Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Το ΕΚΦ για τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ


Επιστολή προς τον Υπουργό Παιδείας Γ.Μπαμπινιώτη απέστειλε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Φλώρινας, που αφορά τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ. Η επιστολή έχει ως εξής:


Κύριε Υπουργέ
Με λύπη μας πληροφορηθήκαμε ότι υιοθετήσατε την απόφαση της πρώην Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Διαμαντοπούλου την οποία είχε λάβει αιφνιδιαστικά στις  21/02/2012 μεταβάλλοντας τις σχολές μαθητείας του ΟΑΕΔ και τις μετατρέπει σε σχολές μεταγυμνασιακής κατάρτισης. Αυτό ακυρώνει το επίπεδο διδασκαλίας που μέχρι σήμερα είχαν οι σχολές μαθητείας και από τεχνολογικό λύκειο με πτυχία αναγνωρισμένα και κατοχύρωση επαγγελματικής κατάρτισης θα εκδίδονται τίτλοι σπουδών μιας απλής βεβαίωσης χωρίς επαγγελματικά δικαιώματα.
Διαπιστώνουμε τελικά ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν όρια σε κανένα επίπεδο. Αντί να δρομολογήσουμε και να βοηθήσουμε να υπάρχουν σχολές προσανατολισμού σε τεχνικά επαγγέλματα με κατοχυρωμένα πτυχία αλλά και γνώσεις, εμείς τα καταργούμε και οδηγούμε τους νέους μας σε ανεπάγγελτους πολίτες, οι οποίοι για να τους χορηγηθούν επαγγελματικά δικαιώματα θα πρέπει να έχουν σπουδές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Διαμαρτυρόμαστε έντονα και ζητούμε να μεριμνήσετε έτσι ώστε η συγκεκριμένη απόφαση να αναιρεθεί και να συνεχίσει να λειτουργεί η σχολή μαθητείας ΟΑΕΔ έτσι όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα.
ΓΙΑ ΤΟ Ε.Κ.Φ.
                             Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                       ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΙΡΟΣ                  ΜΙΧΑΗΛ ΚΑΡΑΚΟΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου