Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Η Επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο Νυμφαίο


Επίσκεψη στην ορεινή παραδοσιακή κοινότητα του Νυμφαίου Φλώρινας πραγματοποίησε χθες αργά το απόγευμα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έγινε δεκτός με ενθουσιασμό από τους κατοίκους του χωριού στην κεντρική πλατεία, όπου τον συνόδευσαν καβαλάρηδες από την είσοδο του χωριού, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδωσε τιμές.
Ο κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε σε δοξολογία 

που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, παρουσία των τοπικών αρχών και κατοίκων του χωριού, που του είπαν το «καλώς όρισες» (Γκίνι Βινίς) στην τοπική κουτσοβλάχικη διάλεκτο.  Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Αρκτούρου», όπου ενημερώθηκε για τη δράση της οργάνωσης για το περιβάλλον και την προστασία των αρκούδων και εξεδήλωσε μάλιστα το προσωπικό του ενδιαφέρον για το πρόγραμμα «κηδεμονίας» των αρκούδων, που εφαρμόζει η οργάνωση.
Τέλος, επισκέφθηκε το αρχοντικό «Σωσσίδη», οικογένειας του Νυμφαίου με μεγάλη προσφορά στην κοινότητα και στη χώρα. Ο ιδιοκτήτης Νικόλαος Σωσσίδης ξενάγησε τον κ. Βαρθολομαίο στο αρχοντικό και του προσέφερε ως δώρο έναν ασημένιο δίσκο, κατασκευασμένο το 1860, με σκαλισμένες παραστάσεις από τη φύση, γνωρίζοντας την ευαισθησία του για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.






Πηγή: agioritikovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου