Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Απεργούμε για την τιμή και την αξιοπρέπειά μας, για εμάς και τα παιδιά μας, για το παρόν και το μέλλον, για την καθημερινότητα και τα όνειρά μας

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
«.Εδώ δεν είναι να `μαι εγώ πάνω από σένα, ή εσύ πάνω από μένα.
Εδώ είναι να `ναι ο καθένας μας πάνω από τον εαυτό του».
Γ. ΡΙΤΣΟΣ
«Καπνισμένο Τσουκάλι»
Μη ρωτήσεις «Γιατί γίνεται η ΑΠΕΡΓΙΑ»; Μην τολμήσεις και ρωτήσεις
ΠΡΙΝ ΔΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, γιατί πολύ απλά θα δεις ανθρώπινες ζωές να ψάχνουν τα σκουπίδια, λερώνοντας ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΑΛΛΑ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΜΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ.
Μη ρωτήσεις νεολαίε/α «Γιατί να απεργήσω»; Μην τολμήσεις και ρωτήσεις πριν σκεφτείς πόσοι συμμαθητές σου ή συμφοιτητές σου έφυγαν για το εξωτερικό μιας πατρίδας που δεν χωράει τα όνειρα και τις ζωές μας.
Μη ρωτήσεις εργαζόμενε/η «Γιατί να χάσω ένα μεροκάματο;» Μην τολμήσεις να ρωτήσεις την ώρα που έχασες μηνιάτικους μισθούς, έχασες ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Συλλογική Σύμβαση, Ασφαλιστική κάλυψη, Ιατρική περίθαλψη.
ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΛΑΟ ΘΕΑΤΗ
Καμία αναμονή, οι δρόμοι και οι πλατείες είναι στις θέσεις τους και περιμένουν να γεμίζουν από ανθρώπους που ζητούν το αυτονόητο, από ανθρώπους που παίρνουν τη μοίρα στα χέρια τους.
Αλίμονο αν επικρατήσει «σιγή νεκροταφείου» την ώρα που ψηφίζονται αντιλαϊκά νομοσχέδια, ενώ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ.
Αλίμονο αν ΔΕΝ αντηχήσουν τα λαϊκά αιτήματα «απ' άκρη σ' άκρη»  της χώρας και προχωρήσουμε με κουτσομπολιά και παραπολιτικά εν όψει εκλογών.
ΑΠΕΡΓΙΑ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΙ
Η Κυβέρνηση έδειξε με πράξεις ποιους θεωρεί προνομιακούς συνομιλητές της, έδειξε με ποιους αρέσκεται να κουβεντιάζει τα εσώψυχα και τα μυστικά της.
Για να μην ξεχνιόμαστε ο κ. Μπαλτάκος είναι ότι ήταν προηγούμενα ο κ. Τσουκάτος!!! Και ο κ. Σαμαράς ΔΕΝ ήξερε τι γινόταν με τη Χρυσή Αυγή όσο ΔΕΝ ήξερε και ο κ. Σιμίτης τι γινόταν με τη διαφθορά και τα εκατομμύρια της ΖΗΜΕΝΣ.
Λαϊκή πανστρατιά φραγμός στην αντιδημοκρατική εκτροπή, στα κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα, στην ωμή βία και καταστολή, στον χυδαίο αντικομμουνισμό, στις κυβερνητικές αγάπες με ναζιστές - δολοφόνους.
ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΦΥΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΑΣ
Την ώρα που η χυδαία πολιτική συνδιαλλαγή και εξαγορά στην πόλη μας «πάει σύννεφο» ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ να εμφανιστεί ως αχτίδα φωτός η μαζική λαϊκή δράση.
Την ώρα που η αξιοπρέπεια και η πολιτική συνείδηση μετριούνται σύμφωνα με τη τσέπη, μπορεί και πρέπει ο Φλωρινιώτης/ισσα να πάρουν διαζύγιο με όσους πέταξαν τα «πιστεύω» τους στο καλάθι των αχρήστων και βρέθηκαν σε κοινές κατεβασιές με όσους μέχρι χθες ήταν (στα λόγια) άσπονδοι εχθροί.
Μπορεί η σημερινή ΑΠΕΡΓΙΑ να λειτουργήσει ως προπομπός της απόφασης να «μαυριστούν» όσοι ψήφισαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ», όσοι με τις πράξεις τους ως εκλεγμένη αυτοδιοικητική αρχή γύρισαν την πόλη 100 χρόνια πίσω.
Αντί επιλόγου
«Και φορές τρεις με το μάτι αναμετρώντας το
έχει τους, λάβανε την απόφαση να βγουν έξω σε δρόμους και σε πλατείες,
με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει:
μία πήχη φωτιά κάτω απ' τα σίδερα, με τις μαύρες κάνες και τα δόντια του ήλιου.
Όπου μήτε κλώνος μήτε ανθός, δάκρυο ποτέ δεν έβγαλαν.
Και χτυπούσανε όπου να 'ναι, σφαλώντας τα βλέφαρα με απόγνωση.
Και η Άνοιξη ολοένα τους κυρίευε.
Σα να μην ήτανε άλλος δρόμος πάνω σ' ολάκερη τη γη, για να περάσει η Άνοιξη
παρά μονάχα αυτός, και να τον είχαν πάρει αμίλητοι, κοιτάζοντας πολύ μακριά, πέρ' απ' την άκρη της
απελπισιάς, τη Γαλήνη που έμελλαν να γίνουν, οι νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες,
και οι άντρες, και οι γυναίκες, και οι λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια».
Η σιγουριά και η αισιοδοξία πηγάζουν από τη μελέτη του κόσμου, της κοινωνίας και της φύσης, τόσο απλά μπορούν να αλλάξουν και θα αλλάξουν τα πράγματα, όπως έρχεται η Άνοιξη.
Τζώτζης Βασίλης

09/04/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου