Το μείζον θέμα της στέγασης του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Φλώρινας απασχολεί έντονα πλέον τους φοιτητές του, οι οποίοι δε βλέπουν καμία πρόοδο και νοιώθουν πως είναι -και είναι- ουσιαστικά άστεγοι....
Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Φοιτητών πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση τους με το Δήμαρχο Φλώρινας Ι.Βοσκόπουλο. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν εκπρόσωποι της Λέσχης Πολιτισμού Φλώρινας, του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, του Φ.Σ.Φ. Αριστοτέλη, του Συλλόγου «Βαρόσι» και καθηγητών της Σχολής. Επί της ουσίας, ο Δήμαρχος δήλωσε απλώς τη συμπαράστασή του χωρίς όμως να δεσμεύεται με συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση του στεγαστικού προβλήματος και χωρίς να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για το ζήτημα αυτό. Εντύπωση προκαλεί η σθεναρή άρνηση του Δημάρχου στην πρόταση των εκπροσώπων της Σχολής Καλών Τεχνών, για αξιοποίηση οικοπέδου 7000 τετραγωνικών μέτρων (πρώην στρατόπεδο πυροβολικού), το οποίο είναι ρυμοτομημένο και θα αποτελούσε μια μόνιμη και ουσιαστική λύση.
Τη συμπαράστασή τους στις διεκδικήσεις της Σχολής Καλών Τεχνών δήλωσαν και οι εκπρόσωποι των πολιτιστικών φορέων της πόλης.
O Βοσκός θα βρεί το τσομπάνακο του αργά η γρήγορα
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν θα βόσκει στο τρυφερό χορτάρι!
ta dimarxidia kribontai piso apo ta omorfa gyalakia tou grafeiou.Tza!
ΑπάντησηΔιαγραφήτι τον νοιάζει ρε η σχολή.........κινητό και κομπιουτεράκι για λογαριασμούς....τέλος!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαμαρώστε το σόϊ.........
ΑπάντησηΔιαγραφήΤην Σχολή την "κλέψαμε" από άλλους πριν λίγα χρόνια επειδή δήθεν είχαμε την κτιριακή υποδομή (Αγία Όλγα). Τώρα που επιτέλους υπάρχει κάποια επίσημη συμφωνία με τους ιδιοκτήτες του κτιρίου, ας φροντίσουν οι αρμόδιοι (Πανεπιστήμιο) μαζί με τη στήριξη και πίεση των τοπικών πολιτικών και λοιπών παραγόντων (Βουλευτές, Περιφερειάρχης, Δήμαρχοι και φορείς) να εξασφαλίσουν τα κονδύλια που απαιτείται να διατεθούν από την Κυβέρνηση ώστε να επισκευαστεί το κτίριο και να στεγασεί εκεί η Σχολή.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌλα τα άλλα (περί άλλων χώρων, άλλων οικοπέδων, στρατοπέδων και ποιός ξέρει τι άλλο θα ζητήσουν σε επίπεδο κουβέντας καφενείου) είναι επικίνδυνα για το μέλλον της ιδιας της σχολής γιατί απαιτούν πολύ περισσότερα χρήματα (που δεν υπάρχουν) και πολύ περισσότερα χρόνια προκειμένου να χτιστούν νέα κτίρια.
Όσο για το άμεσο μέλλον, ίσως θα μπορούσε να στεγαστεί ένα μέρος της Σχολής στα κτίρια των σχολείων που συγχωνεύονται.
Λυπηρό η ανάγκη για πολιτισμό να αναζητά μόνιμη στέγη και το μόνο που βρίσκει να είναι τα "γκρεμισμένα κτίρια". Κάποια στιγμή σ' αυτόν τον τόπο ας "αγκαλιάσουμε" τις ιδέες που εξυψώνουν το νου και την "ψυχή" για να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια, που έντεχνα μας καλλιεργούν.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠόσο κακός και άξεστος θα είμαι εάν ρωτήσω με ποια λογική θεωρούμε "λύση" το να στεγαστεί μία σχολή της τριτοβάθμιας εκπ/σης σε ένα σχολείο που κλείνει; Μήπως ένα σχολείο είναι προτιμότερο από μία σχολή;
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτα σχολεια που θα κλεισουν ετσι και αλλιως λενε παραπανω, οτι ισως προσωρινα θα μπορουσε να στεγαστει η σχολη. Κανεις δεν ειπε να κλεισουν τα σχολεια προκειμενου να βρεθει χωρος για τη σχολη. Ενα αδειο σχολειο δεν ειναι προτιμοτερο απο μια ζωντανη σχολη χωρις στεγη.
ΑπάντησηΔιαγραφή