Κυριακή 17 Ιουνίου 2018

6 πολίτες και 6 αστυνομικοί οι τραυματίες στο Πισοδέρι (φωτο)

Δώδεκα άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν στο Πισοδέρι, στη συγκέντρωση κατά της συμφωνίας για το ονοματολογικό της πΓΔΜ

Τραυματίες από τα επεισόδια στις Πρέσπες (video)

Μεγάλη ένταση προκλήθηκε στις Πρέσπες, λίγα χιλιόμετρα μακριά από το σημείο της υπογραφής της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων για το ονοματολογικό.

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στους Ψαράδες την ώρα της συμφωνίας (video)

Πένθιμα χτυπούσαν οι καμπάνες στην εκκλησία στο χωριό Ψαράδες Πρεσπών την ώρα της ομιλίας του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και λίγο πριν υπογραφεί η συμφωνία για την Μακεδονία.

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Πισοδέρι (video)

Σε εξέλιξη βρίσκεται το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στο Πισοδέρι Φλώρινας, με τους συγκεντρωμένους να εκφράζουν την αντίθεσή τους στην υπογραφή της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Τεταμένο το κλίμα στις Πρέσπες με χημικά και αντικείμενα (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Σκοπίων υπέγραψαν τη συμφωνία για το ονοματολογικό, αλλά την ίδια στιγμή η ένταση παραμένει, μερικά χιλιόμετρα μακρύτερα.

Υπεγράφη η συμφωνία για το Σκοπιανό στις Πρέσπες (video)


Υπεγράφη στις Πρέσπες, η ιστορική συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ, από τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Κοτζιά, της ΠΓΔΜ, Νικολά Ντιμιτρόφ και τον ειδικό απεσταλμένο του ΓΓ του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς στην ειδική τελετή που

Παρών κι ο Θ. Καρυπίδης στην υπογραφή της συμφωνίας στους Ψαράδες Πρεσπών (video)

«Ως θεσμικός πρέπει να είμαι», είχε πει ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας, Θ. Καρυπίδης, αναφερόμενος στην εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας για την ονομασία των Σκοπίων στους Ψαράδες Πρεσπών,

Ένταση ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές στις Πρέσπες (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Λίγο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση για την υπογραφή της συμφωνίας Ελλάδας-Σκοπίων, ένταση σημειώθηκε λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και διαδηλωτές.

Με ελληνικές και μαύρες σημαίες οι κάτοικοι στο Λαιμό (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Στο Λαιμό Πρεπών, οι κάτοικοι έχουν βγει με ελληνικές και μαύρες σημαίες στα χέρια διαμαρτυρόμενοι για τη συμφωνία κι εκφράζοντας την αντίθεσή τους. Στο σημείο, όπως και σε όλη την ευρύτερη περιοχή υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.