Τρίτη 10 Μαΐου 2011

Το Κ.Κ.Ε. καταγγέλλει Ε.Α.Σ. Αμυνταίου και ΦΑΓΕ


Η Ν.Ε. Φλώρινας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη μεθοδευμένη εργοδοτική επιχείρηση τρομοκράτησης των εργαζομένων στην περιοχή μας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που προσφέρει η κυβέρνηση και την ανοχή και σιωπή φορέων και δυνάμεων του κρατικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

- Τρεις τουλάχιστον επιχειρήσεις (η μία μάλιστα η «συνεταιριστική» ΕΑΣ Αμυνταίου) προσπαθούν να επιβάλουν επιχειρησιακές συμβάσεις που καταργούν τις υφιστάμενες κλαδικές συμβάσεις, μειώνουν τους μισθούς ακόμα και κατά 30%, μειώνουν ημέρες άδειας, επιβάλλουν ωράριο – λάστιχο σε βάρος των εργαζομένων.
- Οι απολύσεις συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό – καθημερινά σχεδόν απολύει η ΦΑΓΕ στο Αμύνταιο – ενώ παράλληλα η εργοδοσία απειλεί τους εργαζόμενους και προσπαθεί να επιβάλει την σιωπή.
- Γενικεύεται η πρακτική επιχειρήσεων που απαιτούν από τους εργαζόμενούς τους να υπογράφουν – ακόμα και την στιγμή της πρόσληψης!!! -  εν λευκώ την δήθεν «παραίτησή» τους, ώστε να τους έχουν στο χέρι και όποτε θελήσουν να μπορούν να τους διώξουν αποφεύγοντας να καταβάλουν ακόμη και την αποζημίωση που δικαιούνται. Θα πρέπει να ξέρουν, θύτες και θύματα, ότι ένα τέτοιο κουρελόχαρτο δεν μπορεί να εμποδίσει κανέναν εργαζόμενο από το να ασκήσει τα δικαιώματά του.
Τεράστιες είναι οι ευθύνες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά τα παραπάνω γεγονότα σιωπούν, βάζοντας ουσιαστικά πλάτη σε κυβέρνηση και εργοδοσία, αδιαφορώντας για την επέλαση σε βάρος των εργατικών δικαιωμάτων, ειδικά – στην προκειμένη περίπτωση – στον ιδιωτικό τομέα.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να δείξουν το μπόι τους. Να μη σκύψουν το κεφάλι. Να πλησιάσουν τον συνάδελφό τους, να ενώσουν την δύναμή τους, να μη δεχθούν καμιά εκβιαστική μεταβολή των όρων εργασίας τους. Να μη δεχτούν να υπογράψουν κανένα χαρτί που του υποχρεώνουν τα αφεντικά τους και να το καταγγείλουν με θάρρος.
Κανένα σωματείο δεν μπορεί να φτάσει σε τέτοια κατάντια ώστε να δεχτούν να καταδικάσουν τους συναδέλφους τους, υπογράφοντας επιχειρησιακή σύμβαση.
Όλοι οι εργαζόμενοι, όπου και αν απασχολούνται, πρέπει να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους τους, που υφίστανται την εργοδοτική τρομοκρατία. Αλλιώς αύριο θα έρθει και η δική τους σειρά.
Εδώ υπάρχει το Κ.Κ.Ε, υπάρχει το Π.Α.ΜΕ. Οι εργαζόμενοι δεν είναι μόνοι τους. Θα παλέψουμε μέχρι τέλους στο πλευρό τους. Ας έρθουν θαρρετά να μας συναντήσουν. Να συσπειρωθούν στα ταξικά σωματεία, που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, στον κοινό αγώνα.
Να παρέμβουμε αποφασιστικά, τόσο στις παραπάνω επιχειρήσεις, όσο και στην επιθεώρηση Εργασίας.
Να απομονώσουν τον εργοδοτικό – κυβερνητικό συνδικαλισμό, από τον οποίο δεν έχουν να περιμένουν καμία βοήθεια. Να στήσουν ταξικά σωματεία και επιτροπές αγώνα στον χώρο της δουλειάς τους. Να παλέψουν για μια άλλη εξουσία, τη Λαϊκή Εξουσία, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης, που σκοπός της θα είναι η ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη της πλουτοκρατίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου