Εννέα προτάσεις κατέθεσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Δημοτική Κίνηση Πολιτών Φλώρινας» Μιχαήλ Τσιώκας, Ευάγγελος Στάιος και Ευδοξία Κωτσαλίδου, προς τον πρόεδρο της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του δήμου Φλώρινας Ιωάννη Βοσκόπουλο, κατά την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής.
1) ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΑΨΥΧΗΣ: α) Πάνω Μπουάτ β) Κάτω Μπουάτ γ) Ζωολογικός Κήπος δ) Νέο Πάρκο κ.λπ.
Η Φλώρινα, παρότι χαρακτηρίζεται ως πόλη φυσικής ομορφιάς, εν τούτοις δεν έχει χώρους φυσικού κάλλους μέσα στο κέντρο. Οι κάτοικοι της πόλης, αλλά και οι τουρίστες δεν έχουν χώρους να απολαύσουν ένα απόγευμα, μια βόλτα κ.λπ. Οι δημοτικοί χώροι μπορούν να προσφέρουν λύση σε αυτό το θέμα. Παρακαλούμε να συζητήσουμε για τους προαναφερόμενους χώρους και να προτείνουμε λύσεις έτσι ώστε να προσφέρουμε αυτούς τους μέχρι τώρα ανεκμετάλλευτους χώρους, προς χρήση και απόλαυση των δημοτών μας.
2) ΔΕΝΤΡΟΦΥΤΕΥΣΕΙΣ: Να ενωθούν όλες οι κοινότητες, μαζί και η Φλώρινα με δεντροστοιχίες
Η Φλώρινα παρότι χαρακτηρίζεται ως πόλη φυσικής ομορφιάς, εν τούτοις αυτό που τη διακρίνει είναι το τσιμέντο. Αιτούμαστε όπως συζητήσουμε για οργανωμένες δεντροφυτεύσεις σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας, με τη συμμετοχή όλων των δημοτών και όλων των παρατάξεων που απαρτίζουν το Δημοτικό Συμβούλιο. Μια κίνηση πανδημοτική και οικολογική που όμως θα ομορφύνει την περιοχή μας και θα «δώσει» ένα ιδιαίτερο στυλ στο παραμελημένο φυσικό μας τοπίο.
3) ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: Να δεντροφυτευτεί όλος ο δρόμος στα σημεία που περπατούν οι κάτοικοι της πόλης, οι φοιτητές, οι μαθητές κ.λπ.
Εάν η δεύτερη πρόταση γίνει δεκτή, καλύπτεται και η τρίτη εισήγηση. Αν όχι, προτείνουμε να δεντροφυτευτεί ο δρόμος προς το κλειστό γυμναστήριο, δρόμος που χρησιμοποιούν δεκάδες συμπολίτες μας, παιδιά και φοιτητές. Επίσης, να τοποθετηθούν και παγκάκια για τους οδοιπόρους.
4) ΠΟΤΑΜΙ: Κάγκελα, παγκάκια, γέφυρα πεζών μετά το Πεταλωτήριο, καθαριότητα-συντήρηση, βαρκούλες ίσως; Δεντροστοιχίες
Να συζητήσουμε για το ποτάμι, που είναι ίσως ο μόνος χώρος που μπορεί να επισκεφτούν οι τουρίστες στην πόλη μας. Ενδεικτικές προτάσεις προς συζήτηση: α) να τοποθετηθούν κάγκελα σε όλο το μήκος του ποταμού, β) να καθαριστεί, γ) να συντηρηθούν τα τοιχία σε ορισμένα σημεία, δ) να φυτευτούν πεύκα ή έλατα σε όλο το μήκος του ποταμού (αειθαλή, για να είναι πράσινα σε όλη τη χρονιά), ε) να προστεθούν παγκάκια και πέραν του κεντρικού σημείου, στ) να τοποθετηθούν βαρκούλες ξύλινες (μπλάβες);, ζ) να χτιστεί μια γέφυρα πεζών στο τέρμα του ποταμού, (τέρμα πεταλωτήριο) για να εξυπηρετεί τον μεγάλο αριθμό κατοίκων που πλέον κατοικούν σε εκείνη την περιοχή.
5) ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΧΑΡΕΣ: Καθαριότητα-συντήρηση, δεντροφύτευση
Να επισκεφτεί η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής όλες τις παιδικές χαρές της περιοχής μας (για τις κοινότητες, αυτό μπορούν να το κάνουν οι κατά τόπους πρόεδροι, ή και εμείς οι ίδιοι) και να καταγραφούν οι ανάγκες για την καθαριότητα και συντήρησή τους, η επικινδυνότητα του δρόμου (να παρθούν μέτρα για τα αυτοκίνητα κ.λπ.), η εύρεση λύσης για σκιά τους καλοκαιρινού μήνες (δεντροφυτεύσεις).
6) ΠΑΡΚΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: Ανοιχτό από Μάιο μέχρι Οκτώβρη για το κοινό της Φλώρινας με προϋποθέσεις.
Επιθυμία όλων των γονέων που γνωρίζουν το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής, είναι να μπορούν να το επισκέπτονται και αυτοί με τα παιδιά τους και να μην λειτουργεί μόνο για τα σχολεία. Να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους και λύσεις, έτσι ώστε να λειτουργεί το πάρκο όλους τους καλοκαιρινούς μήνες, προσφέροντας ταυτόχρονα μια διέξοδο και μια απόδραση «εκπαιδευτική» για τα παιδιά, και ευχάριστη για τους γονείς. (μίσθωση σε ιδιώτη για μια καντίνα; Ένα μικρό αντίτιμο εισιτηρίου για την κάλυψη των εξόδων για την συντήρηση του πάρκου και των αυτοκινήτων; κ.ά.)
7) ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ: Μορφοποίηση-καλλωπισμός κ.λπ.
Να επισκεφτούμε την περιοχή του σιδηροδρομικού σταθμού και να συζητήσουμε τι μπορούμε να κάνουμε, έτσι ώστε αυτός ο μέχρι τώρα παραμελημένος χώρος να μεταμορφωθεί σε χώρο υποδοχής των τουριστικών λεωφορείων, σε χώρο όμορφο και πράσινο, οργανωμένο και λειτουργικό (δημόσιες τουαλέτες, οργάνωση του χώρου στάθευσης, καλλωπισμός δέντρα κ.ά.
8) ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ: Σταδιακή αντικατάσταση των πολλών ειδών πλακιδίων με ένα είδος.
Η όψη της πόλης, παρουσιάζει κακοτεχνίες και μπαλώματα. Ένα πρώτο βήμα, είναι να μπει ένα πρόγραμμα για τα έργα που γίνονται συνεχώς και σκάβουν και ξανασκάβουν τους ίδιους δρόμους, βάζουν και ξαναβάζουν διάφορα πλακίδια στα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια εικόνα προχειρότητας και ασχήμιας. Προτείνουμε από δω και πέρα να τοποθετείται μόνο ένα είδος πλακιδίων –πρακτικό και ευπαρουσίαστο, π.χ. σαν αυτό του ποταμού-, έτσι ώστε σε βάθος χρόνου, να αντικατασταθούν όλα τα πλακίδια της πόλης και να υπάρχει και ομοιομορφία και ένα ιδιαίτερο στυλ αντάξιο της πόλης μας.
9) ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΛΟΓΟΣ
Να διοργανώσουμε συνάντηση με όλους τους προέδρους των δημοτικών και τοπικών συμβουλίων και να συζητήσουμε μαζί τους γι αυτά τα θέματα, έτσι ώστε να διακλαδιστούν και επεκταθούν οι παραπάνω ενέργειες σε ολόκληρο τον διευρυμένο Δήμο μας.
ΜΠΡΑΒΟ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!!!!! Η ΦΛΩΡΙΝΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΚΟΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ, ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΤΙΜΙΟ! ΜΠΡΑΒΟ! ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΤΡΩΝΕ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΡΥΠΕΣ, ΝΑ ΤΙΣ ΞΑΝΑΚΛΕΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ. ΜΠΡΑΒΟ, ΝΑ ΟΜΟΡΦΥΝΟΥΝ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ! ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ ΜΑΣ!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή