Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παρέμβαση Γ.Λιάνη για το ντέρμπυ της ντροπής


Ομιλία βουλευτή Φλώρινας Γιώργου Λιάνη στην συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων:


Γ.ΛΙΑΝΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, θέλω να θέσω πριν αναχωρήσουν τα αξιότιμα μέλη της Επιτροπής, δύο εξαιρετικώς επείγοντα θέματα που έχουν σχέση με ανθρώπινες ζωές. Δεν αφορούν το εξαιρετικό θέμα που συζητάμε σήμερα, αλλά θεωρώ ότι απαιτούν άμεση σύγκληση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων με τους αρμόδιους Υπουργούς εδώ.
Το πρώτο θέμα είναι αυτό που έγινε προχθές στο Ολυμπιακό Στάδιο, με αυτά τα πρωτοφανή γεγονότα που δεν έχουν συμβεί εδώ και 40 χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό ήταν το χειρότερο όλων καθώς δυσφημεί την Ελλάδα στο εξωτερικό με ταπεινωτικό τρόπο. Με τέτοια γεγονότα σε λίγο καιρό θα έχουμε θύματα. Πρέπει η Επιτροπή μας πριν τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης να συνέλθει για να αξιολογήσουμε κάποια πολύ σοβαρά ζητήματα. Δεν είναι δυνατόν επί 20 χρόνια η πολιτεία να λέει ότι έχει κάμερες στα γήπεδα και σήμερα να ακούμε ότι δεν λειτούργησαν οι κάμερες ή ότι δεν υπάρχουν κάμερες. Δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται οι νόμοι.
Την ώρα που μπαίνουν ομαδικά, πρέπει να ερευνώνται σχολαστικά όλοι και όχι να έχουν περάσει μέσα μαχαίρια, τσεκούρια, πιστόλια, φωτοβολίδες κρότου λάμψης ακόμη και πριν αρχίσει ο αγώνας. Αυτό θα μπορούσε να προκαλούσε δεκάδες νεκρών. Θα ήταν το πρώτο θέμα στη χώρα για όλη τη χρονιά. Δεν είναι μικρό το θέμα για να το παρακάμψουμε.
Το δεύτερο είναι εξίσου σοβαρό. Στην Αγγλία μόλις πριν από λίγες μέρες ένας σπουδαίος αθλητής έπεσε κεραυνοβολημένος από την καρδιά του στο γήπεδο. Έχει συγκινηθεί όλη η υφήλιος. Σήμερα όμως διάβασα μία έρευνα στα «ΝΕΑ», ότι τρεις νεαροί αθλούμενοι στην Αττική, πεθαίνουν από καρδιολογικά προβλήματα σε διάφορα γήπεδα! Και το θέμα της πρόληψης είναι εξαιρετικά σοβαρό σαν ζήτημα. Πρέπει να τα θέσουμε και αυτά στους αρμόδιους υπουργούς.
Θυμάμαι το 1993 ο καρδιολόγος του Ωνασείου, κ. Θύμιος Διβάνης, καρδιολόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Σύμβουλος του Υπουργείου Αθλητισμού είχε πει «ότι όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν απινιδωτές». Χίλιες δραχμές στοίχιζε τότε ο απινιδωτής! Δεν υπάρχει σε κανένα γήπεδο απινιδωτής και συχνά έχουμε 30.000 και 40.000 κόσμο στα γήπεδα. Τους απινιδωτές μπορεί να τους χειριστεί και ο απλός κόσμος. Ταυτόχρονα πρέπει να προβλεφθούν και υπάλληλοι για αυτό. Όλοι οι νεαροί αθλητές που αθλούνται στα διάφορα γυμναστήρια δεν έχουν κάνει κανένα προληπτικό έλεγχο. Αν γινόταν προληπτικός έλεγχος δεν θα είχαμε τέτοια γεγονότα.
Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτά τα δύο θέματα που είναι εξαιρετικά επείγοντα πρέπει να φέρουν στην Αίθουσα και στην Ολομέλεια της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων τους αρμόδιους υπουργούς να τα συζητήσουμε πριν να εκπνεύσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης. Ήδη είναι το πρώτο θέμα, το θέμα των γηπέδων και το θέμα αυτής της καταπληκτικής ιστορίας που δεν βγαίνει πουθενά. Δεν θέλω να μιλήσω για ευθύνες γιατί είναι πολύ νωρίς αλλά είναι φανερό ότι υπάρχουν συντριπτικές ευθύνες για πολλούς. Θέλω να πω όμως ότι αυτό είναι σπουδαίο ζήτημα για την Επιτροπή μας και σας παρακαλώ να ζητήσετε σήμερα από τους αρμόδιους, τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο και τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Μπιτσαξή, να γίνει μια συζήτηση ή στο τέλος αυτής της βδομάδας ή στην αρχή της επόμενης.

3 σχόλια:

  1. [..Θυμάμαι το 1993 ο καρδιολόγος του Ωνασείου, κ. Θύμιος Διβάνης, καρδιολόγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Σύμβουλος του Υπουργείου Αθλητισμού είχε πει «ότι όλα τα γήπεδα πρέπει να έχουν απινιδωτές». Χίλιες δραχμές στοίχιζε τότε ο απινιδωτής! Δεν υπάρχει σε κανένα γήπεδο απινιδωτής....]

    ΣΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΠΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ!

    Ποιος σας απαγόρευσε Κύριε Λιάνη να τους αγοράσετε τότε;
    Θητεύσατε ως Υφυπουργός Πολιτισμού -Αθλητισμού- από 13/10/1993 έως 8/7/1994, από 8/7/1994 έως 15/9/1995 και από 15/9/1995 έως 22/1/1996!

    Το εαυτό σας κατηγορείτε;...ή κάποιον άλλο;
    Λεφτά δεν είχατε..θέληση...χρόνο;...τι;
    Μας δουλεύετε όλους κανονικά κύριε Λιάνη!
    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΟ ΔΟΥΛΕΜΑ!

    Κοίτα δούλεμα που ρίχνει ακόμη στον κόσμο.... ρε ο Λιάνης!

    ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΜΕΡΟΣ ΡΕ!...ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΣΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο βουλευτής της ... μιλάει για το ντέρμπι της ντροπής....λαμπρά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. [...Δεν είναι δυνατόν επί 20 χρόνια η πολιτεία να λέει ότι έχει κάμερες στα γήπεδα και σήμερα να ακούμε ότι δεν λειτούργησαν οι κάμερες ή ότι δεν υπάρχουν κάμερες. Δεν είναι δυνατόν να μην τηρούνται οι νόμοι....]

    Για πες μας ρε Λιάνη ήσουν υπέρ ή κατά των καμερών στα γήπεδα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή