Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Υποχωρεί η ατμοσφαιρική ρύπανση στη Δυτική Μακεδονία


Υποχωρούν σταδιακά τα φαινόμενα ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Μακεδονία, καθώς σύμφωνα με το κέντρο περιβάλλοντος της περιφέρειας τις τελευταίες ημέρες παρατηρούνται χαμηλές συγκεντρώσεις ρύπων.

Στην εξέλιξη αυτή συνέβαλαν οι αλλαγές στις μετεωρολογικές συνθήκες, αλλά και τα έκτακτα μέτρα που έλαβε η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας σε συνεργασία με τη ΔΕΗ.
Ειδικά για τη ΔΕΗ υπενθυμίζεται ότι προχώρησε σε μείωση του φορτίου των λιγνιτικών Σταθμών Παραγωγής του λεκανοπεδίου Φλώρινας – Πτολεμαΐδας – Κοζάνης και περιόρισε τις δραστηριότητες των εργολάβων στο λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», σε δηλώσεις του σχετικά με το θέμα ο υπεύθυνος ατμοσφαιρικής ποιότητας του κέντρου περιβάλλοντος, Βασίλης Ευαγγελόπουλος, τόνισε ότι το Νοέμβριο, λόγω των καιρικών συνθηκών, συνήθως παρατηρούνται φαινόμενα αυξημένης συγκέντρωσης ατμοσφαιρικών ρύπων, όμως φέτος το επεισόδιο ήταν εντονότερο.
Όπως εξήγησε, τις 25 από τις 30 ημέρες του Νοεμβρίου, στους περισσότερους από τους 15 σταθμούς μέτρησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης στη Δυτική Μακεδονία, σημειώθηκαν υπερβάσεις του ημερήσιου ορίου των ρύπων.
Τις επόμενες ημέρες δεν αναμένονται υψηλές συγκεντρώσεις ρύπων, ωστόσο οι Αρχές είναι σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση παρόμοιου περιστατικού.
Πηγή: econews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου