Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Έργα 200 εκ.€ σε Φλώρινα και Καστοριά


Δύο πολύ μεγάλα οδικά έργα πρόκειται να δημοπρατηθούν σε μερικές μέρες. Και τα δύο έργα αφορούν τμήματα καθέτων αξόνων της Εγνατίας Οδού. Πρόκειται για: 

1.Κάθετος άξονας Εγνατίας Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή: τμήμα ΚΟΡΟΜΗΛΙΑ- ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΠΗΓΗ
Με την δημοπράτηση αυτού του τμήματος ολοκληρώνεται όλος ο κάθετος άξονας και βάζει σε τροχιά ανάπτυξης όλη την περιοχή βόρεια της Σιάτιστας. Το έργο αναμενόταν εδώ και πολύ καιρό και η οδική σύνδεση με την Αλβανία θα είναι αναβαθμισμένη σε αυτοκινητόδρομο.
2.Κάθετος άξονας Εγνατίας Νίκη – Κοζάνη - Λάρισα: τμήμα ΝΙΚΗ-ΦΛΩΡΙΝΑ.
Το έργο αυτό είναι το πρώτο τμήμα ενός πολύ μεγάλου κάθετου άξονα που θα ξεκινά από τα σύνορα στην περιοχή των Πρεσπών, θα διασχίζει κάθετα τη Δυτική Μακεδονία περνώντας από Φλώρινα και Κοζάνη και θα καταλήγει μέσω της Ελασσόνας στην πόλη της Λάρισας.
Είναι ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο που επεκτείνει την οδική επιρροή της Εγνατίας Οδού για πρώτη νότια από τον βασικό οριζόντιο άξονα που ενώνει την Ηγουμενίτσα με τους Κήπους Έβρου.
Τα δύο αυτά έργα συνολικά ξεπερνούν σε προϋπολογισμό τα 200.000000 € και θεωρούνται από τα μεγαλύτερα οδικά έργα που θα δημοπρατηθούν μέσα στο 2011.
Την είδηση αυτή την έδωσε ο Υφυπουργός Υποδομών απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ κου Τζικαλάγια. Όπως χαρακτηριστικά είπε (είναι σπουδαία έργα) «για τη Φλώρινα, που είναι η πιο αδικημένη σαν Νομός, γιατί δεν περνά μέσα από αυτή όπως και από άλλους δυο νομούς της Βορείου Ελλάδος ο Οριζόντιος Άξονας της Εγνατίας, τα προβλήματα και οι ελλείψεις είναι ακόμα πιο μεγάλα».
«Γι' αυτό δώσαμε προτεραιότητα -κάποιοι το θεώρησαν ίσως και λίγο υπερβολή- στην κατασκευή του κάθετου άξονα Νίκης-Φλώρινας και στη συνέχεια στη σύνδεση της Φλώρινας με την Πτολεμαΐδα και την Κοζάνη, με την Εγνατία, που είναι και η προτεραιότητα της Φλώρινας και δική σας και όλων των συναδέλφων της περιοχής.
Μάλιστα θα ήθελα να σας πω ότι, εκτός από το Φλώρινα-Νίκη που σύντομα δημοπρατείται, θα παρουσιάσουμε και τη μελέτη με το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας πολύ σύντομα για την κατασκευή του Οδικού Άξονα Φλώρινας-Πτολεμαΐδας, που είναι απόλυτη προτεραιότητα και δική σας».
Πηγή: ypodomes.com

1 σχόλιο:

  1. Πόσες και πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει για αυτόν τον περίφημο κάθετο άξονα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή