Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

30 εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο καφέ Goose

Συνομιλία δεύτερη
Φαιος Συλλογισμός, ή αλλιώς σκουριασμένη (FeO(OH)) σκέψη
Μια εικαστική προσπαθεια να εκφρασω μέσα απο το σχέδιο την δυνατότητα αφήγησης της ανθρώπινης σκέψης .Αυτή ορίζεται απο το σχέδιο ως ένα μέσο αυτοψυχοθεραπείας .
Τα έργα,δουλεμένα με μαύρη σινική μελάνη και σέπια αναπαριστούν μορφές σε οικεία τοπία,που προσδίδουν δύναμη στο ανέκφραστο της ανθρώπινης ανατομίας.

Με νερό,οξυγόνο και την πάροδο του χρόνου,καθε σιδερένιο αντικείμενο θα σκουριάσει .
Με απασχολεί η μεταβολή των αντικειμένων και ερευνώ τη αυτοπροβολη μου πανω σε αυτα τα αντικείμενα.
Επηρεασμένη απο τα εικονογραφικά σχεδια του Ashley Wood και τις ανθρωπόμρφες απεκονήσεις του
Rick Berry, δίνω έμφαση στην γραμμη και την ενταση της καθώς και στη φορμα που δημιουργειται μεσα απο αυτες.
Τριάντα εικαστικές συνομιλίες κάθε δεκαπέντε μέρες θα εξελίσσονται στο πανέμορφο καφέGoose στο ποτάμι. Ο T.SEliot έλεγε ότι είχε μετρήσει τη ζωή του με κουταλιές Καφέ και δεν είναι απίθανο να το ζει κάποιος, κοιτώντας διακριτικά μικρά έργα τέχνης που αναρτώνται στον αρχιτεκτονικό διάκοσμο του αγαπημένου καφέ.
Το καφέ Goose γίνεται αξιοθέατο στην πόλη της Φλώρινας μιας και θα φιλοξενήσει διακριτικές ζωγραφικές ματιές τριάντα ζωγράφων από την Σχολή Καλών Τεχνών της πόλης. Αναβιώνοντας την συνήθεια των Φλωρινιωτών Ζωγράφων να συναντιόνται στο ποτάμι με την Τέχνη, το καφέ Goose στεγάζει τους καλλιτέχνες που γυρνάν εκ νέου εκεί που οι παλαιότεροι άρχισαν να συνομιλούν. Η γειτονιά του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης είναι ένας ζωντανός πόλος, ένα θέλγητρο για την μικρή αυτή πόλη των καλλιτεχνών.
Συνομιλία δεύτερη
Ειρήνη Πουλιαση
Η Ειρήνη Πουλιάση γεννήθηκε στην Αθήνα το 1989.Το 2004 ξεκίνησε τις σπουδές της πάνω στο σχέδιο και το χρώμα στο εργαστήριο του ζωγράφου Μιχάλη Βελούδιου .Το 2008 συνέχισε τις σπουδές της πάνω στις εικαστικες τέχνες στον όμιλο ΑΚΤΟ.
Το 2010 εισάγεται στην σχολή Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας οπού φοιτά μέχρι και σημερα στο 3ργαστηριο ζωγραφικής με συντονιστή τον Χαρη Κοντοσφύρη





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου