Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Πρόταση συγχώνευσης σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης στο Ν.Φλώρινας


Τη συγχώνευση έξι (6) σχολικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στους Δήμους Φλώρινας, Αμυνταίου και Πρεσπών προτείνει με έγγραφο της η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Φλώρινας. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του 

στην ΕΡΑ Φλώρινας ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Παναγιώτης Νότας «σκοπός μας είναι η ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών γι’ αυτό και προχωράμε στην συγχώνευση των ολιγοθέσιων σχολείων. Πέρσι προχωρήσαμε σε ένα πολύ καλό συμμάζεμα των σχολικών μονάδων γι’ αυτό φέτος είναι περιορισμένες οι συγχωνεύσεις».
Όπως είπε στην περιοχή της Πρέσπας προτείνουν την συγχώνευση δύο (2) μονάδων αυτών του Ανταρτικού με τον Άγιο Γερμανό και της Κρυσταλλοπηγής με του Γάβρου καθώς ο αριθμός των μαθητών είναι αρκετά μικρός, στον Δήμο Αμυνταίου δύο (2) σχολικές μονάδες του Φαραγγίου με της Λεβαίας και της Βεγόρας με του Αμυνταίου και στον Δήμο Φλώρινας δύο (2) σχολικές μονάδες του Καυκάσου και της Νίκης με την Άνω Καλλινίκη και των Αλώνων με το 5ο Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας. «Εμείς απλά κάνουμε τις προτάσεις για την καλύτερη εκπαίδευση των μαθητών σε μονάδες σχολικές όπου δεν θα έχουν ανισότητα ως προς της εκπαίδευση τους και της δραστηριότητες τους. Την έγκριση θα δώσουν οι Δήμοι και κατόπιν το Υπουργείο Παιδείας». Όσον αφορά στην ασφαλή μεταφορά των μαθητών ο κ.Νότας επεσήμανε ότι «πέρσι σε ένα μεγάλο ποσοστό πετύχαμε το σκοπό μας για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών στις νέες συγχωνευμένες μονάδες και το ίδιο θα πράξουμε και φέτος».
Σύνταξη: Θωμαή Αδάμου
Πηγή: ΕΡΑ Φλώρινας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου