Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Γ.Αδαμίδης: “Θα γίνει της Κερατέας εάν προσπαθήσουν να πουλήσουν την 5η στον Αγ. Δημήτριο ή την μονάδα της Μελίτης”


Έτοιμοι για σύγκρουση με την κυβέρνηση εμφανίζονται οι συνδικαλιστές του "Σπάρτακου" με αφορμή τα σενάρια που εμφανίζονται να θέλουν την πώληση λιγνιτικών μονάδων σε ιδιώτες. 

Ο πρόεδρος του "Σπάρτακου" Γ.Αδαμίδης μιλώντας στο vetofm δήλωσε με νόημα ότι “θα γίνει της Κερατέας εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να μπει στην διαδικασία πώλησης των λιγνιτικών φιλέτων της επιχείρησης, φωτογραφίζοντας τις δυο καινούργιες μονάδες της ΔΕΗ στην Κοζάνη (5η Αγ. Δημητρίου) και στη Φλώρινα τη μονάδα της Μελίτης”.
Ο Συνδικαλιστής του Σπάρτακου και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, προχώρησε ακόμη περισσότερο τονίζοντας ότι “οι υπουργοί Περιβάλλοντος, Κλιματικής Αλλαγής  και Οικονομικών-Παπακωσταντίνου και Βενιζέλος αντίστοιχα - δεν έχουν δικαίωμα να κοστολογήσουν την αξία των λιγνιτικών μονάδων για να τις πωλήσουν σε ιδιώτες!”.
Μάλιστα ο Γ. Αδαμίδης έθεσε θέμα πολιτικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης ως προς ορισμένες επιλογές της. Ανέφερε ότι “πολλά από αυτά που κάνει η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική νομιμοποίηση να τα κάνει”. Πάντως όταν ζητήθηκε από τον πρόεδρο του Σπάρτακου να προσδιορίσει τις διαφωνίες του με το ενδεχόμενο πώλησης της 5ης μονάδας του Αγ. Δημητρίου, μίλησε με αγωνία για το μέλλον των εργαζομένων στην μονάδα και έθεσε εκ νέου το ζήτημα του ασφαλιστικού. Εδω υπάρχουν πλείστα ερωτήματα για την επιχειρηματολογία των συνδικαλιστών. Δηλαδή εάν η κυβέρνηση  με ανακοίνωση της και με την απαραίτητη νομική στήριξη, δεσμευτεί για τα δύο ζητήματα που θέτουν, οι του Σπάρτακου και της ΓΕΝΟΠ απ' ότι φαίνεται δεν θα έχουν κάποιο σοβαρό λόγο να εναντιωθούν στην πώληση λιγνιτικών μονάδων. 
Τέλος ο Γ. Αδαμίδης σημείωσε ότι, η ημερομηνία της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν θα εξαρτηθεί από το πρόγραμμα της επίσκεψης του υπουργού Περιβάλλοντος  Γ. Παπακωσταντίνου.
Πηγή: vetonews.gr

1 σχόλιο:

  1. έχει γεμισει απο βολεμενους συνδικαλιστες η ΔΕΗ, ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΙΛΩΤΕΣ στα ορυχεία

    ΑπάντησηΔιαγραφή