Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Το ΔΝΤ ακυρώνει τον νεοφιλελευθερισμό (Από την έκθεση των ερευνητών-αναλυτών με τίτλο: «Ο υπερτιμημένος νεοφιλελευθερισμός»)

Γράφει ο Μιχάλης Ραμπίδης

«ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΤΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΤΙ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ»
Τρεις κορυφαίοι οικονομολόγοι από το τμήμα ερευνών του ΔΝΤ (Jonathan D. Ostry, Prakash Loungani, και Davide Furceri)

Έκθεση έργων Τέχνης με Χαρακτική

Η Ομάδα  δράσης του προγράμματος  eTwinning Φλώρινας «Παιδικά Δικαιώματα : Θέλω κάτι να σου πω… Έχω δικαιώματα κι εγώ…» με χαρά σας ανακοινώνει την πραγματοποίηση Έκθεσης των έργων Τέχνης με Χαρακτικήκαθώς και άλλων έργων που υλοποιήθηκαν στο πλαίσιο του προγράμματος eTwinning, που θα

Εγγραφές στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας

Το ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ανακοινώνει ότι δέχεται εγγραφές για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017. Είναι δημόσιο σχολείο και η φοίτηση είναι δωρεάν. Απευθύνεται σε άτομα από 18 ετών και πάνω, που είναι απόφοιτοι Δημοτικού ή δεν έχουν τελειώσει το Γυμνάσιο.
Η φοίτηση διαρκεί 18 μήνες, δηλαδή 2 σχολικά έτη.
Προσφέρει:

Ιερά Αγρυπνία στον Ι.Ν. του Αγίου Νικολάου

Την Τετάρτη  8 Ιουνίου 2016 η Αγία μας Εκκλησία εορτάζει την ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Φλωρίνης θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία την Τρίτη 7 Ιουνίου 2016 καί ώρα 21:00 (πέρας 1:00 π.μ.)
Παρακαλούμε, τους πιστούς και φιλακόλουθους χριστιανούς της Ενορίας μας και της πόλεως Φλωρίνης,

4ο Θερινό Σχολείο: «Καθαρή Ενέργεια - Καθαρό Περιβάλλον: Τεχνολογικές λύσεις και προοπτικές»

Το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει το 4ο Θερινό Σχολείο με τίτλο: «Καθαρή Ενέργεια - Καθαρό Περιβάλλον: Τεχνολογικές λύσεις και προοπτικές»
Το Θερινό Σχολείο θα διεξαχθεί στις κτιριακές εγκαταστάσεις του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών: Μπακόλα & Σιαλβέρα στην Κοζάνη, από τις 23 Ιουνίου έως και τις 7 Ιουλίου 2016. Το κόστος συμμετοχής

Το ημερολόγιο μιας πτήσης!



Κάποτε συνταξίδευαν από την επαρχία προς την Αθήνα ένας βουλευτής με έναν πολίτη, ο βουλευτής καθ΄ όλη την διάρκεια της πτήσης ήταν απασχολημένος με το smartphone .
Ο πολίτης υπομονετικά περίμενε την στιγμή που θα το κλείσει έτσι θα του δινόταν η ευκαιρία να ανταλλάξει μερικές απόψεις, μάταια όμως η πτήση κόντευε να φτάσει στο τέλος και ο βουλευτής συνέχιζε να είναι προσηλωμένος με θρησκευτική ευλάβεια στο smartphone.

Δελτίο Τύπου και Εγκύκλιο Σημείωμα της Ιεράς Συνόδου

Μαθήματα ελληνικής ιστορίας

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της αποφάσεως του 8ου  Συνεδρίου του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή  για την παρουσίαση μαθημάτων/ομιλιών ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ, την ΤΕΤΑΡΤΗ 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 και ώρα 8 μ.μ., θα παρουσιασθεί Η 5η ομιλία της σειράς με θέμα:  « Η ΜΑΧΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΛΑΧΑΝΑ. 21 ΙΟΥΝΙΟΥ 1913 ». Η δεύτερη παρουσίαση του Ιουνίου (6η  ομιλία), θα γίνει όπως πάντα δύο

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Περιφερειακό Συμβούλιο


Σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουνίου 2016 στις 3 μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου Κοζάνης), συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέματα: 

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας


Η Οικονομική  Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεδριάζει σήμερα Δευτέρα, 6 Ιουνίου στις 11 π.μ. στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης (2ος όροφος, γραφείο Οικονομικής Επιτροπής), με θέματα: