Τρίτη 13 Αυγούστου 2013

Συνεδριάζει ΣΗΜΕΡΑ το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας

Σήμερα Τρίτη, 13 Αυγούστου, στις 3 μ.μ. στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δήμου Περάσματος) συνεδριάζει σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης:


1. «Σχετικά με την τροποποίηση πίνακα υλοτομίας της διαχειριστικής μελέτης του Δημοτικού Δάσους Τ.Κ. Πολυποτάμου δεκαετίας 2007 – 2016 Δήμου Φλώρινας».
Εισηγητής Δρ. Ιωάννης Μουντούσης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Δ/νσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Φλώρινας.


Ο λόγος του κατεπείγοντα χαρακτήρα της συνεδρίασης συνίσταται στο γεγονός ότι δεν τηρήθηκε η κατά χρόνο τάξη των υλοτομιών, όπως αυτή ορίζεται συγκεκριμένα από την ισχύουσα διαχειριστική μελέτη του Δημοτικού Δάσους Πολυποτάμου για τη δεκαετία 2007 – 2016, με αποτέλεσμα να παραμείνουν ανυλοτόμητες κάποιες συστάδες του Δάσους καθώς και το ότι στην περιοχή του δασοκτήματος της Τ.Κ. Πολυποτάμου οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν από νωρίς το φθινόπωρο, δυσχεραίνουν την υλοτομία και τη μεταφορά των καυσοξύλων (ειδικά των ατομικών αναγκών των κατοίκων).  Επιπροσθέτως απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες τροποποίησης, επαλήθευσης, έγκρισης και θεώρησης του πίνακα υλοτομίας της διαχειριστικής μελέτης από τις αρμόδιες δασικές αρχές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου