Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα για τις 761 θέσεις εργασίας στο Αμύνταιο

Το ΕΚΦ σας γνωρίζει ότι ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων τα αποτελέσματα για τη πρόσληψη από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας 761 ατόμων,

Από τον μαυροπίνακα του Cafe Roza


Το 5ο μαθητικό φεστιβάλ ψηφιακής δημιουργίας θα πραγματοποιηθεί φέτος και στη Φλώρινα

Την Πέμπτη 2 Απριλίου το πρωί θα πραγματοποιηθούν προγραμματισμένα εργαστήρια από μαθητές προς μαθητές. Συγκεκριμένα οι μαθητές της Δ΄τάξης του Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας θα υποδεχτούν τους μαθητές της Ε΄τάξης του 3ου Δημοτικού Σχολείου Φλώρινας και θα τους παρουσιάσουν την πλατφόρμα σχεδιασμού παιχνιδιών Sploder στο εργαστήριο του Σχολείου τους.

Ενδοσχολική Βία «Γέφυρες χτίζουμε- φράγματα γκρεμίζουμε»

Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα την Ενδοσχολική Βία «Γέφυρες χτίζουμε- φράγματα γκρεμίζουμε» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1 Απριλίου 2015 και ώρα  10:00΄, στο Πνευματικό Κέντρο Αμυνταίου, από τις ομάδες ΟΔΠ των Δημοτικών Σχολείων Αμυνταίου, σε συνεργασία με τη Σχολική Σύμβουλο της

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΣΔΕ Φλώρινας στην Καστοριά

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Φλώρινας τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015 πραγματοποίησε μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Καστοριά, στην οποία συμμετείχαν αρκετοί εκπαιδευόμενοι από τη Φλώρινα και το Παράρτημα Αμυνταίου.

Συλλήψεις στο Αντίγονο για παράνομο έρανο

Τη Δευτέρα (30-03-2015) το απόγευμα στο Αντίγονο Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αμυνταίου, συνέλαβαν δύο ημεδαπούς, μία 51χρονη και έναν 26χρονο για παράνομο έρανο.
Συγκεκριμένα οι προαναφερόμενοι

Η νέα Διοικούσα Επιτροπή του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων- Παραρτήματος Δυτ. Μακεδονίας

Σας ενημερώνουμε ότι, μετά τις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 15 Μαρτίου και τη συνεδρίαση των εκλεγμένων μελών της 26-3-2015,  η σύνθεση της νέας Διοικούσας Επιτροπής του Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων - Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας  για την περίοδο 2015-2017 είναι η ακόλουθη:

Συγκέντρωση για την Αγροτική Ανάπτυξη του Δήμου Πρεσπών

Ο Δήμος Πρεσπών και η Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας οργανώνουν ανοιχτή συγκέντρωση την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 7μμ στο Παλιό Δημαρχείο στο Λαιμό με θέμα το σύνολο των σχεδιαζόμενων δράσεων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ενημέρωση για το Ευρωπαικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ 2014-2020

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έπειτα από πρόσκληση, συμμετείχε στη συνάντηση της Αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου με τους Περιφερειάρχες από όλη την Ελλάδα.
Τα Θέματα που συζητήθηκαν ήταν : 

Γεωργία Ζεμπιλιάδου: «Η άγνοια είναι επικίνδυνη, αλλά η απραξία καταστροφική»

Η χθεσινή συνέντευξη τύπου του Αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης κου Πλακεντά, δεν πρόσθεσε τίποτε στην υλοποίηση ενός από τα πιο σημαντικά έργα της επόμενης περιόδου στην ΠΕ Κοζάνης, αυτό του Αρδευτικού της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου.
Η συνέντευξη τύπου δε μας διαφώτισε για το εάν η Περιφερειακή Αρχή πρόσθεσε ένα λιθαράκι έστω αυτούς τους δέκα μήνες στην πορεία του έργου.
Έκανε φανερά όμως  τρία  πράγματα:

Σύλληψη 54χρονου στην Κρυσταλλοπηγή, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης

Χθες (31-03-2015) το πρωί στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 54χρονο αλλοδαπό, υπήκοο π.Γ.Δ.Μ., σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Διεθνές Ένταλμα Σύλληψης. 
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 54χρονου

Ενημέρωση Υποδιοικητή 3ης ΥΠΕ απο τον Αντιπεριφερειάρχη Υγείας

Το πρωί της Τρίτης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας - Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Σταύρος Γιαννακίδης με το νέο Υποδιοικητή της 3ης Υ.Π.Ε Αγάπιο Γαβριηλίδη, για τα ζητήματα που αφορούν την Υγεία και την Στελέχωση