Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Φυσικά και δεν καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου και αν προέρχεται

Γράφει ο Βασίλης Τζώτζης
Ας καταδικαστεί και αυτός ως ΑΚΡΟ
«Όταν η διοίκησις βιάζη, αθετή, καταφρονή τα δίκαια του λαού και δεν εισακούη τα παράπονα του, το να κάμη τότε ο λαός, ή
κάθε μέρος του λαού, επανάστασιν, ν' αρπάξη τα άρματα και να τιμωρηση του τυράννους του, είναι το πλέον ιερόν απ' όλα τα δίκαια του και το πλέον απαραίτητον απ' όλα τα χρέη του.
Αν ευρίσκωνται όμως εις τόπον οπού είναι περισσότεροι τύραννοι, οι πλέον ανδρείοι πατριώτες και φιλελεύθεροι πρέπει να πιάσουν τα περάσματα των δρόμων και τα ύψη των βουνών, εν όσω ν' ανταμωθούν πολλοί, να πληθύνη ο αριθμός των, και τότε ν' αρχίσουν την επιδρομήν κατά των τυράννων (...)»
Ρήγας Φεραίος

Η βία είναι το μέσο για κάποιον σκοπό
Αυτές τις μέρες, με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τις συλλήψεις των βουλευτών της εγκληματικής Χρυσής Αυγής, έχουμε έναν καταιγισμό δηλώσεων για τη βία και την καταδίκη της γενικά και αόριστα "από όπου και να προέρχεται".
Η επικοινωνιακή καταιγίδα έχει έναν ξεκάθαρο σκοπό, να ασκήσει τρομοκρατική πίεση στο μαζικό εργατικό & λαϊκό κίνημα, να αποσπάσει "δήλωση μετανοίας" ότι θα περιορίσει τη δράση του εντός των τειχών.
Καταρχήν πρέπει να συμφωνήσουμε πως η βία ΔΕΝ είναι το πρωτεύον, η βία είναι το ΜΕΣΟ για να επιτευχθεί κάποιος σκοπός. Υπάρχει μια ρήση που αναφέρει ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ πως: "Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", όμως τότε το ερώτημα θα ήταν "τι αγιάζει το σκοπό;".
Τα παραπάνω ΔΕΝ αποτελούν διανοητικούς ακροβατισμούς, γράφτηκαν για να προλειάνουν το έδαφος ώστε να κατανοηθεί πως από κάθε σκοπό ΑΠΟΡΡΕΟΥΝ ΛΟΓΙΚΑ & ΑΡΜΟΝΙΚΑ τα ΜΕΣΑ, τα οποία, τον ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ. Τα μέσα υλοποίησης (ακόμη και η ΒΙΑ) ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΑ ΑΝ Ο ΣΚΟΠΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΣ.
Π.χ. ΔΕΝ απορρέει αρμονικά η δολοφονία - προβοκάτσια στη ΜΑΡΦΙΝ με την πάλη απέναντι στους τραπεζίτες, αντίθετα ο μαζικός - απεργιακός αγώνας για τη ΔΙΑΓΡΑΦΗ των χρεών των ΑΝΕΡΓΩΝ προκύπτει ως λογική συνεπαγωγή...

Η δίκαιη & επιβεβλημένη ΒΙΑ
Αν τολμούν οι νερόβραστοι δικαστές της βίας από όπου και αν προέρχεται ας διαβάσουν καλύτερα τους ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ, ας κοιτάξουν τις ομιλίες του Κολοκοτρώνη, ας ξεσκονίσουν τα κείμενα της Γαλλικής Επανάστασης, ας ακούσουν σε κάποια λαϊκή συγκέντρωση τα "βίαια" τραγούδια της ΕΑΜικής ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ...
ΑΣ ΠΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ όσοι καταδικάζουν τη βία γενικώς ταυτόχρονα αναγνωρίζουν και αποδέχονται την Κρατική - Θεσμική βία ως νόμιμη & μοναδική.
Η Κρατική βία θωρακίζει τους νόμους και ευρύτερα το κοινωνικό καθεστώς. Ένα καθεστώς που σήμερα βρίσκεται σε (Καπιταλιστική) κρίση και ένα συρφερτό από νόμους που ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΛΑΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ. Η συζήτηση αυτή θέλει να φρενάρει από τώρα μια ανερχόμενη μαζική αμφισβήτηση αυτής της πολιτικής και των υπηρετών της.
Σήμερα ΔΕΝ υπάρχει δικαιότερος των σκοπών από την πάλη για ΜΟΝΟΜΕΡΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ του ΧΡΕΟΥΣ, ΕΞΟΔΟ από το ΕΥΡΩ των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝΕΞΟΔΟ από την Ε.Ε. - Δ.Ν.Τ. των ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ, καμία συμμαχία με όσους έχουν βουτήξει σε ποτάμια αίματος τα πετροδόλαρά τους, ΜΕ ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ από τον ΑΓΩΝΑ για μια ΕΛΛΑΔΑ με ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, όπου ιδιοκτήτες του πλούτου θα είναι όσοι των δημιουργούν με τον Ιδρώτα και το αίμα τους. Κάθε μέσο που προωθεί αυτό τον αγώνα μπορεί και πρέπει να ασκηθεί, ακόμη και αν διαφωνούν τα τηλεοπτικά παπαγαλάκια - θλιβεροί υπερασπιστές του ΧΘΕΣ. 

Κλείνοντας
Είναι ζήτημα αξιοπρέπειας ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ η προσπάθεια να ταυτιστούν οι αγώνες με την εξτρεμιστική τρομοκρατία, είναι ζήτημα που αφορά κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να μην περάσει η προσπάθεια να ταυτιστούν οι λαϊκές εκδηλώσεις (αυθόρμητες - ακόμη και στρεβλές πολιτικά π.χ. γιουχαρίσματα ή γιαουρτώματα κτλ) με την ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ και ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ δράση της Χρυσής Αυγής.
ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΔΙΑΛΕΞΕ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΙ ΟΡΓΙΟ ΒΙΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΝΑΣΤΕΣ ΤΟΥ, αλλά να έχουν καλά στο μυαλό τους πως ο καθένας λύνει τα προβλήματά του ανάλογα με τον τρόπο που τον καταδίκασαν να ζει, οι χωριάτες χωριάτικα, οι πλήβειοι πληβειακά και οι σύγχρονοι κολασμένοι ανάλογα με τη τραγικότητα όσων βιώνουν.
Τζώτζης Βασίλης
Αθήνα 17 - 10 - 2013


Υ.Γ. Ας τρέμουν τα κοινωνικά παράσιτα το κοινωνικό κάλεσμα όλων της γη των κολασμένων...

17 σχόλια:

  1. ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο Συλλογος εμπορων-Αργυραμοιβων Ναου Σολομωντος και οι ενωσεις Φαρισαιων-Γραμματεων Ανω Ιεροσολυμων καταδικαζουν την βια απο οπου και αν προερχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ωραιότατο και απόλυτα εύστοχο,ξεφεύγει απο τις καθωςπρεπίστικες νεοελληνικές μικροαστικές απόψεις,Κομμουνιστικό και έτσι πρέπει να είναι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διαβάζω τα άρθρα σου εύγε
    Venceremos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλή η θεωρία με επίκεντρο πάντα τη λέξη λαός,λαού,λαϊκός,λαϊκού αλλά στην πράξη οι χειρότεροι των χειρότερων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. MAYΡΟΣ ΚΑΙ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΤΟ Κ.Κ.Ε ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ;Ο ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΗΝ ΞΕΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΞΥΛΗΝΗ ΓΛΩΣΣΑ . Ο ΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ . ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΛΗΞΗ ΑΝ ΜΑΘΑΙΝΑ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΠΑΔΟΣ ΤΩΝ ΣΤΑΛΙΝ - ΧΟΤΖΑ- ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ Κ.Λ.Π

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΜΑΓΚΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΚΑΚΗ ΒΙΑ . ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ; ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ.ΕΧΕΙΣ ΠΑΘΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΖΗΜΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κι όμως υπάρχει φίλε μου! Γιατί αν δεν υπήρχε το πιο πιθανό είναι να είμασταν ακόμα υποδουλωμένοι στους Τούρκους ή στους Γερμανούς. Όμως όλοι μιλάμε για την σωματική βία και παραβλέπουμε την ψυχολογική βία που ασκούν πάνω στους πολίτες αυτοί που μας κυβερνούν. Οι χιλιάδες αυτοκτονίες απλών ανθρώπων που ακούμε καθημερινά, άλλος επειδή χρωστάει, άλλος επειδή έχασε το σπίτι του ή τη δουλειά του κ.λ.π Αυτή δεν είναι Β Ι Α???
      Ν Μ

      Διαγραφή
    2. Ναι όντως είναι μάγκας ο κύριος Τζώτζης, γιατί έχει τη μαγκιά-θάρρος να υπογράφει αυτά που πιστεύει. Σωστά ή λάθος κατά την άποψή σου. Εσύ που τον κρίνεις αν είσαι μάγκας κάνε το ίδιο!!!

      Διαγραφή
    3. Eίναι μάγκας γιατί εχουμε δημοκρατία. Στα σταλίνικα καθεστώτα μπορούσε κανείς να κάνει το ίδιο;Άρα τζάμπα μάγκας.

      Διαγραφή
  9. Εσένα ανορθόγραφε από πάνω (γιατί ένας είσαι) όταν σε απολύσουν με το έτσι θέλω, όταν σε χτυπάνε στο δρόμο επειδή διαδηλώνεις για τα δικαιώματά σου (εννοώ αυτά από το1789, γιατί τόοοοοσο παλιά γυρίσαμε) μην χρησιμοποίησεις βία εναντίον της εξουσίας, πήγαινε σπίτι να βιάσεις τη γυναίκα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΑΠΗΚΑΝ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑ. ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΣΤΟ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΝΕΟ ΣΥΜΟΡΙΤΟΠΟΛΕΜΟ.

      Διαγραφή
    2. Κοίτα χέρια απελπισμένα πώς θερίζουνε ζωές!
      Χάμου πέφτουνε κομμένα χέρια, πόδια, κεφαλές,

      και παλάσκες και σπαθία με ολοσκόρπιστα μυαλά,
      και με ολόσχιστα κρανία, σωθικά λαχταριστά.

      Προσοχή καμία δεν κάνει κανείς, όχι, εις τη σφαγή·
      πάνε πάντα εμπρός. Ω, φθάνει, φθάνει· έως πότε οι σκοτωμοί;

      Ποιος αφήνει εκεί τον τόπο, πάρεξ όταν ξαπλωθεί;
      Δεν αισθάνονται τον κόπο και λες κι είναι εις την αρχή.

      Ασφαλώς εισαι κατά της βίας και φυσικά λατρεύεις και σε πιάνουν ρίγοι ακούγοντας τον εθνικό ύμνο. Οι παραπάνω στίχοι είναι λίγοι, από τους πολλούς ( που υμνούν τη βία ), που έγραψε ο Διονύσιος Σωλομός. Να γνωρίζεις όμως ότι μόνο με επανάσταση διώχνεις την κάθε μορφής σκλαβιά.

      Διαγραφή
  10. Αγαπητέ δεν υπάρχει καλή και κακή βια. Το καταλαβαίνω οτι έχεις αριστερές πεποιθήσεις και προσπαθήσεις να τις υπερασπίσεις, όμως μη κοιτάς μόνο εκεί που σου δείχνουν να κοιτάς, κοίταξε λίγο παραπέρα μάθε μόνος να πετάς,βλέπεις το έχει η εποχή να είναι όλα μπερδεμένα, Φθινόπωρο και Άνοιξη μαζί,μα πως έχουνε γίνει όλα ένα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ρε εσείς αριστεροί κατά της βίας! Η Εθνική αντίσταση με τι έγινε; με φυλλάδια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στο πέραμα όλοι, μη δούμε κανάν Ελληνα καραβοκύρη να ζυγώνει για να ναυπηγήσει.
    Να βγάζουν καράβια μόνο οι πολυεθνικές των διεθνών ολιγαρχών.
    Να μη δουλέψει μουζικάτσος ελληνάτσος.
    Βίβα μουτσάτσος πάνω στους ελληνάτσος παλιάτσος...
    Αυτή η βιάτσος είναι μούτσος γκράτσος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή