Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Γ. Μαγκριώτης: "Προς δημοπράτηση μεγάλα έργα στη Δυτ.Μακεδονία"

Σε ομιλία του στη Συνδιάσκεψη που διοργάνωσε η Περιφερειακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ Δυτικής Μακεδονίας, στα Γρεβενά, υπογράμμισε ότι «διεκδικούμε από την Ε.Ε. ένα σημαντικό αναπτυξιακό πακέτο, το οποίο θα στηρίξει την ανάπτυξη με έμφαση τα δημόσια έργα».

Επισήμανε ακόμη την ανάγκη στήριξης της κοινωνικής συνοχής και των ευπαθών ομάδων πολιτών, ιδιαίτερα των νέων και των ανέργων.
Σε ό,τι αφορά τις αναπτυξιακές υποδομές της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα προς δημοπράτηση έργα που ετοιμάζει η «Εγνατία Οδός ΑΕ», όπως τα οδικά τμήματα «Φλώρινα- Νίκη» (μήκους 14,5 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 80 εκατομμυρίων ευρώ), και «Κορομηλιά- Ιεροπηγή- Κρυσταλλοπηγή» (μήκους 20,3 χιλιομέτρων και προϋπολογισμού 158 εκατομμυρίων ευρώ), στην οδό «Βασιλίτσα- Γρεβενών», που θα υλοποιηθεί από την Περιφέρεια και θα αποτελέσει σημαντικό έργο για την τουριστική ανάπτυξη των Γρεβενών και στο φράγμα Τριανταφυλλιάς στο νομό Φλώρινας, το τελευταίο μέρος της κατασκευής του οποίου προβλέπεται να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου