Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

Περήφανοι ως Έλληνες


Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα βιώνει μια άνευ προηγουμένου οικονομική και ηθική εξαθλίωση. Άνθρωποι βρίσκονται στο δρόμο, χωρίς δουλειά, χωρίς στέγη, χωρίς δυνατότητα επιβίωσης, χωρίς ελπίδα. Παλεύουμε να διατηρήσουμε την αξιοπρέπεια, τον αυτοσεβασμό, τα όνειρά μας.
Η δική μου αντίδραση, απέναντι στη 

Σύλληψη για χασίς και φυσίγγια στη Φλώρινα


Σήμερα (11-09-2012) πρωινές ώρες στη Φλώρινα, αστυνομικοί του  Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, συνέλαβαν έναν 22χρονο ημεδαπό, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και φυσιγγίων.
Συγκεκριμένα, κατόπιν κατάλληλης 

Κλειστό ΣΗΜΕΡΑ το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας - Αναβολή εξεταστικής


Το Συμβούλιο του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας συνήλθε χθες εκτάκτως, ημέρα Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012, για να συζητήσει και αποφασίσει για τα τρέχοντα κρίσιμα ζητήματα της Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης:

Στ.Κωνσταντινίδης: "Προκλητική η τοποθέτηση του Α.Ανδρέου" (video)


Στο πλαίσιο της χθεσινής συνέντευξης τύπου στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο βουλευτής της Ν.Δ. Στάθης Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε και στην τοποθέτηση του καθηγητή Ιστορίας Α.Ανδρέου κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των «Πρεσπείων» για τα 100χρονα της απελευθέρωσης της Φλώρινας . Στο video που ακολουθεί δείτε τη δήλωση Κωνσταντινίδη:  

Νέα ποικιλία φασολιού από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής Φλώρινας


Η νέα ποικιλία κοινού φασολιού Phaseolus vulgaris που εγγράφηκε πρόσφατα με την επωνυμία «PRESPA» στον εθνικό κατάλογο ποικιλιών, με διατηρητή το ΤΕΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, είναι προϊόν βελτίωσης που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Φυτικής Παραγωγής της Σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας του ΤΕΙ στη Φλώρινα. Η ποικιλία δημιουργήθηκε με μεθόδους 

7+1 προτεραιότητες για τη Δυτική Μακεδονία

Δουλειά και όχι εφησυχασμός…


Η χρονιά σίγουρα ξεκίνησε με πολύ καλούς οιωνούς τόσο για το ανδρικό όσο και για το γυναικείο τμήμα χάντμπολ του Αμύντα Αμύνταιου. Ενίσχυση για το ανδρικό τμήμα με 2 εμπειρότατους παίκτες με αγώνες Α1 και Α2 στην πλάτη τους, ενίσχυση και για το γυναικείο τμήμα με 1 διεθνή τερματοφύλακα και 2 ελπιδοφόρες παίκτριες. Σαφώς πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Όμως, καλό 

Μήνυμα του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας για το νέο σχολικό έτος

Ενημέρωση για τους επιτυχόντες του προγράμματος κοινωφελούς απασχόλησης


Καλούνται όλοι οι επιτυχόντες στο Δήμο Πρεσπών της προκήρυξης υπ΄αριθ. ΚΟΧ 5.304/1/2012, που έχουν υπογράψει τη σύμβαση τους στο εργατικό κέντρο Φλώρινας,

Σχετικά με τη μεταφορά των μαθητών στην Π.Ε. Φλώρινας


Με ευθύνη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας θα συνεχίσει να εκτελείται το έργο της μεταφοράς των μαθητών στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας για το σχολικό έτος 2012-2013, σύμφωνα με εγκύκλιο του 

Ανοιχτό γράμμα σε μαθητές-γονείς-εκπαιδευτικούς


Αγαπητοί και αγαπητές γονείς, μαθητές και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί
Θα μπορούσαμε να σωπάσουμε, κερδίζοντας την εύνοια των ισχυρών, αλλά προτιμάμε να μιλήσουμε όπως αρμόζει σε δασκάλους/ες οι οποίοι σέβονται τη δουλειά τους, τη γνώση και τους μαθητές τους. Η παραίτηση και η σιωπή δεν ταιριάζει σε αγωνιζόμενους και σκεπτόμενους ανθρώπους. Η εξουσία προσπαθεί να φιμώσει όσους 

Χαιρετισμός του Θ.Γερμανίδη για την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου


Το πρώτο κουδούνι της σχολικής περιόδου μόλις χτύπησε. Δυστυχώς όμως η φετινή σχολική χρονιά δεν ξεκινά με τους καλύτερους οιωνούς και για το λόγο αυτό ο χαιρετισμός έναρξης δεν μπορεί να γίνει στον πανηγυρικό τόνο που έχουμε συνηθίσει. Η μνημονιακή κυβέρνηση 

Ενημερωτικά φυλλάδια τροχαίας θα διανείμουν σήμερα τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων


Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου, σήμερα (11.09.2012), θα διανεμηθούν από ένστολο προσωπικό της Τροχαίας, σε Δημοτικά Σχολεία σε όλη τη χώρα, ενημερωτικά φυλλάδια με συμβουλές οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, για μαθητές και γονείς.  
Η πρωτοβουλία αυτή που 

Μήνυμα Κωνσταντινίδη για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς


Αντικρίζοντας αύριο τους μαθητές και τις μαθήτριες στους αγιασμούς όλης της χώρας, με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, το μήνυμα είναι ένα.
Να ανταποκριθούμε στο χρέος μας απέναντι στα Ελληνόπουλα, να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, να κρατήσουμε την Ελλάδα όρθια και να την παραδώσουμε στις γενιές που έρχονται, δυνατή και περήφανη.
Παρόλα αυτά, όσα οικονομικά μέτρα ληφθούν, 

Αγιασμός Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Φλώρινας


Η Εκπαιδευτική Κοινότητα του Εσπερινού Γυμνασίου - Λυκείου Φλώρινας σας προσκαλεί 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας


Σήμερα Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου, στις 8 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με θέματα ημερήσιας διάταξης:

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Τρίτη, 11 Σεπτεμβρίου στις 10 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: