Σάββατο 9 Μαρτίου 2013

"Εργαστήρι αιώνων", ένα ντοκιμαντέρ του Βαγγέλη Ευθυμίου για την Πρέσπα, στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης



Με το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων», ο σκηνοθέτης Βαγγέλης Ευθυμίου επιχειρεί να μας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο των λιμνών των Πρεσπών. Πρωταγωνιστές του βυθού είναι τα 23 μοναδικά είδη ψαριών της Πρέσπας, μία όχι και τόση γνωστή πτυχή του φυσικού πλούτου της περιοχής, αλλά πολύ σημαντική μιας και εξαιτίας της η Πρέσπα κατατάσσεται ανάμεσα
στους 10 σημαντικότερους υγροτόπους της Μεσογείου. Πρωταγωνιστές της στεριάς οι ψαράδες με τις παραδόσεις τους, τις λιμνίσιες από πάππου προς πάππου ιστορίες τους και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα στη σύγχρονη οικονομία.
Ο Αντώνης ξεκινά να φτιάξει τη νέα του ξύλινη βάρκα.
Είναι από τους τελευταίους που γνωρίζουν την τέχνη αυτή.
Ζει από το ψάρεμα στις λίμνες της Πρέσπας.
Στην ίδια περιοχή η Εταιρία Προστασίας Πρεσπών
μελετά εδώ και πολλά χρόνια τα ψάρια της περιοχής.
Το ντοκιμαντέρ «Εργαστήρι αιώνων» επιλέχθηκε να είναι μία από τις 58 ελληνικές ταινίες που θα προβληθούν στο 15ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα. Η πρεμιέρα του ντοκιμαντέρ θα γίνει το Σάββατο 16 Μαρτίου 2013 στη 13:00 στην αίθουσα Ολύμπιον, ενώ για δεύτερη φορά θα προβληθεί την Κυριακή 17 Μαρτίου στις 15:15 στην αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη. Το Φεστιβάλ θα διαρκέσει από 15 Μαρτίου έως και 24 Μαρτίου 2013.
Η παραγωγή του ντοκιμαντέρ έγινε στα πλαίσια του προγράμματος LIFE+ Ενημέρωση & Επικοινωνία (2010-2013) «Ψάρια, Αλιεία & Ευρωπαϊκή Πολιτική στη λεκάνη των Πρεσπών», που στόχο έχει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε θέματα που αφορούν στη σπάνια ιχθυοπανίδα των Πρεσπών και την αλιεία.
Σας περιμένουμε να σας ξεναγήσουμε στο μαγικό κόσμο των Πρεσπών.
Εδώ http://bit.ly/XULXKF μπορείτε να δείτε το trailer του ντοκιμαντέρ
Περισσότερες πληροφορίες:
Ράλλια Κουγιουμτζή, Εταιρία Προστασίας Πρεσπών, 23850-51211, 697 4062330
Βαγγέλης ΕυθυμίουΣκηνοθεσία - Land Art productions, 694 4190314 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου