίδη ανέρχονταν σε 1.000,00 € (καθαρά συν τις ασφαλιστικές του εισφορές) για απασχόληση έξι εργασίμων ημερών εβδομαδιαίως (10 π.μ.- 6 μ.μ.) και αργίες και Σαββατοκύριακα με ρεπό κάθε Δευτέρα, όταν όμως αυτή ήταν αργία εργαζόταν και τότε κανονικά και του κ. Μπόντε 1.100,00 € (καθαρά συν τις ασφαλιστικές του εισφορές) για επταήμερη εργασία χωρίς ωράρια. Ο δε κ. Ζέγας, που δεν απολύθηκε όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, αλλά παρέδωσε τα κλειδιά του πάρκου άγριας φύσης την 31-12-2010, λόγω λήξης και αυτής της σύμβασης (όπως ανωτέρω) ελάμβανε μισθό 650,00 € και όχι 400,00 €, το γεγονός δε ότι δεν ήταν μαζί μου στις εκλογές καμία σχέση δεν έχει με τα παραπάνω. Άλλωστε ούτε στις εκλογές του 2006, οπότε και εξελέγην Πρόεδρος της Κοινότητας, ήταν μαζί μου ο κ. Ζέγας, αυτό όμως ουδόλως τον εμπόδισε να αναλάβει την εργασία έκτοτε και να εργαστεί κανονικά.
3)Είμαι υπάλληλος του Δήμου Αμυνταίου και με απόφαση του Δημάρχου έχω τοποθετηθεί στην Κοινότητα Νυμφαίου, (όπως δεκάδες άλλοι υπάλληλοι έχουν τοποθετηθεί σε άλλες δημοτικές ενότητες), όπου άλλωστε ήταν και η οργανική θέση απασχόλησής μου ως υπαλλήλου της πρώην Κοινότητας Νυμφαίου, πριν οι συμπολίτες μου με εκλέξουν Πρόεδρό της. Αυτοί δε που με εξέλεξαν γνωρίζουν πολύ καλά ότι και ως υπάλληλος της Κοινότητας και ως Πρόεδρος, αλλά και τώρα, ως υπάλληλος του Δήμου Αμυνταίου, τοποθετημένος στην δημοτική ενότητα Νυμφαίου, τους υπηρέτησα και τους υπηρετώ χωρίς ωράρια και αργίες. Συνεπώς καθόλου «βασιλιάς δεν την «έχω δει», ούτε «αραχτός» είμαι, ούτε βόλτες κάνω με το «πολυτελές» αμάξι μου (Audi 80 μοντέλο 2005 σημειωτέον), ούτε καφετέρια διαθέτω στο Νυμφαίο (το «ελάφι» μάλλον θα με μπέρδεψε με τον αδελφό μου που πράγματι διαθέτει).
4)Απολύτως ψευδές είναι ότι εξοφλήθηκε τιμολόγιο 25.000,00 € για έξοδα φιλοξενίας στον ξενώνα ΑΘΗΝΑ. Η σύζυγος του προέδρου του τοπικού συμβουλίου και όχι ο ίδιος ο Γ. Παπαδόπουλος, έχει μισθώσει σε ανύποπτο χρόνο και με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και διαδικασίες (όπως και οι λοιποί μισθωτές των άλλων δύο καταστημάτων) ένα από τα καταστήματα της Κοινότητας στην αγορά.
5)Ο μισθωτής του δάσους αναδεικνύεται με νόμιμες διαδικασίες και δημοπρασίες που τυγχάνουν της εγκρίσεως της περιφέρειας και είναι πλειοδότης και όχι μειοδότης. Η αρμοδιότητα της μέτρησης και του ελέγχου των φορτίων της ξυλείας που υλοτομείται και μεταφέρεται από το δάσος προς πώληση ανήκει  στο Δασαρχείο. Σε όσους ελέγχους προέβη η Κοινότητα, όπως είχε το δικαίωμα από τη σύμβαση ο μισθωτής του δάσους βρέθηκε σε πλήρη τάξη.
6)Κατόπιν διετούς και πλέον διαβουλεύσεως, το Κοινοτικό Συμβούλιο του Νυμφαίου αποφάσισε, τηρώντας όλες τις νόμιμες διαδικασίες, την κατεδάφιση του κοινοτικού καταστήματος με σκοπό την διάνοιξη και τον εξωραϊσμό της κεντρικής πλατείας του χωριού και όχι, όπως ψευδώς αναφέρει το δημοσίευμά σας,  για να πάρουν δήθεν αξία τα κτίσματα που βρίσκονται πίσω από αυτό, μεταξύ των οποίων και η καφετέρια που …… δεν έχω (όπως ήδη προανέφερα). Ως προς δε την δυνατότητα εκμισθώσεως του καταστήματος έναντι 1.500,00 € μηνιαίως, παρακαλώ τον συντάκτη του δημοσιεύματος να μας γνωστοποιήσει το όνομα και τη διεύθυνση κατοικίας του επίδοξου μισθωτή που ανηύρε !
7)Η Κοινότητα εισέπραττε  συμβολικά μισθώματα  από την εκμίσθωση δύο διαμερισμάτων που είχαν δωρηθεί προς αυτήν από την οικογένεια της Φανής Μπουτάρη για να φιλοξενούν έναντι συμβολικού τιμήματος τον δάσκαλο, τον αστυνόμο και τον γιατρό του χωριού, εφ’ όσον υπήρχαν. Το συνολικό ποσό των 1.800,00 € ετησίως που εισέπραττε (συμβολικά λόγω της ανωτέρω επιθυμίας της δωρήτριας) η Κοινότητα (και τώρα πιά ο Δήμος Αμυνταίου), καταχωρίζονταν σε ειδικό προς τούτο βιβλίο εσόδων εξόδων και δαπανούνταν εξ ολοκλήρου για την συντήρηση των χώρων και σε άλλους αποκλειστικά κοινωφελείς κοινοτικούς σκοπούς.
Εν κατακαλείδι από όσα παραπάνω αναφέρω νομίζω ότι καθίσταται εναργές σε κάθε καλόπιστο και καλοπροαίρετο αναγνώστη σας, ότι κανένα από τα ερωτήματα που ο ανώνυμος συντάκτης σας «μεταφέρει» και τίποτα από όσα εμμέσως καταγγέλει δεν αληθεύει και ότι μάλλον έχει πέσει θύμα εσκεμμένης παραπληροφόρησης εκ μέρους του «ελαφιού».
Υπενθυμίζω εν τέλει ότι η κακότεχνη νομοθετική διατύπωση του καλλικρατικού νόμου με ανάγκασε να παραιτηθώ από την τιμητική θέση του εκπροσωπούντος το Νυμφαίο στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμυνταίου, δημοτικού συμβούλου (στην οποία με ανέδειξε η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μου), επειδή παρά τα όσα κακόπιστα και συκοφαντικά αναφέρονται στο παραπάνω δημοσίευμα, έχω απόλυτη ανάγκη της εργασίας μου (η οποία θα τίθετο εν αμφιβόλω αν παρέμενα) για τον βιοπορισμό εμού και της οικογένειάς μου. Μήπως εν τέλει αυτός είναι ο λόγος που το «ελάφι» που σας παραπληροφόρησε δεν θέλει να γυρίσει στο Νυμφαίο, όπως αναφέρει στον υπέρτιτλο το σχετικό άρθρο σας;
Με την βεβαία πεποίθηση ότι θα τηρήσετε την -τόσο από την δημοσιογραφική δεοντολογία υπαγορευόμενη, όσο και από τις κείμενες νομοθετικές διατάξεις περί Τύπου επιβαλλόμενη- υποχρέωσή σας να δημοσιεύσετε -χωρίς περαιτέρω σχολιασμό- την παρούσα απαντητική επιστολή μου στο ίδιο σημείο, της ίδιας σελίδας και με τα ίδια στοιχεία του -επομένου της λήψεως της παρούσης- τεύχους της εφημερίδας σας και την απαίτηση στο εξής να αναζητείτε τις απαντήσεις στις δημοσιογραφικές έρευνες και απορίες σας, πριν διαδόσετε διά του τύπου αναπόδεικτες, ατεκμηρίωτες και συκοφαντικές φήμες, επιφυλάσσομαι κάθε νομίμου δικαιώματός μου για την ποινική αξιολόγηση της συμπεριφοράς (τόσο του συντάκτη του δημοσιεύματος, όσο και του υπεύθυνου σύνταξης και του ιδιοκτήτη του εντύπου) και την δικαστική απαίτηση κάθε αμέσου και εμμέσου, ηθικής ή υλικής, ενεστώσας ή μέλλουσας ζημίας εκ της προσβολής και βλάβης της προσωπικότητάς μου.
Με τιμή
Γεώργιος Μ. Μπουτάρης
Πηγή: Εφ. "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου