Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Υπογράφηκε χθες το έργο Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή


Υπογράφηκε χθες το μεγάλο έργο που ολοκληρώνει τον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού Σιάτιστα-Κρυσταλλοπηγή (Ελληνό-Αλβανικά σύνορα). Η σύμβαση αφορά το τμήμα Κορομηλιά-Κρυσταλλοπηγή και ανάδοχος του έργου είναι η 

Κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ- ΤΕΡΝΑ J&P ΑΒΑΞ με ποσοστό έκπτωσης που αγγίζει το 17%.
Το έργο κατασκευής του τμήματος Κορομηλιά - Κρυσταλλοπηγή μήκους 16 χλμ. και προϋπολογισμού 158,5 εκ. ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε στις 20 Σεπτεμβρίου 2011. Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης 36 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Ο ορίζοντας ολοκλήρωσης είναι η Άνοιξη του 2015 που αναμένεται να παραδοθεί σε λειτουργία.
Ο Κάθετος Άξονας 45 αποτελεί τμήμα του Πανευρωπαϊκού Άξονα VIII, έχει μήκος 72 χλμ., περίπου, και συνδέει την Εγνατία Οδό, από τη θέση του Α/Κ Σιάτιστας, με τα Ελληνοαλβανικά σύνορα, στη θέση του Συνοριακού σταθμού της Κρυσταλλοπηγής. Το τμήμα του άξονα από την Σιάτιστα έως την Κορομηλιά, μήκους 51 χλμ., έχει κατασκευαστεί, στο πλαίσιο παλαιότερων εργολαβιών και έχει αποδοθεί σταδιακά σε κυκλοφορία.
Το έργο που ξεκινά περιλαμβάνει :
-την πλήρη κατασκευή της κεντρικής αρτηρίας από Κορομηλιά και για μήκος 16 χλμ., χαρακτηριστικά κλειστού αυτοκινητόδρομου πλάτους 22,25 μ., με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και τα απαραίτητα συνοδά έργα:
-τρεις Ανισόπεδου Κόμβους:
-τον Α/Κ Κορομηλιάς,
-τον Α/Ημικόμβο ΛΑΡΚΟ και
-τον Α/Κ Ιεροπηγής
-Την δίδυμη σήραγγα Ιεροπηγής μήκους 560 μ.
Περιλαμβάνεται ακόμη ο όρος της προαίρεσης για την κατασκευή του υπόλοιπου τμήματος (Κρυσταλλοπηγή), με εκτιμώμενο προϋπολογισμό 38 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).
Πηγή: ypodomes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου