Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Δημόσιο: ανοιχτό και το απόγευμα!



Ανοιχτά και το απόγευμα κάθε Δευτέρα και Τετάρτη  και μέχρι τις 8 το βράδυ για δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ΚΕΠ, πολεοδομίες, εφορίες, δημοτολόγια, ληξιαρχεία, οικονομικές υπηρεσίες των ΟΤΑ, ασφαλιστικά Ταμεία στις πρωτεύουσες των νομών, υπηρεσίες Μεταναστών στις επτά αποκεντρωμένες κρατικές διοικήσεις.

Το σενάριο αυτό αναμένεται να ανακοινώσει μετά το Πάσχα η κυβέρνηση και να ισχύσει από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος», καθώς ήδη ο υπουργός Εσωτερικών έχει εξαγγείλει ως δεδομένη την κυβερνητική πρόθεση να λειτουργούν και το απόγευμα κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου που σχετίζονται με την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Στην περίπτωση αυτή για τους δημοσίους υπαλλήλους θα προκύψει παράλληλη μείωση του ωραρίου την Παρασκευή , ενώ εξετάζεται  το ενδεχόμενο να δοθεί ως κίνητρο για την απογευματινή απασχόληση των υπαλλήλων το μειωμένο ωράριο στα πρότυπα των ΚΕΠ που λειτουργούν απογεύματα και διαθέτουν δύο βάρδιες (8.00-14.00 και 14.00-20.00). Δεν αποκλείεται επίσης να υπάρχει απογευματινή βάρδια (από τις 12.30 έως τις 20.00) με μειωμένο ωράριο την Παρασκευή. Επίσης, μελετάται και η απόδοση πριμ παραγωγικότητας, μόνο προς τους συμμετέχοντες στο απογευματινό ωράριο υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου