Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Η "ΚΡΟΥΑ-ΚΡΟΥΑ" στο εδώλιο

Με μεγάλο πολιτικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον αναμένεται να αρχίσει εντός ολίγου η εκδίκαση της υπόθεσης

Γ.Λιάνης: "Λέμε ψέματα στους Έλληνες"


«Λέμε ψέματα στους Έλληνες», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Λιάνης, με την ελευθερία που του δίνει η απόφασή του να μην είναι εκ νέου υποψήφιος βουλευτής. Μιλώντας στο «ΒΗΜΑ» FM υποστήριξε ότι «οφείλουμε να δώσουμε την αληθινή εικόνα έστω και τώρα που είναι πολύ αργά. Όχι μισόλογα. Η συμπεριφορά της κυβέρνησης δημιούργησε στο μέσο Έλληνα μια αίσθηση συντριβής. Δεν γίνεται να το χωνέψει ο κόσμος αυτό», πρόσθεσε.

Κλείνουν 8 Δ.Ο.Υ στη Δυτική Μακεδονία


Το κλείσιμο εφοριών που δεν εδρεύουν στις έδρες των νομαρχιακών διαμερισμάτων προτείνει η οκταμελής επιτροπή που ασχολήθηκε με την αναδιοργάνωση των φορολογικών υπηρεσιών, η οποία παρέδωσε στο Υπουργείο Οικονομικών το πόρισμα με τις προτάσεις της.

Με τη σημαία των Σκοπίων η Φλώρινα στο Ίντερνετ!!!



Με τη σημαία των Σκοπίων εμφανίζεται η Φλώρινα σε γνωστή ξένη Ιστοσελίδα μετεωρολογικών προγνώσεων.

Σύσκεψη για το νέο υγειονομικό χάρτη στη Δυτική Μακεδονία


Ευρεία σύσκεψη με θέμα  «Συντονισμός ενεργειών για τις εξελίξεις στο χώρο της Υγείας που αφορούν ενδεχόμενες καταργήσεις - συγχωνεύσεις νοσοκομείων στη Δυτική Μακεδονία» πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 23 Μαΐου, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας υπό τον Περιφερειάρχη Γιώργο Δακή.

Τα σενάρια για το πετρέλαιο θέρμανσης…


Σε επίπεδα που μπορεί ακόμη και να προσεγγίζουν το 1,5 ευρώ το λίτρο μπορεί να φτάσει το φθινόπωρο η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης εφόσον ο σημερινός ΕΦΚ εξισωθεί με τον αντίστοιχο του πετρελαίου κίνησης.

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στους βρεφονηπιακούς σταθμούς


Μέχρι τις 15 Ιουνίου 2011 θα υποβάλλονται οι αιτήσεις εγγραφής των νηπίων από 2,5 μέχρι 4 ετών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς των δήμων.

Λέχοβο: Ταξίδι στη φύση και στις γεύσεις


Βρίσκεται σε υψόμετρο που "αγγίζει" τα 900μ., χτισμένο στους ΝΑ πρόποδες του όρους Βερνίου (ή Βιτσίου), στο μεταίχμιο των νομών Φλώρινας, Καστοριάς και Κοζάνης, μέσα σε πλούσια βλάστηση, με δάση δρυός, οξυός και μελανής πεύκης. Ο λόγος για το πανέμορφο Λέχοβο του νομού Φλώρινας, όπου οι χειμώνες είναι σχετικά ήπιοι (για τα δεδομένα της περιοχής), ακόμη και όταν το λευκό πέπλο του χιονιά σκεπάζει την πλαγιά του βουνού, ενώ το καλοκαίρι οι κάτοικοι έχουν το προνόμιο να ζουν χωρίς κλιματιστικά και ανεμιστήρες, απολαμβάνοντας τη φυσικά δροσερή ατμόσφαιρα.

Οδηγίες για όσους δεν απογράφηκαν


Στα κατά τόπους γραφεία της ΕΛΣΤΑΤ μπορούν να απευθύνονται από σήμερα και για τρεις ημέρες όσοι δεν απογράφηκαν, καθώς η διαδικασία ολοκληρώθηκε χθες.

Έργο του Φλωρινιώτη συνθέτη Γιάννη Παυλίδη Στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης


Στις 22 Μαΐου πραγματοποιήθηκε το 5ο εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής του Α.Π.Θ. Ανάμεσα στα έργα που παρουσιάστηκαν, παίχτηκε με επιτυχία το Σεπτέττο του Γιάννη Παυλίδη, καθηγητή Ανωτέρων Θεωρητικών και Υποδιευθυντή του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Ο Δημήτρης Τουλίκας βραβεύθηκε σε διεθνή διαγωνισμό.



Στο Διεθνή Διαγωνισμό “Vietri sul Mare-Costa Amalfitana” που πραγματοποιήθηκε στο Salerno της Ιταλίας από 14-21 Μαΐου ο 16χρονος μαθητής του Ωδείου Φλώρινας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, απέσπασε το 2ο βραβείο στην κατηγορία (ηλικιες 16-20 ετών).

Ευστ. Ταμουτσίδης: "Άδικη η απόφαση για τα Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας"



Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε, στις 10/05/2011, την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για αναστολή εισαγωγής νέων φοιτητών στο ακαδημαϊκό έτος 2011-2012, σε 24 τμήματα Τ.Ε.Ι. της χώρας, ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται και τα Τμήματα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής του Παραρτήματος Φλώρινας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας.

Όμορφες εικόνες της Φλώρινας

Πριν την έκδοση του δεύτερου τεύχους του (ΑΝΟΙΞΗ 2011), το «4 Seasons of Florina» σας παρουσιάζει ένα μικρό «photo-story», με όμορφες εικόνες της Φλώρινας από καθημερινές στιγμές των κατοίκων της μέσα στην πόλη, αλλά και από το πανέμορφο φυσικό τοπίο γύρω απ’ αυτή, την εποχή της Άνοιξης.

Να παρουσιαστεί άμεσα το σχέδιο για Πανεπιστήμιο – ΤΕΙ


Οι εξελίξεις στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης το επόμενο διάστημα αναμένονται ραγδαίες. Το κλείσιμο τμημάτων στο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας αποτελούν το πρώτο βήμα σε ένα μεγάλο δρόμο που θα φέρει συνολικές αλλαγές σε όλο το οικοδόμημα και ενδέχεται να φέρει την περιοχή χρόνια πίσω στο συγκεκριμένο τομέα.