Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η τραγωκωμωδία ενός αποστάτη

                                                                                                      
Διαβάσαμε προ ημερών ένα συναινετικό δελτίο τύπου των δυο βουλευτών της Φλώρινας. Ενημέρωναν τον Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου κι όλους τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης για τα μείζονα -όπως λένε- προβλήματα του τόπου μας.
Όντως, ο τόπος έχει πολλά μαζεμένα προβλήματα. Όμως, οι καθυστερημένες κραυγές αγωνίας σε μια εποχή που η χώρα μας -με ευθύνη του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.- χρεοκόπησε, μόνο πίκρα και οργή προκαλούν στον απομονωμένο κόσμο της Φλώρινας. Που ολοένα και περισσότερο βυθίζεται στην φτώχεια. Οργή και πίκρα, διότι σήμερα που δεν υπάρχει ούτε «σάλιο», οι βουλευτές μας κάνουν ντεμέκ κριτική στην κυβέρνηση, και ζητάνε συναντήσεις και χρήματα να σουλουπώσουν την Φλώρινα!!!. Μια Φλώρινα που για το «μαύρο» της το χάλι, δεν ευθύνεται καμία κυβέρνηση, αλλά οι τοπικοί μας πολιτικοί παράγοντες της τελευταίας εικοσαετίας. Αυτοί που κατασπατάλησαν τα ευρωπαϊκά δάνεια σε ανύπαρκτους Αθλητικούς Πολιτιστικούς και Μορφωτικούς συλλόγους. Σε τραλαλά, και σε κλειστά μισοτελειωμένα γυμναστήρια που σαπίζουν. Γι αυτό θα περίμενε κανείς από τους βουλευτές να κάνουν την αυτοκριτική τους και να αναλάβουν την ευθύνη για την σπατάλη και όχι να «ρίχνουν» στάχτη στα μάτια των Φλωρινιωτών, παριστάνοντας μάλιστα και τους αγανακτισμένους.!!!
Στη δύσκολη αυτή στιγμή για τη  χώρα  και τους πολιτικούς, που αδυνατούν να βάλουν τάξη στο διεφθαρμένο κράτος -που οι ίδιοι δημιούργησαν- ο «δικός μας» υπουργός αποστάτησε, παριστάνοντας τον προδομένο και πικραμένο πολίτη, από την οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης!!!
Ο άνθρωπος «μονοκράτορας», που από το βρώμικο ’89 έως σήμερα «μάσησε» στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. το μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» της εξουσίας.
 Ξαφνικά ανακάλυψε τη συνείδηση και την πολιτική ελευθερία!!! Την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια!!!
Δεν κάθισε όπως είχε υποχρέωση να βάλει «πλάτη».
Δεν «τράβηξε» κουπί με τους συντρόφους του, για να αποφύγουμε ως χώρα τα χειρότερα.
Δείλιασε και ως «αρουραίος», εγκατέλειψε πρώτος το «καράβι» μεσοπέλαγα στη φουρτούνα.
Αυτός ο «δημοκράτης» υπουργός, που χαρακτήριζε αφελείς, βλάκες, ανόητους, και βουβάλια όσους τόλμησαν επί παντοδυναμίας του να καυτηριάσουν την πολιτική του «εμπορία».
Αυτός που έφερνε εδώ την ξαδέρφη του «θεά» Δήμητρα, κι έσερνε μαζί της όλη την υπουργική κουστωδία των Αθηνών. Αυτοί που του χάρισαν δύναμη «Κύκλωπα» και «έφαγε» όλα τα  3ο Σεπτεμβριανά συντρόφια του ΠΑΣΟΚ, που του γίνονταν εμπόδιο στη νέα του πολιτική καριέρα.
Αυτή τη δύναμη, που στο τέλος κατάφερε να χρησιμοποιήσει, τοποθετώντας πελώρια και βαριά «ταφόπλακα» στην πολυαγαπημένη του Φλώρινα.
Αυτός που επί είκοσι δυο (22) χρόνια πολιτικού χαβαλέ διαχειρίσθηκε εν λευκώ δισεκατομμύρια χωρίς να δώσει λόγο σε κανέναν. Ζητάει σήμερα και τα ρέστα!!!
Δεν έχει καταλάβει ακόμη πως, αυτές οι πρακτικές χρεοκόπησαν τη χώρα.
Δεν έχει καταλάβει ότι, έτσι οδηγηθήκαμε στα δόντια της τρόικας και στα μνημόνια.
Μνημόνια μονόδρομοι, που αρνείται σήμερα ο συνένοχος να τα ψηφίσει. Την κοπάνησε χωρίς να προτείνει εναλλακτική λύση.
Να βοηθήσει στα νέα δεδομένα, ώστε να παρθούν πολιτικές αποφάσεις, που να απομακρύνουν πολλούς βολεμένους, που για δεκαετίες έχουν «καθίσει» στο σβέρκο του έντιμου Έλληνα φορολογούμενου.
Να σπάσουν κατεστημένες νοοτροπίες της πελατειακής λογικής, που χρησιμοποίησαν ως πολιτικοί «καραβανάδες» για να είναι γαντζωμένοι 20,30,και 40!!! χρόνια στην εξουσία. Για φαντάσου,!!! ακόμη και για τα αυτονόητα –οι ανεπαρκείς εξουσιομανείς- μας έφεραν την τρόικα να μας τα επιβάλλει.
Κύριε πρώην υπουργέ, η σημερινή κυβέρνηση ανέλαβε να διαχειριστεί μια χρεοκοπημένη Ελλάδα.
Εσύ διαφώνησες με την οικονομική της πολιτική. Ρίχνεις κι ευθύνες για έργα που δεν έγιναν στη Φλώρινα, αλλά και  για έργα που έχουν μείνει μισά, π.χ. φράγμα Τριανταφυλλιάς. Οι Φλωρινιώτες θα θέλαμε, να μας ενημερώσεις και για τα έργα, που με αποκλειστική  ευθύνη δική σου ξεκίνησαν πριν πολλά χρόνια, και έχουν μείνει στη μέση. Αλλά κι ορισμένα που ενώ έχουν τελειώσει, μένουν ερειπωμένα κι ανεκμετάλλευτα. Να σου θυμίσω ορισμένα. Διότι, είμαι σίγουρος πως πολλά απ’ αυτά τα έχεις ξεχάσει. Κλειστό γυμναστήριο Βεύης, Παπαγιάννη, Αετού, Φιλώτα, Πρεσπών. Κλειστό κολυμβητήριο Ολυμπιακών προδιαγραφών. Τριακόσιες χιλιάδες (300.000.) € στο σύλλογο του Πολυπότάμου για το γήπεδο με προβολείς. Αυτά μας μάραναν!!! Το ίδιο και στη Δροσοπηγή. Παντού προβολείς. Όλα στο φως!!!
Αυτά τα «αναπτυξιακά»δις, στην κυριολεξία δεν ανταποκρίθηκαν στις ανάγκες των Φλωρινιωτών, δεν άγγιξαν τον ιδρώτα του Έλληνα. Πετάχτηκαν στα σκουπίδια και τα πήρε ο αέρας!!!. Τώρα οι δανειστές μας τα ζητάνε πίσω.
Κι εσύ με μεγαλύτερο μερίδιο ενοχής δηλώνεις ανεξάρτητος, χωρίς να ρωτήσεις και να λογοδοτήσεις. Δεν νοιάζεσαι το ποιος και πως θα τα πληρώσει. Πλένεις τα χέρια σου. Κι έχεις τη συνείδησή σου καθαρή!!!
Για όλα αυτά κι άλλα πολλά, οφείλεται και υποχρεούστε κ. βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ συναινετικά να απολογηθείτε. Να ζητήσετε συγνώμη από τον ταπεινωμένο και φτωχό λαό της Φλώρινας, διότι συναινέσατε μόνο για τα πολιτικά σας οφέλη, ενώ τη Φλώρινα την βάλατε στο ράφι και στα αζήτητα.

Υ.Γ.
1)Τα τσομπάνικα μου λένε ότι, άλλο πράγμα είναι η παραίτηση κι άλλο η ανεξαρτητοποίηση.
2)Όσο για την έδρα, μην ακούς κ. ανεξάρτητε τι σου λένε ορισμένοι ΠΑΣΟΚοι, ένας «ήρωας» που μονοπώλησε την τοπική έδρα, ποτέ δεν εγκαταλείπει τα βουλευτικά προνόμια. Εξ’ άλλου το ΠΑ.ΣΟ.Κ. απλόχερα σου την δώρισε. Το δώρο δεν επιστρέφεται.
Ας πρόσεχαν!!!!
Όσο για τους συνυποψήφίους σου, οι ίδιοι Φλωρινιώτες τους ψήφισαν.

Γράφει ο ΧΡΙΣΤΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ    

10 σχόλια:

  1. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΧΡΙΣΤΑΚΗ! ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΝΑ ΤΟΥΣ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ, ΛΕΗΛΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ. ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΕΦΥΓΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΤΟ 2010, ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΒΡΙΣΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΜΕ ΛΕΕΙ <>.
    ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ... για μια ακομη φορα η κυβερνηση χτυπαει αλυπητα τους μικρους επαγγελματιες..... οι μεγαλομισθοι κ οι μεγαλες επιχειρησεις στο ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ...... οπως κ ολοι αυτοι που ΕΚΛΕΨΑΝ κ συνεχιζουν να ΚΛΕΒΟΥΝ ακομη κ τωρα κ αυτοι στο ΑΠΥΡΟΒΛΥΤΟ.....!!!! ΑΣ ΕΦΑΡΜΟΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ κ να αρχισουν απο τους υπουργους....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα τσομπάνικα σου είναι πραγματικά τσομπάνικα:
    Παραίτηση = Στήριξη της κυβέρνησης
    Ανεξαρτητοποίηση = Μη στήριξη της κυβέρνησης
    Κατάλαβες της διαφορά; Το ΜΗ είναι το σημαντικό εδώ.

    Όσο για τα υπόλοιπα σε μερικά έχεις δίκιο αλλά όχι και να μας λέτε οι Πασόκοι ότι το χρέος έγινε γιατί μπήκαν προβολείς στο γήπεδο της Δροσοπηγής! Ντροπή!
    Όταν τα τρώγατε (εσύ δεν ξέρω αν μετείχες πάντως τους υποστηρίζεις 100%) με τα φιλαράκια σας τους μεγαλοεπιχειρηματίες που συνεχίζετε να τους κάνετε πλάτες με τα μεσοπρόθεσμα καλά ήταν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΥΡΙΕ ΤΩΝ 11.53, ΕΙΠΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΓΙΟΣ ΣΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΔΩ ΠΑΡΑ ΤΑ ΤΟΣΑ ΠΡΟΣΟΝΤΑ.
    ΠΙΣΤΕΥΩ ΑΚΡΑΔΑΝΤΑ ΠΙΑ ΟΤΙ ΕΑΝ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΣΑΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ, ΕΑΝ ΓΥΡΝΟΥΣΕ ΟΛΗ ΝΥΧΤΑ, ΧΑΣΚΟΓΕΛΟΥΣΕ ΚΑΙ ΧΤΥΠΟΥΣΕ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΚΑΝΕ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΑΓΝΩΣΤΟΥΣ...........Ε ΤΟΤΕ ΑΓΑΠΗΤΕ ΜΟΥ ΚΥΡΙΕ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΒΑΡΒΑΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ. ΑΥΤΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλάχο πές και για τον καρόδρομο προς τις Πρέσπες που το έφτιαξε η χουντική ΜΟΜΑ για να πηγαίνουμε στα Πρέσπεια...έτσι για να δέσει το κερασάκι στην βλάχικη σου τούρτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ευθύνη ενός υπουργού, είναι η παραίτηση, πράξη ευθύνης. Η ανεξαρτητοποίηση είναι τουλάχιστον πράξη ανευθυνότητας. Το παρασκήνιο, της βρωμερής αυτής ιστορίας, έτσι όπως πήγε να εκδηλωθεί δείχνει και το μέγεθος της αποστασίας. Ντροπή γι αυτούς που θέλουν να λένε ότι αγαπούν το τόπο τους κ ότι ήτανε δημοκράτες!!! Συγχαρητήρια τσομπάνη μου. Όσο για τα λιανο...... πρέπει ο κόσμος να ξυπνήσει. Προβολείς και φώτα γέμισε όλη η Φλώρινα, αυτά είναι δις αν τα προσθέσεις. Μια εισαγγελική έρευνα ίσως σε όλους αυτούς τους συλλόγους του νομού θα καταδείκνυε το μέγεθος της σπατάλης. Παραφράζοντας –με όλο το σεβασμό- στο μεγάλο μας ποιητή «Όπου κι αν κοιτάξω οι σπατάλες με πληγώνουν». Μ.Μ.Εξαπάτησης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΒΛΑΧΟ ΣΥΓΧΑΡΙΤΗΡΙΑ ! ΠΑΡ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΤΣΟΜΠΑΝΙΚΗ Η ΠΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΛΕΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ !ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΟΙ ΧΡΙΣΤΑΚΙΔΕΣ ΝΑ ΠΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ . ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΣΤΗΝ ΦΛΩΡΙΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΟΤΕΣ ! ΓΙ ΑΥΤΟ ΧΟΡΟΠΙΔΑΝΕ ΤΑ ΚΟΚΟΚΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΣΜΟ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ακούω κάτι φήμες... Ισχύουν; Μήπως ο Λιάνης διόρισε την γυναίκα σας κύριε Χριστάκη; Τότε ήταν καλά;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. γιατι ο δημοσιοσ τομεασ ειναι μαγαζυ του ΛΙΑΝΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 30 Ιουνίου 2011 12:27 μ.μ. Άντε και ο κ. Χριστάκης έχει βοηθηθεί από τον κ.Λιάνη στον διορισμό της γυναίκας του… εσύ που πετάς την σπόντα σου, υποθέτουμε πως δεν έχεις βοηθηθεί, άρα μπορείς χωρίς φόβο και ντροπή να πράξεις. Γιατί δεν κάνεις ένα εξίσου καλό άρθρο; Που να καταγγέλλει αυτούς που αντί να μάχονται, αποστασιοποιούνται και κοιτάνε από απόσταση, σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα… αλλά έτσι είναι όταν κοιτάς το δάχτυλο αντί για το φεγγάρι. Μπράβο λοιπόν σε αυτόν που το έγραψε, χωρίς να κοιτάω το όνομα του και τα παράνομα του, γιατί αυτά που λέει εκφράζουν πολλούς!

    (Υ.Γ. Δεν γνωρίζω αν έχετε κάνει κάποιο άρθρο εξίσου καλό με αυτό, ούτε έχω κάτι απέναντι στο πρόσωπό σας εφόσον δεν γνωρίζω ποιος είστε. Έχω πρόβλημα με την κακία που βγάζετε και την λάσπη που προσπαθείτε να πετάξετε. )

    21χρονος Αγανακτισμένος με την έλλειψη ανθρωπιάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή