Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αστυνομικά Νέα




Σύλληψη 2 ημεδαπών και 1 ημεδαπής για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας συνελήφθησαν βραδινές ώρες της Κυριακής 16-04-2011 τρεις (3) ημεδαποί (2 άνδρες και 1 γυναίκα) κάτοικοι της περιοχής μας οι οποίοι επέβαιναν στο ΔΧΕ αυτοκίνητο του ενός δράστη, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών, διότι κατά τη διάρκεια ελέγχου  στις αποσκευές του ενός  βρέθηκε ένα(1) φιαλίδιο  των 100 ml με περιεχόμενο Μεθαδόνης συνολικού βάρους 27,9 γραμμαρίων. Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε στην κατοικία του άλλου δράστη οδηγού του ΔΧΕ αυτοκινήτου, βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη βάρους 9,2 γραμμαρίων μετά του νάιλον περιτυλίγματος  και μία (1) μηχανική ζυγαριά, ενώ σε νομότυπη έρευνα στην κατοικία της γυναίκας βρέθηκαν δυο(2) δισκία του φαρμάκου “LONALGAL” για τα οποία δεν κατείχε την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.
Ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν. Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη 2 ημεδαπών για λαθρεμπόριο τσιγάρων και κατοχή όπλων
Κατά τις πρωινές ώρες της Δευτέρας 18-04-2011, Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Φλώρινας, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, πραγματοποίησαν νομότυπες έρευνες στις κατοικίες δύο ημεδαπών, κατοίκων της περιοχής μας, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν, στην κατοικία του πρώτου 24 πακέτα τσιγάρων, στα οποία δεν υπήρχε η απαιτούμενη ταινία δασμού, 1 πτυσσόμενο σουγιά με μήκος λάμας 11 cm που εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου «Περί Όπλων» και στην κατοικία του δεύτερου 11 πακέτα τσιγάρων, στα οποία δεν υπήρχε η απαιτούμενη ταινία δασμού, ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 60 cm, 1 κυνηγετικό μαχαίρι με θήκη με μήκος λάμας 14 cm, 116 κυνηγετικά φυσίγγια με 3 θήκες, που εμπίπτουν στις διατάξεις του Νόμου «Περί Όπλων», 1 κυνηγετικό δίκανο και 1 κυνηγετική καραμπίνα. Από την έρευνα που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι τα δύο κυνηγετικά όπλα που βρέθηκαν στην κατοικία του δεύτερου δράστη ήταν ιδιοκτησίας τρίτου ατόμου που του τα είχε παραχωρήσει. Από τους προαναφερόμενους Αστυνομικούς εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι δύο πρώτοι δράστες ενώ αναζητείται ο τρίτος δράστης να συλληφθεί στα όρια του αυτοφώρου, για παράβαση του Νόμου «Περί Όπλων».
Προαναφερόμενα ανευρεθέντα πακέτα τσιγάρων, όπλα και φυσίγγια κατασχέθηκαν. Οι 2 συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη 1 αλλοδαπού  για μεταφορά 3 λαθρομεταναστών
Απογευματινές ώρες της Δευτέρας 18-4-2011, Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Κλεινών συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Βελγίου, διότι κατελήφθη στο Δ.Δ. Αγίας Παρασκευής Φλώρινας, να μεταφέρει παράνομα, με το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του προς τα σύνορα Ελλάδας - FYROM, 3 υπηκόους Μαρόκο προκειμένου αυτοί να αναχωρήσουν από τη Χώρα μας και να κινηθούν παράνομα προς Ευρωπαϊκές Χώρες. Οι 3 μετανάστες οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα μας προ 5-μήνου από την περιοχή του Έβρου, είχαν στην κατοχή τους πλαστές άδειες διαμονής Βελγίου, τις οποίες προμηθεύτηκαν από άγνωστο ομοεθνή τους στην Πάτρα, έναντι του ποσού των 100 ευρώ για την κάθε μία.
Όχημα, πλαστές άδειες διαμονής και κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Φλώρινας.

Σύλληψη 1 αλλοδαπού  για μεταφορά  λαθρομετανάστριας
Κατά τις νυχτερινές ώρες της Δευτέρας 18/19-4-2011, Αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής συνέλαβαν έναν αλλοδαπό υπήκοο Αλβανίας, διότι κατελήφθη στην Κρυσταλλοπηγή - Φλώρινας, να μεταφέρει με  το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο του προς το εσωτερικό της Χώρας μας, μία ομοεθνή του, η οποία νωρίτερα είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα μας πεζή, από σημείο πλησίον του Τελωνείου Κρυσταλλοπηγής.

Όχημα και 2 κινητά τηλέφωνα κατασχέθηκαν. Συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην κα. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου