Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

Η μεγάλη γιορτή του γυναικείου ποδοσφαίρου στο Φιλυριακό


Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2012 το απόγευμα στο Ποζατσίδειο Αθλητικό Κέντρο έγινε κάτι παραπάνω από μία φιλική ποδοσφαιρική αναμέτρηση Γυναικών. Το φιλικό παιχνίδι 

Φιλυριακός Φλώρινας-Φιλυρηίδα Φλώρινας που έγινε στα πλαίσια του προγράμματος της UEFA και της ΕΠΟ για την προβολή και ανάπτυξη του Γυναικείου Ποδοσφαίρου σ’ όλη την Ευρώπη, εξελίχθηκε σε μια μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού. Πλήθος κόσμου κατέκλυσε το Π.Α.Κ και χειροκρότησε τις προσπάθειες των 33 παικτριών που συμμετείχαν. Παίκτριες του Φιλυριακού της σημερινής ομάδας, παίκτριες παλαίμαχες από το 1982!, παίκτριες νέες στο χώρο του ποδοσφαίρου προσέφεραν όμορφο ποδοσφαιρικό θέαμα.
Η δουλειά που έγινε σε οργανωτικό επίπεδο από τον κ.Ποζατσίδη, τις αθλήτριες και όλους τους συνεργάτες τους για τη συγκεκριμένη γιορτή είχε ένα αποτέλεσμα που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.
Η αναμέτρηση ξεκίνησε με φαντασμαγορικό τρόπο, με βεγγαλικά και μπαλόνια σε πράσινο και πορτοκαλί χρώμα από τις παίκτριες των δύο ομάδων, μουσική και τον ύμνο του Φιλυριακού να ακούγεται. Ακολούθησαν οι αναμνηστικές φωτογραφίες και ο αγώνας ξεκίνησε. Φάσεις, εναλλαγές της μπάλας, όμορφα γκολ και χειροκροτήματα για κάθε προσπάθεια από τον κόσμο. Για την ιστορία το αποτέλεσμα του αγώνα ήταν 6-6! Είναι χαρακτηριστικό πως αναβίωσαν στιγμές του παρελθόντος με τις παλαιότερες παίκτριες να θυμούνται με συγκίνηση τα πρώτα βήματά τους στον Φιλυριακό και τις νεότερες να απολαμβάνουν αυτή τη μοναδική εμπειρία.
Μετά το πέρας του αγώνα η γιορτή συνεχίστηκε με πλούσια εδέσματα και κεράσματα προς όλους τους καλεσμένους από τις ψησταριές που είχαν ετοιμάσει οι διοργανωτές στο χώρο της εκδήλωσης, αλλά και με ζωντανή μουσική με κιθάρες σε μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα. Μια γιορτή που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου