Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Winter Festival - Balkan Jazz (video)


Μια πρώτη "γεύση" της περσινής εικαστικής φωτιάς αποτυπωμένη στο φακό από το Φ.Καλαμάρα και τους φοιτητές της Σχολής Καλών Τεχνών Φ.Θάνο, Φ.Κουτσέλου, Κ.Κοντού. Το video προβλήθηκε για πρώτη φορά στη χθεσινοβραδινή εκδήλωση παρουσίασης του Winter Festival - Balkan Jazz 2011. Δείτε το ... 

Η στέγαση του ΕΕΕΕΚ Φλώρινας: Ένα διαχρονικό πρόβλημα!


Το ειδικό αυτό Σχολείο (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτησης) Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης λειτουργεί από το έτος 2005 συστεγαζόμενο προσωρινά!!! με το Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑ.Λ.) Φλώρινας και διαθέτει τμήμα Κηπουρικής και Ανθοκομίας. Σε αυτό φοιτούν μαθητές από 14-23 ετών σύμφωνα  με το Ν. 3699/2010 για διάστημα από 5 μέχρι 8 έτη. Το σχολείο σήμερα αριθμεί 29 ενεργούς μαθητές με ιδιαίτερα σοβαρά και διαφορετικά προβλήματα αναπηρίας.

Χαράτσι

Περί αναπηρίας λόγος* ...


Αφορμή για όσα ακολουθούν, η 3η Δεκεμβρίου … «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία». Ποικίλες εκδηλώσεις και ψηφίσματα διαμαρτυρίας ανά την ελληνική και όχι μόνο επικράτεια. Εκδηλώσεις αθλητικού, πολιτιστικού, ενημερωτικού χαρακτήρα. Από την επίσημη ιστοσελίδα του ΥΥΚΑ ενημερώνεται κανείς πως το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Μαζί για έναν καλύτερο κόσμο για όλους: Συμπεριλαμβάνουμε τα άτομα με αναπηρίες στην ανάπτυξη(???)». Όσον αφορά τα επιμέρους θέματα αυτά έχουν ως εξής: 

Προβολές Κινηματογραφικής Λέσχης Φλώρινας


Η ταινία που θα προβληθεί από τη Λέσχη Πολιτισμού Φλώρινας:

Αθάνατοι
(Immortals)

Λύκος, ο παρεξηγημένος κυνηγός που φόρεσε κολάρο…


Συνεχίζονται στην ευρύτερη δασική περιοχή της Καστοριάς οι προσπάθειες της ερευνητικής Ομάδας του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ για τη μελέτη της βιολογίας και συμπεριφοράς των μεγάλων σαρκοφάγων και της αρμονικής συμβίωσής τους με τον άνθρωπο.

Διακήρυξη του Νομαρχιακού Συλλόγου ΑμεΑ


3 Δεκέμβρη Εθνική Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία
Ημέρα γιορτής ή ημέρα απολογισμού σκέψεων και αποφάσεων για το 10% του πληθυσμού της χώρας? Τραγικά θύματα μιας κατάρρευσης δικαιωμάτων, πολιτικών και μέτρων που αποκτήθηκαν με αγώνες, κόπους και θυσίες χρόνων.
Μια πολιτεία που αρνείται να εφαρμόσει όπως το Σύνταγμα επιτάσσει προστατευτικές πολιτικές και μέτρα που έχουν οδηγήσει:

Ο Α.Σ. «Παγκράτιον» στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα καράτε


Στα πλαίσια της προετοιμασίας της αγωνιστικής ομάδας του Α.Σ. «Παγκράτιον», για τους επερχόμενους προκριματικούς, όλων των κατηγοριών, που θα γίνουν πιθανότατα στα τέλη Ιανουαρίου, οι αθλητές θα συμμετάσχουν στο Διασυλλογικό πρωτάθλημα των Συλλογών Μελών της ΕΛΟΚ, που θα γίνει στο Αρμένιο της Λάρισας στις 4 Δεκεμβρίου 2011.

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Α/θμας Εκπαίδευσης Φλώρινας για την παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ


Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992, επειδή εκείνη την ημέρα η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ υιοθέτησε το 

Τσιριβάρβαρα στο Αμύνταιο


Σήμερα το βράδυ , μετά τις 8, ανάβουνε φωτιές σ’ όλες τις γειτονιές του Αμυνταίου.

Εξόρμηση του Συλλόγου Ορειβατών Κοζάνης στο Λέχοβο


Ο Σύλλογος Ελλήνων Ορειβατών (Σ.Ε.Ο.) Κοζάνης διοργανώνει την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου εξόρμηση στο Λέχοβο – κορυφή Κρόνος (υψ.1680μ.) – κορυφή Δούκας (1623μ.) – Κλεισούρα.