Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

27/9/1941 Ίδρυση του ΕΑΜ: Η μεγαλύτερη επέτειος του 20ου Αιώνα για τον αγώνα του Ελληνικού λαού

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης 
Σαν σήμερα ιδρύθηκε το Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, το ΕΑΜ, το μεγαλύτερο δημιούργημα του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα. Η ίδρυση, η θρυλική ανάπτυξη και πορεία του ΕΑΜ απέδειξε πως ΟΤΑΝ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΘΕΛΕΙ - ΜΠΟΡΕΙ να σταθεί νικητής απέναντι σε οποιονδήποτε αντίπαλο.


«ΕΑΜ, ΕΑΜ, ΕΑΜ φωνή λαού
που φτάνει ως τ'άστρα τ'ουρανού
ΕΑΜ, ΕΑΜ, ΕΑΜ αντιλαλεί
όλη η Ελλάδα μια φωνή

Πέστε το πουλιά κ ανέμοι
τώρα ο τύραννος ας τρέμει
Θέλουμε λαοκρατία
του λαού δημοκρατία»

Τη μέρα εκείνη το σύμφωνο υπέγραφαν το Αγροτικό Κόμμα Ελλάδας, το Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας, η Ένωση Λαϊκής Δημοκρατίας και προφανώς το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας η ψυχή και ο βασικός του αιμοδότης.

Όπως κάποτε ο Τσακάλωφ, ο Ξάνθος και ο Σκουφάς ίδρυσαν τη Φιλική Εταιρεία, χωρίς και οι ίδιοι να γνωρίζουν την ιστορική εμβέλεια της πράξης τους έτσι και τότε μια μικρή σπίθα έμελλε να γίνει πυρκαγιά επειδή έπιανε το ΝΗΜΑ της ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Η σημερινή μέρα διδάσκει πως ΔΕΝ υπάρχει τρόπος το ΑΝΑΓΚΑΙΟ, το δίκαιο, να μένουν στο περιθώριο για πάντα. Τότε που όλα τα έσκιαζε η φοβέρα και η Ναζιστική «Σιδερένια φτέρνα» η πρωτοβουλία τεσσάρων μικρών κομμάτων έγινε η μαγιά για ένα από τα πιο ρωμαλέα & μαζικά αντιστασιακά κινήματα της Ευρώπης.
ΔΕΝ αρκεί σήμερα να «σαστίζουμε» μπροστά στο μέγεθος του λαϊκού ηρωισμού, να τρέμουν τα πόδια μας στο μεγαλείο της αυτοθυσίας και της προσφοράς των  αγωνιστών της πιο δίκαιης των  υποθέσεων, μιας λεύτερης και λαοκρατούμενης πατρίδας.

Το ΕΑΜ τότε οργάνωνε λαϊκά συσσίτια, σήμερα χωρίς καθυστέρηση πρέπει όλοι σαν ένας να φροντίσουμε να μη μείνει ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ χωρίς ΨΩΜΙ - ΡΕΥΜΑ - ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, να μην υπάρχουν παιδιά που πεινούν στα σχολεία και άνθρωποι που ψάχνουν στα σκουπίδια, με λαϊκή οργάνωση & πάλη να εξασφαλιστεί η επιβίωση του ελληνικού λαού.

Το ΕΑΜ τσάκισε τους ΦΑΣΙΣΤΕΣ, κυνήγησε τους συνεργούς τους, δημιουργώντας πρότυπα ζωής και αγωνιστικής στάσης, διαπαιδαγώγησε χιλιάδες ανθρώπων με τα υψηλότερα των ιδανικών, ΣΗΜΕΡΑ το καθήκον παραμένει ίδιο ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΟΥΝ οι ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ των ΠΡΟΔΟΤΩΝ και των ΝΑΖΙ, να ΤΣΑΚΙΣΕΙ η λαϊκή πάλη το δολοφονικό απόβρασμα της Χρυσής Αυγής, να στείλει μια και καλή το φασιστικό όνειδος στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

Το ΕΑΜ πάλεψε για μια πατρίδα Ελεύθερη και Λαοκρατούμενη με το λαό αφέντη στον τόπο του, έτσι και τώρα ο αγώνας πρέπει να οδηγήσει σε μια χώρα μακριά από κάθε ξενική εξάρτηση, αποδεσμευμένη από Ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς (ΝΑΤΟ, Ε.Ε.), με διαγραφή του ΧΡΕΟΥΣ, μακριά από το ΕΥΡΩ των δανειστών και τα μνημόνιά τους, με τους βασικούς πυλώνες της οικονομίας περιουσία του ελληνικού λαού.

Η εποποιία της Εαμικής αντίστασης έδειξε πως ΟΣΟ ΣΚΛΗΡΕΣ ΚΑΙ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΠΩΔΕΙΝΕΣ από τις ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ της ΥΠΟΤΑΓΗΣ.
Τότε εχθρός ήταν η ναζιστική «νέα τάξη», σήμερα οι εχθροί μοιάζουν το ίδιο πανίσχυροι, έρχονται με διαφορετική προβιά, έχουν όλα τα μέσα στα χέρια τους ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΤΟ ΠΙΟ ΒΑΣΙΚΟ... ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ με το ΜΕΡΟΣ τους... 

Υ.Γ. Το κείμενο αφιερώνεται στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, ενός από τα χιλιάδες θύματα του πολιτισμού των ΝΑΖΙ
Τζώτζης Βασίλης 
Θήβα 22/09/2013 στις ώρες της εξόδου από το ΚΕΠΒ

4 σχόλια:

  1. Μόνο που το ΕΑΜ μπέρδεψε τους εχθρούς και κατέσφαξε τον ελληνικό λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΠΟΛΙΘΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΑΤΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΕΙΔΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ . ΧΟΤΖΑ- ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αληθεύει, σύντροφε, ότι μέχρι και σήμερα δεν αναγνωρίζετε την κομματική ιδιότητα στον Άρη; Γιατί άραγε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή