Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Τα πολιτικά εργαστήρια του Παπανδρέου και ο "Καλλικράτης".


(…στο χρώσταγα florine@ μου, και σπεύδω…)
Το λοιπόν, σου χω ρεπορτάζ. Ο κόσμος καίγεται λέει, από προεκλογικό πυρετό και ο Παπανδρέου κάνει …εργαστήρια!!! Δεν πρόλαβε να κοπάσει ο θόρυβος της διακαναλικής, τώρα πιάσαμε την επιλογή του Προέδρου του ΠαΣοΚ και Πρωθυπουργού της χώρας να λειτουργήσει πριν την ομιλία του, πολιτικά εργαστήρια (Κοίλα, Κοζάνη, 31.10.2010).
Έχω να σας πω, πως από τις 3 το μεσημέρι, στις αίθουσες δεν έπεφτε καρφίτσα. 3 ενότητες: Κοινωνική, Αναπτυξιακή και Ενεργειακή Πολιτική. Αίθουσες σε οργασμό! Σκληροί ΔΕΗτζήδες, η Παιδεία σε πεδία αντιπαράθεσης, ο αναπτυξιακός σχεδιασμός που την τελευταία τετραετία έχασε κάθε έννοια δημοκρατικού προγραμματισμού και αφορούσε μόνο τα πλάνα υπηρεσιακών παραγόντων. Έντονοι διάλογοι, ρηξικέλευθες προτάσεις, διαφωνίες. Κανένας όμως μέσα εκεί δε συγχέει άλλο το διακύβευμα των εκλογών της 7ης Νοέμβρη με το μνημόνιο και τα απεχθή του μέτρα. Πέτυχε η διακαναλική, σκέφτηκα. Μιλάμε πια για το μέλλον του τόπου της Δυτικής Μακεδονίας. Όταν οι άλλοι προτείνουν μάγους και ξόρκια, εμείς παράγουμε πολιτική.
Στα πάνελ, η κυβέρνηση! Γνωρίζοντας όλοι τους όμως, πως είναι η τελευταία φορά που γίνονται δέκτες μιας τέτοιας διαδικασίας. Την επόμενη φορά, στη θέση τους θα φιγουράρουν αιρετοί δυτικομακεδόνες! Έτοιμοι να αναλάβουν την ευθύνη. Την ευθύνη της πρότασης και κυρίως αυτήν της διαχείρισης Αυτό είναι το στοίχημα του Καλλικράτη. Έχουμε να διαχειριστούμε από την προηγούμενη διοίκηση μία πρόταση περιορισμένης ευθύνης. Μικρό ΠΕΠ, λίγα πράγματα από τις δημόσιες επενδύσεις. Πρέπει να κάψουμε τα σημαδεμένα χαρτιά από το παρελθόν. Στην Ευρώπη των περιφερειών, με το 2011 να είναι  έτος αναθεώρησης του ΕΣΠΑ, ο στόχος μας ΔΕΝ είναι η απορρόφηση.  Είναι οι ίδιες οι επενδύσεις. Να εξαφανίσουμε τη γραφειοκρατία που τραβάει πίσω την ωρίμανση των έργων. Ο νέος αναπτυξιακός να μπει με όρους πια στο παιχνίδι. Με τα πλαφόν του, τα μητρώα αξιολογήσεων, φορολογικά κίνητρα, επιδότηση επιτοκίου. Καλά δεν κάνω εγώ και έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου ρωτώντας: «τι θα λέγατε να αναλάβουμε κάποιοι ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ την ευθύνη;;;»
…Παρουσίασε λοιπόν σε ολομέλεια στις 7 η Διαμαντοπούλου, τα συμπεράσματα των εργαστηρίων, μετά ανέβηκε στο βήμα Παπαϊορδανίδης. Εξαιρετικός και εμφανώς συγκινημένος. Πώς να μην είναι άραγε, όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας αναφέρεται στην προσπάθεια σου, πάνω από ΔΕΚΑ φορές (τις μέτρησα). Μεταξύ μας, δεν ανεβάζεις σύσσωμη την κυβέρνηση σου, να υποστηρίξεις μία προσπάθεια, αν δεν την πιστεύεις…
Κλείνω αγαπημένη florine@, πρέπει να προλάβω να μοιράσω το πρόγραμμα του «αρχή…Ζουμε μαζί». Έχει λάβει γνώση ο Πρωθυπουργός και μεις ακόμα να το κοινωνήσουμε σε κάθε άκρη αυτού του τόπου ;)))
Τάνια Ιω. Γραμματικού
υποψήφια περιφερειακή συμβουλος
με Γιάννη Παπαϊορδανίδη

Πάρε και το παραπολιτικό για κλείσιμο: ΟΛΟΙ ήταν εκεί. Μέχρι και ο gpapak (από το λογαριασμό του στο twitter)κατά κόσμο Παπακωνσταντίνου ήταν εκεί. Υπουργοί, βουλευτές, όλοι. Όλοι οι Κοζάνης και Εορδαίας, ο Γρεβενών, ο … «πολύς» Καστοριάς! Μόνον ο Πρεσπών και Φλωρίνης έλειπε… Λέτε να έχει αποσυρθεί already???

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου