Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Τα μαθηματικά της φύσης και της ζωής


Ποια είναι η φιλοσοφία των μαθηματικών της φύσης και της ζωής και σε τι διαφέρει ο τρόπος διδασκαλίας τους από τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας των μαθηματικών; Πως συνδέονται τα μαθηματικά και ο ελληνικός πολιτισμός; Ποιος είναι ο ρόλος του δασκάλου στα μαθηματικά της φύσης και της ζωής και ποια 
η εμπλοκή των γονιών;
Σε αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα του kidsweb δίνει απαντήσεις ο κ. Χαράλαμπος Λεμονίδης, καθηγητής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κοσμήτορας Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας.
Πατήστε εδώ για να δείτε τη συνέντευξη… 

2 σχόλια:

  1. H γλώσσα του σύμπαντος είναι τα μαθηματικά.
    Αποτυπώνονται στη γεωμετρία,στη φυσική, τη χημεία τη βιολογία.Η βασίλισσα μέλισσα αδελφή της Αμάλθειας(τροφοί Διός-δότη ανδρός)γεννά τους απογόνους της μέσα από την κυψέλη-κυβέλη,
    το μαθηματικό εξάγωνο,όπου πέριξ αυτού άλλα εξι εξάγωνα κάνουν 7 εξάγωνα, βάση της γνώσης και της δημιουργίας.Ο θεός σώζοι τη βασίλισσα-γένος, σώζοντας τη μαθηματική δομή της γνώσης.
    Τα WINDOWS των υπολογιστών είναι μια εξέλιξη των τετραγώνων του Πυθαγόρα και η μαθηματική νοημοσύνη εναρμονίζεται ευκολότερα στην ελληνική γλώσσα.
    Λόγος θεού η αριθμητική δεκάδα, ενανθρωπίστηκε στην μουσική , στην γλώσσα, στην διάδοση της επιστήμης. Πρώτη μαθηματική γλώσσα στη γή τα ελληνικά, όχι ως εθνικά, αλλά ως οικουμενικά συμπαντικά, με δόμηση και ανάπτυξη -εξέλιξη σημαίνοντος και σημαινόμενου.
    Τα μαθηματικά είναι τα ίδια φύση και η ζωή.
    Οποιος διατρίβεται περί αυτών οδηγείται στην συμπαντική σκέψη (με κοντινότερο συγγενή στη γή τα ελληνικά. Αντίστροφα, ο άριστος γνώστης της ελληνικής οδηγείται στα μαθηματικά.
    Κύριε Λεμονίδη,είναι άριστον το έργο σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. H Φλώρινα δεν ήταν ποτέ μια άψυχη πόλη, γύρω από ένα εργοστάσιο. Δεν ήταν ποτέ ένα επίνειο ή ένα εμπορικό κέντρο. Ηταν δημιούργημα χαράδρας οροπεδίου ανοιχτού προς το Βορά, μεταξύ των 4( βορινών) ορέων: Βόρας, Βαρνούς,Βέρνον και Βέρμιον, η ονοματοδοσία των οποίων μαθηματικά φέρει την κλίση της κοιλάδας της Πελαγονίας.
    Κάθε οικισμός της περιοχής από το Μοναστήρι και εδώ και ειδικά κοντά στο μαγνητισμό των πλούσιων σε ύδωρ βουνών, δημιουργεί εξαιρετικά τελλουριακά πεδία, που ενισχύουν τον ηλεκτροστατισμό (την αύρα)των σωμάτων και την ανάταση ψυχών. Η γνώση και η μελέτη των μαθηματικών ή της ελληνικής στην περιοχή (ένα και το αυτό σε τελική κατάληξη)δημιουργεί τις προϋποθέσεις σπασίματος της ουδέτερης υπόφυσης των εγκεφάλων και μεγαλύτερης δυνατότητας χρήσεων των οργάνων αυτών.
    Δεν είναι τυχαία η επιλογή της σρτσε, βρτσε, τρτσε, κρτσε,ζρτσε ΣΛΑΒΟΣΡΤΣΕΒΡΤΣΙΚΗΣ μπερδεψοστραβόγλωσσας,
    στην περιοχή, για να μπλοκάρει την παραπάνω λειτουργία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή