Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Μαρουλοσαλάτα στο Νηπιαγωγείο του Παπαγιάννη!

Μπορεί οι γευστικοί και ανθυγιεινοί πειρασμοί γύρω μας να είναι πολλοί, μα τα παιδιά του νηπιαγωγείου του Παπαγιάννη δεν ξεγελιούνται εύκολα!
Η προϊσταμένη του νηπιαγωγείου κ. Κατερίνα Φλώρου και η νηπιαγωγός κ. Βίκυ Σκένδου, φροντίζουν μέχρι και την τελευταία στιγμή, να κρατήσουν τα παιδιά, μακριά από τροφές
ακατάλληλες για τη σωματική ανάπτυξη και την στοματική τους υγιεινή.
Στα πλαίσια προγραμμάτων Υγείας που υλοποιούν στο νηπιαγωγείο, οργάνωσαν την επίσκεψη της διατροφολόγου Βασιλικής Παπαδοπούλου, η οποία, αφού διάβασε ένα δικό της παραμύθι για την υγιεινή διατροφή, στη συνέχεια δημιούργησε μαζί με τα παιδιά καταπράσινες μαρουλοσαλάτες!!!
Τα παιδιά, ξέχασαν τα πατατάκια, γαριδάκια, και αμφιβόλου ποιότητας κρουασάν και προτείνουν πλέον στους γονείς τους, φρούτα και λαχανικά και φαγητά σπιτικά με αγνά υλικά.
Σε αυτό το σημείο πρέπει να αναφέρουμε ότι όλα τα σχολεία μας υλοποιούν ανάλογα προγράμματα Υγιεινής διατροφής και οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοί μας, αγωνιούν και προσπαθούν να επιτύχουν ορθές διατροφικές συνήθειες στους μαθητές τους.
Η τελική επιτυχία όμως, εξαρτάται από τις διατροφικές συνήθειες των γονιών, οι οποίοι πολλές φορές, αναιρούν όλα όσα μαθαίνουν τα παιδιά τους στο σχολείο.
Και αν η σκέψη μας προχωρήσει μέχρι την επόμενη σχολική χρονιά, τα προγράμματα που υλοποιούνται στο σχολείο, θα πρέπει να τα παρακολουθούν και οι γονείς, έτσι ώστε η εκπαίδευση να έχει τα ποθητά αποτελέσματα..
Δόξα Κωτσαλίδου
Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Φλώρινας


1 σχόλιο:

  1. Διευρύνεται στην πράξη ο ρόλος του σχολείου προς κατευθύνσεις ιδιαίτερα χρήσιμες για το κοινωνικό σύνολο, αφού σήμερα έχουμε πάρει την κατηφόρα και ακολουθούμε μια επικίνδυνη και επιβλαβή πορεία. Τέτοιες πρωτοβουλίες, από μέρους του διδακτικού προσωπικού, επειδή είναι δύσκολες, λόγω του κλίματος που επικρατεί, μια και οι Έλληνες δεν αποδέχονται ευθύνες και καταφεύγουν στα εύκολα, πρέπει να ενθαρρύνονται και να αγκαλιάζονται από φορείς, παράγοντες και γονείς. Διότι οι μεθοδικές και οργανωμένες παρεμβάσεις φέρνουν αποτέλεσμα και συντείνουν στην αλλαγή κατεστημένων νοοτροπιών. Η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων το επισημαίνει, άλλωστε, στον επίλογο της ανακοίνωσης, αντιλαμβανόμενη σωστά τη σημασία της συμμετοχής. Επιπλέον τέτοιες ανακοινώσεις θα πρέπει να περιβάλλονται με τη δέουσα προσοχή και εκτίμηση από τους αναγνώστες της Flotine@s.Είναι ανώφελο να σχολιάζουμε και μάλιστα με πάθος και κατ' εξακολούθηση στεγνά πολιτικά θέματα και να προσπερνάμε σημαντικές πρωτοβουλίες, από τις οποίες πάντοτε κάτι προκύπτει. Και όλα αυτά, συνολικά, τα "κάτι" θα αλλάξουν και την πολιτική πορεία, για την οποία, σε κάθε ευκαιρία, διαρρηγνύουμε τα ιμάτιά μας. Σ π ύ ρ ο ς Π α π ο υ τ σ ή ς

    ΑπάντησηΔιαγραφή