Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017

Αγροτική ανάπτυξη .. ξανά!

Η συμμετοχή του αγροτικού τομέα στην ελληνική οικονομία και η συμβολή στη συνολική Ακαθάριστη Προστιθέμενη Αξία έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μεταξύ των ετών 2000 και 2014 ο αριθμός των απασχολούμενων στη γεωργία μειώθηκε κατά 29%. Το αγροτικό εισόδημα στην Ελλάδα μειώθηκε κατά μέσο όρο σε ετήσια βάση κατά 0,4% ενώ αντίστοιχα

«Στη ρωγμή του Ιστορικού χρόνου» 100 χρόνια από την Οκτωβριανή Επανάσταση

«ΕΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΗΝ ΟΥΤΟΠΙΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΟΥΤΕ ΜΑΤΙΑ, καθώς παραλείπει τη μόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα αποβιβάζεται πάντα. Και τότε ατενίζει και, διακρίνοντας μία καλύτερη χώρα, ανοίγει πανιά. Πρόοδος είναι η πραγμάτωση των Ουτοπιών».
«Η ψυχή του ανθρώπου»
Όσκαρ Ουάιλντ

Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας

Στην καθιερωμένη πλέον «Ημέρα Δράσης για την Προβολή του Έργου της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας» ή αλλιώς τη «Μέρα του Αρχαιολόγου», που οργανώνει ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων ανά την επικράτεια, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φλώρινας συμμετέχει οργανώνοντας μία μικρή έκθεση αντικειμένων από την ανασκαφή του νεολιθικού οικισμού Ανάργυροι VIIc, με θέμα:
«Ευρήματα ηλικίας 7.000 χρόνων» - Προϊστορικός Οικισμός Ανάργυροι VIIc.

Έλαμψαν τα παιδιά της Φλώρινας στην Ελευσίνα

Μία από τις πιο επιτυχημένες εμφανίσεις των Ακαδημιών των ΣΑΡΙΣΩΝ σημειώθηκε το Σαββατοκύριακο 4-5/11/2017 στην Ελευσίνα.
Στο 3ο στη σειρά Ανοιχτό Πανελλήνιο Ατομικό Πρωτάθλημα της Ε.Φ.Ο.Επ.Α. οι ΣΑΡΙΣΕΣ με πέντε

Αιμοδοσία από την Αρχιερατική Επιτροπη Αμυνταίου

Σας ανακοινώνουμε ότι την Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017 από 9:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ θα παρευρίσκεται  στο Κέντρο Υγείας Αμυνταίου Συνεργείο Αιμοληψίας του Κρατικού Νοσοκομείου Φλωρίνης για όσους επιθυμούν να δώσουν αίμα. Ως γνωστόν εδώ και χρόνια η Εκκλησία Αμυνταίου διατηρεί Τράπεζα Αίματος, που ενισχύεται από εθελοντές αιμοδότες της πόλεως και των περιχώρων και εξυπηρετεί τις προκύπτουσες ανάγκες της περιοχής.

Δίκαιο αποτέλεσμα στο Αμύνταιο


Μετά από ένα καλό ποιοτικά παιχνίδι που έγινε στο Αμύνταιο και μπροστά σε 200 περίπου φιλάθλους  Ερμής Αμυνταίου και Πανλευκάδιος αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1.
Ο Ερμής ήταν καλύτερος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων έφτανε πιο εύκολα στην αντίπαλη περιοχή