Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Περί "αγίων"...



Πηγή: Εφ. "ΕΘΝΟΣ"

6 σχόλια:

  1. Αθανάσιε, σε βρίσκω αδιάβαστο.
    Κατάλοιπο της Ρώμης και του Βυζαντίου ήταν
    η σχέση της ηγεσίας των ανθρώπων με το θείον.
    Χάνεται στα βάθη των αιώνων..
    Χρονολογείται από την εποχή, σύμφωνα με τους θρύλλους, οι ηγέτες των λαών ήταν οι ίδιοι τους θεότητες (με μικρό θ=θέω,έθεον, δραμούμαι, έδραμον). Εντάξει και τώρα είναι τούρμπο-ιντζέξιον εκλογοσπινιαριστές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όσοι πιστοί προσέλθετε.Όσοι είναι άπιστοι? γολης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ρε συ Αθανασιε ολα στον βωμο της προεκλογικης εκστρατειας ο θεος, ο διαβολος, ο σακης, ο γνωστος ετσι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είναι ένα κείμενο που με ειρωνεία και χιούμορ κατακρίνει την εκμετάλλευση ακόμη και του θρησκευτικού συναίσθηματος[για μένα σεβαστό ]των ανθρώπων.ΠΟΥ ΕΊΔΑΤΕ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΉ ΕΚΜΕΤΆΛΛΕΥΣΗ;Λέω πουθενά ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ;το τι θα ψηφίζω εγώ είναι προσωπικό μου δικαίωμα και δικό σας να ψηφίσετε ότι σας ''φωτίσει'' το δικό σας ''πολιτικό πνεύμα ''. ΗΡΕΜΙΑ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Συμφωνούμε με τα περί εκμετάλλευσης, αλλά από αυτό μέχρι να απαγορεύσουμε κάθε αναφορά ακόμη και όρων που παραπέμπουν σε πίστη, υπάρχει μεγάλη διαφορά. Δεν είμαστε σήμερα σε εποχές που το να αναφέρεσαι σε θεό και Αγίους σου έφερνε ψήφους.

    Αντίθετα, ζούμε μάλλον την εποχή που και η απλή αναφορά σε Θεό ποινικοποιείται. Ήδη εις τας Ευρώπας απολύονται εργαζόμενοι επειδή φοράνε σταυρό στο λαιμό τους, στο όνομα μιας ηλίθιας πολυπολιτισμικότητας. Την ίδια ώρα στην Αφρική δολοφονούνται εν ψυχρώ καθημερινά χριστιανοί από ισλαμιστές, ισλαμικά κράτη δίνουν διορία λίγων ημερών στους χριστιανούς υπηκόους τους να εγκαταλείψουν τη χώρα (ΝΑΙ, στον 21ο αιώνα είμαστε!!!), αλλά βέβαια δεν θα ακούσουμε καμιά διαμαρτυρία (ας μη γίνουν διαδηλώσεις και ακτιβιστικές ενέργειες, έστω μερικές φωνές...) από το χώρο της "προοδευτικής" αριστεράς. Αν ήταν οι διωκόμενοι μουσουλμάνοι (θυμόμαστε τις γελοιότητες με το "σκισμένο κοράνι" και τις προβοκατόρικες ενέργειες των συριζαίων) τότε θα καίγαν την Αθήνα.

    Ας αφήσουμε επιτέλους ήσυχη την πίστη των Ελλήνων και ας μην την ενοχοποιούμε, επειδή κάπου, κάποτε, κάποιος πολιτικός αναφέρθηκε σε Θεό. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι, αυτή η πίστη αποτελεί βασικό συστατικό του πολιτισμού μας και ως τέτοιο υπάρχει σε όλες τις εκφάνσεις του βίου, ιδιωτικού ΚΑΙ δημόσιου. Δεν θα την υποβαθμίσουμε σε "ατομική επιλογή" ούτε θα την κρύψουμε κάτω από τις μπούργκες της πολυπολιτισμικότητας επειδή έτσι θέλουν "αι προοδευτικαί δυνάμεις".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αμάν βρε παιδιά.. ένα σχόλιο έκανε ο άνθρωπος και σπεύσατε να τραβήξετε την κλωστή απ΄το κουβάρι. Αμάν πια.. δεν μπορεί άνθρωπος να μιλήσει. Ένα περιεκτικό χιουμοριστικό κειμενάκι είναι και τίποτα παραπάνω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή