Κυριακή 7 Αυγούστου 2011

Ο Β.Καραντζίδης καταγγέλλει το Δήμο Φλώρινας για τις μεθοδεύσεις στην ξύλευση των δασών


Η Δημοτική Αρχή και η πλειοψηφούσα παράταξη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα προχωρά σε αποφάσεις, ενέργειες ή παραλείψεις που διογκώνουν προβλήματα αντί να τα επιλύουν: 

Η Δημοτική Πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο με μια πρωτοφανή κίνηση έκρινε με διαφορετικά κριτήρια την ανάθεση ξύλευσης συστάδων σε συνεταιρισμούς κατοίκων χωριών όπου βρίσκονται τα δάση αυτά! Έτσι θωρακισμένη πίσω από την αναιτιολόγητη αρνητική εισήγηση του προέδρου της ΤΚ Αλώνων, που δεν έκανε καν τον κόπο να εμφανιστεί στο δημοτικό συμβούλιο απέρριψε το σχετικό αίτημα δύο συνεταιρισμών του χωριού των Αλώνων για την ξύλευση συστάδων του Δάσους τους στερώντας εργασία από δεκάδες οικογένειες. Αντίθετα δέχτηκε (και καλώς) σχετικό αίτημα του Συνεταιρισμού των Κάτω Κλεινών. Να τονίσουμε ότι η εισήγηση του εκάστοτε προέδρου δεν μπορεί να αποτελεί αυτοτελές κριτήριο ώστε να αποφασίσει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό καλείται να εκτιμήσει αν η θέση της εισήγησης είναι ορθή ή όχι, το ίδιο όμως οφείλει να κρίνει με ενιαία κριτήρια. Η απουσία αιτιολογίας από την πλευρά του Προέδρου αλλά και η προκλητική απουσία του κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για ένα θέμα που αφορά στον τόπο του, όπου θα εξηγούσε τους λόγους της άρνησής του αλλά και θα καλούνταν να ψηφίσει ο ίδιος, μάλλον εκθέτει ακόμα περισσότερο την δημοτική πλειοψηφία. Τέτοιες μεθοδεύσεις μόνο καχυποψία δημιουργούν. Να θεωρήσουμε ότι και στο μέλλον ανάλογες αποφάσεις θα λαμβάνονται κατά το δοκούν; Η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να στηρίζει με κάθε τρόπο τους παραγωγικούς συνεταιρισμούς που συνενώνουν τους κατοίκους ειδικά της υπαίθρου και βρίσκονται στο στόχαστρο καθώς εμποδίζουν την εισβολή ιδιωτών (της μαύρης εργασίας, των ανασφάλιστων εργαζομένων, των υπερκερδών) στους χώρους δραστηριότητάς τους. Η Δημοτική Αρχή πρέπει να ανακαλέσει άμεσα την απόφασή της.

3 σχόλια:

  1. πολύ σωστή η επισήμανση του Καραντζιδη. Εχουν ξεπατώσει τις πλαγιές απο Σκοπιά πρός Πολυπόταμο ,,,πάνω και δίππλα απο το έκτο χιλιόμετρο φλώρινας βίγλας...σε λίγο δέν θα αφήσουν δένδρο για δείγμα..κάντε κάτι.Τον χειμώνα θα πλημμυρίσει η Φλώρινα και τα χωριά μας και αυτοι απλά δίνουν σήμερα άδειες για να κάνουν απογραφές πλημμυροπαθών τον χειμώνα. καραντζιδη κάντε κάτι άν και λίγο αργά τελειώνει το καλοκαίρι πρίν μας πνίξουν τα φερτά ύδατα απο τις αποψιλωμένες πλαγιές ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Καραντζίδης μια χαρά άνθρωπος είναι με πολύ καλό χαρακτήρα.. ανήκει σ΄εναν πολιτικό χώρο όμως απ΄τον οποίο δεν μπορεί να προσφέρει και πολλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καραντζίδη, σε προτρέπου να κάνεις μεταγγραφή. μην ενδόσεις, καθότι ένα είναι το κόμμα, οι άλλοι είναι ληγμένες οδοντόκρεμες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή